Backstage

Værdier

53205-2593-2

 

Vi vil skabe Danmarks mest innovative og bæredygtige musikbegivenhed – for og med vores gæster, kunstnere og samarbejdspartnere. For at gøre det arbejder NorthSide med tre kerneværdier, der fungerer som rettesnore for alt, hvad vi gør:

Musik

Musikken har førsteprioritet hos NorthSide! Det er musikken, vi skaber festivalen omkring, og det er musikken, som er grunden til, at NorthSide blev etableret. Vi tilstræber at præsentere en række større, internationale kunstnere, samt det bedste fra den danske musikscene.

Innovation

Vi ønsker ikke at lave en hvilken som helst festival, men at udvide begreberne for, hvordan man opfatter en musikbegivenhed som NorthSide. Der er eksempelvis ikke camping på NorthSide, hvilket gør, at vores publikum er på festivalpladsen under det meste af NorthSide. For at være fremadrettede, nytænkende og ikke gentage os selv for meget ønsker vi så vidt muligt ikke at have stande eller installationer, som er ”pakkeløsninger” eller genbrug fra andre festivaler. Vi vil tilstræbe, at det er noget, som skiller sig lidt ud, og er skævt, visionært eller udfordrende.

Bæredygtighed

På NorthSide ønsker vi at arbejde aktivt for at belaste miljøet mindre. Som udgangspunkt har en musikbegivenhed over tre dage et stort forbrug, og dette faktum tager vi aktivt stilling til. Frem mod 2015-udgaven af NorthSide har vi fokus på affaldshåndtering, energiforbrug og økologi. Det er ikke en nem opgave at få op mod 30.000 festglade gæster og frivillige til at tænke på miljøet, men vi gør forsøget! Og det er indtil videre vores oplevelse, at NorthSides publikum er meget engagerede i og positive overfor dette arbejde. Det er på samme måde et krav til alle leverandører og boder, at der tilbydes økologiske produkter til publikum. For aktører, der ønsker at lave events på NorthSide, kan dette værdigrundlag eksempelvis afspejle sig i valg af tema eller materialer.

 

Ønsker du at være til stede på NorthSide 2015 med en aktivitet, en event eller et kunstværk? Så klik her for at læse mere om retningslinjerne.