NorthSide 2014 http://www.northside.dk 13th - 15th of June 2014 Tue, 19 Aug 2014 11:59:32 +0000 da-DK hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.2 NorthSide og halvmaraton undgår sammenfald http://www.northside.dk/news/northside-og-halvmaraton-undgar-sammenfald/ http://www.northside.dk/news/northside-og-halvmaraton-undgar-sammenfald/#comments Wed, 13 Aug 2014 12:15:23 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8779 Folkene bag Aarhus City Halvmarathon har rykket det populære arrangement, så det ikke ligger samtidig med NorthSide i 2015 I slutningen af juni måned dukkede der en række henvendelser op på de sociale medier fra aarhusianere, der var ærgerlige over et datosammenfald…

The post NorthSide og halvmaraton undgår sammenfald appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Folkene bag Aarhus City Halvmarathon har rykket det populære arrangement, så det ikke ligger samtidig med NorthSide i 2015


I slutningen af juni måned dukkede der en række henvendelser op på de sociale medier fra aarhusianere, der var ærgerlige over et datosammenfald mellem NorthSide 2015 og næste års udgave af Aarhus City Halvmarathon. NorthSide trak i år 35.000 gæster, og det populære løb trækker henholdsvis 12.000 løbere plus i nærheden af 50.000 tilskuere, så det er ikke overraskende, at der er et vist overlap i gæsterne til de to arrangementer.

Derfor har der sommeren igennem været en dialog mellem Aarhus Kommune, Aarhus Motion, der står bag løbet, og NorthSide, der har resulteret i, at det er lykkedes at finde en ny dato for løbet. Derfor afvikles Aarhus City Halvmarathon til næste år søndag 21. juni.

Dermed undgår aarhusianerne og de mange tilrejsende deltagere et uheldigt sammenfald i datoerne for de to arrangementer, hvilket glæder arrangørerne af NorthSide.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Aarhus Motion og er særdeles glade for, at de har haft mulighed for at ændre på datoen for deres arrangement. Vi ved, der er et stort sammenfald i gæsterne til de to arrangementer, og det er helt perfekt, at man nu kan deltage i løbet uden at skulle gå glip af en masse koncerter på NorthSide, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Også hos Aarhus Motion er der glæde over, at den populære løbefest har fået ny dato:

- NorthSide og Aarhus City Halvmarathon er efterhånden blevet to så store events, at de fortjener deres egne datoer. Det er en vigtig beslutning, der er taget for Aarhus som eventby, og vi har igennem hele processen være glade for den positive dialog, vi har haft med både Aarhus Kommune og NorthSide, siger eventchef Thomas Glud, Aarhus Motion.

NorthSide 2015 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 12.-14. juni, og Aarhus City Halvmarathon afvikles 21. juni 2015.

Det forventes, at billetsalget til NorthSide 2015 vil blive sat i gang i løbet af efteråret, og at de første navne til næste års festival vil ligge klar inden jul.

The post NorthSide og halvmaraton undgår sammenfald appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-og-halvmaraton-undgar-sammenfald/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/08/mara-2-460x173.jpg
Datoerne for NorthSide 2015 er lagt fast http://www.northside.dk/news/northside-2015-finder-sted-12-14-juni-naeste-ar/ http://www.northside.dk/news/northside-2015-finder-sted-12-14-juni-naeste-ar/#comments Tue, 12 Aug 2014 13:34:27 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8773 NorthSide 2015 finder sted 12.-14. juni næste år – så reservér datoerne i kalenderen allerede nu! NorthSide afholdes som altid midt i juni, og datoerne for 2015 er lagt fast. Senere på efteråret vil vi åbne for billetsalget, så vil du sikre…

The post Datoerne for NorthSide 2015 er lagt fast appeared first on NorthSide 2014.

]]>

NorthSide 2015 finder sted 12.-14. juni næste år – så reservér datoerne i kalenderen allerede nu!


NorthSide afholdes som altid midt i juni, og datoerne for 2015 er lagt fast. Senere på efteråret vil vi åbne for billetsalget, så vil du sikre dig billet til næste års NorthSide, er det en god idé at holde øje med os – enten via hjemmesiden eller Facebook.

The post Datoerne for NorthSide 2015 er lagt fast appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-2015-finder-sted-12-14-juni-naeste-ar/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/08/ReptileYouth-306x460.jpg
NorthSide skal ikke til København http://www.northside.dk/news/northside-skal-ikke-til-kobenhavn/ http://www.northside.dk/news/northside-skal-ikke-til-kobenhavn/#comments Wed, 30 Jul 2014 12:39:25 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8717 Efter at det nu flere gange har været nævnt i den danske presse, at NorthSide er på vej til København i en eller anden form, så vil ledelsen bag festivalen gerne slå fast, at det absolut ikke er tilfældet. NorthSide blev i…

The post NorthSide skal ikke til København appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Efter at det nu flere gange har været nævnt i den danske presse, at NorthSide er på vej til København i en eller anden form, så vil ledelsen bag festivalen gerne slå fast, at det absolut ikke er tilfældet.

NorthSide blev i dagene 13.-15. juni afviklet i Aarhus for femte gang, og for andet år i træk var der udsolgt til festivalen, der i år tiltrak 35.000 gæster. Festivalens kometagtige succes har fostret en lang række teorier om udvidelser, ændringer og på det seneste også en masse rygter om en version af NorthSide i København.

Rygterne er blevet videregivet af en lang række danske medier, senest i BT 16. juli, så for at få rene linjer vil arrangørerne af NorthSide nu gerne understrege, at der er tale om spekulationer, der ikke har hold i virkeligheden.

- Det har aldrig været tanken, at NorthSide skulle andre steder hen end Aarhus. Vi er vokset ud af Aarhus med kæmpe opbakning af det lokale miljø, og det har taget år at nå dertil, hvor NorthSide er i dag. Det vil vi gerne passe på og værne om. Vi er slet ikke i mål endnu med NorthSide, og alle folkene i vores organisation vil de næste måneder være 100% fokuserede på at få evalueret årets oplevelser og erfaringer på godt og ondt, så vi kan komme tilbage styrket og præsentere en endnu bedre festival til vores musikglade og trofaste publikum i dagene 12.-14. juni 2015, udtaler arrangør Brian Nielsen.

NorthSide 2014 bød på et udvidet fokus på økologi inklusive lanceringen af den økologisk fadøl Tuborg RÅ, nye tiltag i området OutSide, lanceringen af P6 BEAT Stage samt en masse forbedringer i forhold til indretningen af festivalpladsen i Ådalen, der gjorde festivalen til den flotteste og mest succesfulde til dato.

Det forventes, at billetsalget til NorthSide 2015 vil blive sat i gang i løbet af efteråret, og at de første navne til næste års festival vil ligge klar inden jul.

The post NorthSide skal ikke til København appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-skal-ikke-til-kobenhavn/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/07/publikum2014-2-460x173.jpg
God sommer fra NorthSide! http://www.northside.dk/news/god-sommer-fra-northside-2/ http://www.northside.dk/news/god-sommer-fra-northside-2/#comments Tue, 01 Jul 2014 17:30:30 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8707 Efter at være kommet os oven på femte udgave af NorthSide – som vi trods nogle bump på vejen er meget stolte og taknemmelige over er lykkedes endnu en gang – lukker vi nu ned for sommeren. Vi indsamler løbende evalueringer, feedback…

The post God sommer fra NorthSide! appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Efter at være kommet os oven på femte udgave af NorthSide – som vi trods nogle bump på vejen er meget stolte og taknemmelige over er lykkedes endnu en gang – lukker vi nu ned for sommeren. Vi indsamler løbende evalueringer, feedback og konstruktiv kritik fra vores gæster og samarbejdspartnere, for kun på den måde kan vi videreudvikle og forbedre os år for år. Den feedback vi får fra vores gæster er i denne sammenhæng uvurderlig, og vi sætter stor pris på, at så mange tager sig tid til at lave en evaluering. Sammen gør vi NorthSide endnu bedre!

Den næste måned vil vi ikke være så tilgængelige på e-mail og telefon, og vil tilmed gå lidt i dvale på de sociale medier. Vi bruger tiden på at indsamle inspiration, tanker og motivation til at tage fat igen i august. Derfor modtager vi også gerne tanker og idéer fra vores gæster og samarbejdspartnere, hvis de opstår, når I rejser rundt i verden eller nyder den danske sommer!

Tak for en fantastisk festival – Rigtig god sommer!

The post God sommer fra NorthSide! appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/god-sommer-fra-northside-2/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/07/Web_coverbillede_NS15_1200x453-460x173.png
Lars H.U.G. – beskedent come-back kid http://www.northside.dk/news/lars-h-u-g-beskedent-come-back-kid/ http://www.northside.dk/news/lars-h-u-g-beskedent-come-back-kid/#comments Tue, 01 Jul 2014 13:25:50 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8522 Søndag gjorde Lars H.U.G. comeback på NorthSide med sit første dansksprogede materiale i 22 år. Efter koncerten besøgte han NorthSides presselounge, hvor han blandt andet delte opskriften på langtidsholdbar musik    Til efteråret udkommer Lars H.U.G. med albummet Ti sekunders stilhed, der…

The post Lars H.U.G. – beskedent come-back kid appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Søndag gjorde Lars H.U.G. comeback på NorthSide med sit første dansksprogede materiale i 22 år. Efter koncerten besøgte han NorthSides presselounge, hvor han blandt andet delte opskriften på langtidsholdbar musik   

Til efteråret udkommer Lars H.U.G. med albummet Ti sekunders stilhed, der er hans første dansksprogede album i 22 år og søndag præsenterede han både nye og gamle numre for NorthSides publikum på P6 Beat Stage. Ifølge musikeren var forventningerne dog beskedne inden koncerten.

”Forventningen var, at vi ville overleve. At vi ville komme i land uden for mange forliste og druknede. Og det lykkedes da.”

Hvis man skal tro anmelderkorpset mere end lykkedes det for Lars H.U.G. og hans orkester. De fleste af mediernes smagsdommere gav koncerten fire eller fem stjerner.

Lars H.U.G. giver NorthSides gæster en del af æren for den vellykkede koncert.

”Publikum og bandet havde et godt samspil. En koncert består jo af begge dele. Hvis man forestiller sig en koncert uden publikum, så ville det jo være lidt kedeligt at spille. Og det ville også være kedeligt for publikum at stå og kigge op på en tom scene. Det er i det der ordløse rum, at en koncert opstår. Både publikum og band skal yde et eller andet,” siger Lars H.U.G.

Faktisk stod NorthSides publikum bogstaveligt talt øverst på listen, da comeback-koncerten skulle sættes i søen.

”Vi tænkte, at det ville være fedt lige at komme ud og præsentere et par nye numre og lige vise, at jeg stadig er her. Så vi lavede en liste over, hvor det kunne være fedt at spille, og der lå NorthSide som nummer et. Så da jeg fik at vide, at de gerne ville have mig, tænkte jeg, at så passer pengene. Så kan det sgu ikke blive helt dårligt.”

Gamle hits og unge publikummer

En del af de numre, der blev spillet under koncerten på P6 Beat Stage, havde ellers flere år på bagen end mange af de publikummer, der stod foran scenen og sang med på dem. Det faktum er da heller ikke gået Lars H.U.G.’s næse forbi.

”Ja, de blev lavet længe før, du var et glimt i din fars øje,” siger han med et grin.

Men ifølge musikeren er det ikke tilfældigt, at numre som for eksempel Elsker dig for evigt og Militskvinder stadig er aktuelle.

”Det er fordi, jeg har gjort mit arbejde ordentligt. Det handler ikke så meget om at have talent, som det handler om at lave tingene rigtig omhyggeligt og ikke gå på kompromis. Og så skal det kunne noget mere end at handle om, hvem man selv er. Det skal også være noget andre kan rumme og få noget ud af.”

Har du nogen gode råd til unge musikere, hvis de skal lave noget musik, de stadig kan optræde med om 30 år?

Så længe de ikke fokuserer på penge og berømmelse, så kan det ikke gå helt galt. Da jeg for eksempel skrev Elsker Dig For Evigt var det ikke fordi, jeg ville være berømt eller tjene penge. Jeg lavede den sang, fordi jeg ikke kunne andet. Hvis du fokuserer på processen og det, du har på hjerte, så må det jo bære eller briste. I det øjeblik man bliver en slave af sin succes eller bliver en slave af at tjene nogle nemme penge, så kan man meget nemt blive ført på afveje.

The post Lars H.U.G. – beskedent come-back kid appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/lars-h-u-g-beskedent-come-back-kid/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/Web_coverbillede_larsHUG_1200x453-460x173.png
Den økologiske satsning var en succes http://www.northside.dk/news/den-okologiske-satsning-var-en-succes/ http://www.northside.dk/news/den-okologiske-satsning-var-en-succes/#comments Fri, 27 Jun 2014 10:52:50 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8687 Der blev i år sat fokus på økologi på NorthSide, og resultatet var en festival med et bredt udvalg af økologiske retter og drikkevarer I 2013 var omkring 30 procent af udvalget af madvarer på NorthSide økologisk, og oprindelig var målet for…

The post Den økologiske satsning var en succes appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Der blev i år sat fokus på økologi på NorthSide, og resultatet var en festival med et bredt udvalg af økologiske retter og drikkevarer

I 2013 var omkring 30 procent af udvalget af madvarer på NorthSide økologisk, og oprindelig var målet for 2014 at komme op på 50 procent. Det er derfor med stor stolthed, at vi efter årets festival kan berette, at vi samlet kom op på 70 procent, og at samtlige barer i år var certificeret med enten økologisk bronze- eller sølvmærke.


Arbejdet med økologi for 2014 startede med kun at invitere boder og restauranter indenfor, der kunne levere minimum 30 procent økologiske produkter. Dette initiativ blev modtaget særdeles positivt, og da pladsen åbnede var der kun to boder, som lå på niveau med det økologiske bronzemærke (30%-60% økologi), mens de resterende 33 boder og restauranter lå på niveau med enten et sølvmærke (60%-90% økologi) eller i mange tilfælde var til guldmærke (90%-100% økologi). Med til historien hører desuden at havde det været lettere at anskaffe store mængder økologisk kylling eller svinekød til en rimelig pris, så kunne disse tal nemt have været meget højere.

Stor variation på menuen
Der var samtidig et ønske om, at arbejdet med økologi ikke skulle gå udover prisen, kvaliteten og udbuddet, og derfor er vi meget glade for at se de mange positive anmeldelser skrevet af blandt andet The Hotdog Judge, Spiseliv, Klidmoster og Gastromand af alt fra østers, is, smørrebrød og stegt flæsk til pølser, suppe, bøfsandwich og æggeslices. Også publikum virkede glade for de økologiske tiltag, og blandt de mest populære retter var den økologiske NorthSide Burger, der blev langet over disken i ikke mindre end 21.000 eksemplarer.

For første gang kunne man også gå på restaurant på pladsen under NorthSide. MASH, Foodfein og Den Lille Kro har alle til daglig restauranter i Aarhus, men under NorthSide havde de taget duge, glas og bestik med på festival, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god idé. Tusindvis af gæster var gennem de tre restauranter i løbet af festivalens tre dage, og kniv og gaffel-oplevelsen er helt klart noget, man også vil kunne opleve på NorthSide i fremtiden.

Økologi i glasset
I år var der også fokus på økologiske drikkevarer, og med lanceringen af Tuborg RÅ på NorthSide kunne man pludselig få et økologisk alternativ til den klassiske fadøl. Den økologiske fadøl var tilgængelig i stort set alle barer på NorthSide, men allerede lørdag eftermiddag begyndte de første barer at melde udsolgt af den nye øl, og søndag var det kun den store Tuborg RÅ Bar, der havde økologisk fadøl tilbage i hanerne.

Der var blevet produceret 44.000 liter Tuborg RÅ til NorthSide, og der blev dermed langet over 100.000 glas med den økologiske fadøl over disken i løbet af festivalen, hvilket betyder, at publikum i gennemsnit har drukket tre hver under festivalen. Dermed er Tuborg RÅ ikke bare en sjov tilføjelse, men et produkt som rigtig mange har været glade for og har taget til sig, hvilket er særdeles positivt.

Også den økologiske rød- og hvidvin, der primært blev serveret i den store vinbar var en stor succes, og kombinationen af Tuborg RÅ, økologisk vin samt et stort udbud af økologiske specialøl gjorde, at samtlige barer på NorthSide blev certificeret til minimum et økologisk bronzemærke.

En lang række af de økologiske produkter, der blev solgt i barerne på NorthSide eksisterer allerede på markedet. Men Hela Wine havde faktisk på vores opfordring udviklet et økologisk shot, der blev solgt som rør på festivalen. Peter Larsens Kaffe er allerede 100% økologisk, når det kommer til kaffe, te og mælk, men de havde også sørget for at alle snacks og kager var økologiske. Så uanset hvilken sult eller tørst du ville have stillet, var der sat et økologisk præg på den under NorthSide.

Arbejdet fortsætter
Fremadrettet vil NorthSide fortsætte sit arbejde med økologi og udvide det med et større fokus på et madpolitisk arbejde. Der skal flere lokale produkter over disken, og der skal arbejdes både med internt madspild, men i høj grad også med leverandører, der bekæmper madspild ved at benytte sig af fødevarer, som fødevareindustrien af en eller anden grund ikke kan få solgt.

Arbejdet med både Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening vil fortsætte for både at sikre det høje niveau og for at sikre en bedre mærkning af produkter og boder, så publikum på festivalen kan følge med i og bakke op om de boder, der giver den en ekstra skalle i forhold til bæredygtighed og økologi.

Dørene går op til NorthSide 2015 fredag 12. juni, hvor der udover et fantastisk udvalg af musik fra ind- og udland endnu engang også vil være masser af god mad på programmet.

The post Den økologiske satsning var en succes appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/den-okologiske-satsning-var-en-succes/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/eco1-2-460x107.jpg
Tag med NorthSide til Danmarks Grimmeste Festival http://www.northside.dk/news/tag-med-northside-til-danmarks-grimmeste-festival/ http://www.northside.dk/news/tag-med-northside-til-danmarks-grimmeste-festival/#comments Thu, 26 Jun 2014 08:14:20 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8660 For at fejre en veloverstået festival har NorthSide købt 500 billetter til Danmarks Grimmeste Festival og sælger dem videre med rabat NorthSide 2014 er veloverstået for i år, men der er stadig masser af festivalstemning i Aarhus. Et af stederne, hvor det…

The post Tag med NorthSide til Danmarks Grimmeste Festival appeared first on NorthSide 2014.

]]>

For at fejre en veloverstået festival har NorthSide købt 500 billetter til Danmarks Grimmeste Festival og sælger dem videre med rabat


NorthSide 2014 er veloverstået for i år, men der er stadig masser af festivalstemning i Aarhus. Et af stederne, hvor det er mest tydeligt er på Grimhøjvej i Brabrand, hvor man i dagene 31. juli til 2. august for 11. gang skal afvikle Danmarks Grimmeste Festival – dette år med navne som norske Skambankt, engelske The Fat White Family, svenske Elliphant samt danske When Saints Go Machine, Lucy Love, Analogik og WhoMadeWho på programmet.
NorthSide indgik tidligere i år et samarbejde med Danmarks Grimmeste Festival for at udveksle erfaringer omkring frivillighed og for at bakke op om et spændende lokalt initiativ. For at fejre både samarbejdet og en veloverstået NorthSide, giver vi nu vores gæster mulighed for at opleve GrimFest med rabat.

Vi har købt 500 billetter, som vi nu sætter i salg med 150,- kroner i rabat, så du via nedenstående link kan sikre dig billet til tre dage med musik for blot 320,- kroner plus gebyr.

Så har du lyst til at få endnu en fantastisk festivaloplevelse i Aarhus, så tag med NorthSide på Danmarks Grimmeste Festival.

Bemærk at billetten ikke er inklusive adgang til festivalens campingområde.

Danmarks Grimmeste Festival afvikles i dagene 30. juli – 2. august på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus.

The post Tag med NorthSide til Danmarks Grimmeste Festival appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/tag-med-northside-til-danmarks-grimmeste-festival/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/Ordets-Magt-v20-kopi-460x124.jpg
Gæsternes top tre http://www.northside.dk/news/gaesternes-top-tre/ http://www.northside.dk/news/gaesternes-top-tre/#comments Wed, 25 Jun 2014 12:14:09 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8527 Aftensolen går ned over Ådalen i Aarhus og de feststemte gæster gør så småt status over festivalens musikoplevelser. Vi har fanget nogle af dem på pladsen inden søndagens store koncert med Arcade Fire. Vi spurgte dem, hvilke 3 koncertoplevelser, der har gjort…

The post Gæsternes top tre appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Aftensolen går ned over Ådalen i Aarhus og de feststemte gæster gør så småt status over festivalens musikoplevelser. Vi har fanget nogle af dem på pladsen inden søndagens store koncert med Arcade Fire. Vi spurgte dem, hvilke 3 koncertoplevelser, der har gjort mest indtryk på dem.

Marianne og Annette, 53

 1. Mew var helt klart den bedste oplevelse hidtil. Energien var helt i top, og vi nød det. Og så er deres musik jo bare knaldgodt.
 2. MØ fordi hun er sej. Hendes fandenivoldskhed er helt og aldeles inspirerende. Hendes attitude giver publikum energi, og vi elskede hele hendes optræden. Samtidig adskiller hun sig fra mange andre kvindelige artister ved at have en så aggressiv performancestil. Lidt maskulin feminitet – det er vi til.
 3. Lars HUG. Det er walk down memory lane. Det var en fantastisk oplevelse, og en ligeså stor oplevelse at se så mange unge mennesker være der til koncerten. Vi har fulgt ham nærmest siden han startede. Selvom han ikke har udgivet noget længe, holder hans musik bare stadig. Vi glæder os sådan til hans nye plade.

Thomas, 21

 1. Jurrasic 5. Fordi de bare er sindssygt fede. En genforening, når den er bedst.
 2. White Lies. En koncert jeg har glædet mig sindssygt meget til. Jeg er festivalfrivillig, så jeg var ret bange for, at jeg ville have vagt under dem, men heldigvis ikke.
 3. ASAP Rocky. Fordi han er sygt bad. Folk var helt oppe at køre, og stemningen var bare mega fed. Det er fedt, når folk lader sig rive med, og slipper hæmningerne.

 

Mette, 22 

 1. Jurrasic 5. Jeg er jo nok lidt af en hiphop-pige, det kan jeg ikke komme udenom. Jeg elskede deres koncert og alle de minder, der poppede frem. Mine venner og mig havde en fest, og derfor var det helt sikkert den bedste oplevelse indtil videre
 2. ASAP. Jeg var helt up front, og stemningen var hjernedødt fedt. Jeg elsker hans stil. Hans arrogance. Hans energi var også formidabel. Han er helt sikkert en kunstner, jeg kunne finde på at gå til koncert med igen.
 3. MØ. Bare fordi hun er så fandens cool. Hun gør det sgu godt.

 

Birgitte, 22

 1. Flogging Molly. Jeg elsker musik, man kan danse til. Deres musik er sjov og finurlig. Det kan jeg virkelig godt lide.
 2. Turboweekend. Jeg elsker dem bare. De er så seje. Det var så fedt, at de spillede så mange af de sange, man kendte. Jeg synes helt klart, de burde være noget af det sidste på programmet, så man kunne gå fesstemt videre i byen.
 3. Lana Del Rey. Selvom jeg hang ud i Champagnebaren og var godt i gang med at få en solid buzz på følte jeg hver en strofe af Lana Del Reys tekster. Selvom jeg var på afstand, kunne jeg mærke hende. Måske skyldtes det alkoholen måske ikke, jeg nød det i al fald.

The post Gæsternes top tre appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/gaesternes-top-tre/feed/ 0
Massiv mediedækning af NorthSide http://www.northside.dk/news/massiv-mediedaekning-af-northside/ http://www.northside.dk/news/massiv-mediedaekning-af-northside/#comments Tue, 17 Jun 2014 13:59:58 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8573 NorthSide 2014 havde besøg af omkring 300 journalister, der skrev hundredevis af artikler om dette års festival NorthSide 2014 var den største til dato, og samtidig også den udgave af festivalen, hvor flest journalister havde ansøgt om at få lov til at…

The post Massiv mediedækning af NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>

NorthSide 2014 havde besøg af omkring 300 journalister, der skrev hundredevis af artikler om dette års festival

NorthSide 2014 var den største til dato, og samtidig også den udgave af festivalen, hvor flest journalister havde ansøgt om at få lov til at besøge os i Ådalen. I alt 300 radio-, tv- og dagbladsjournalister var sammen med en stribe bloggere på plads under festivalen for at dække alt fra koncerter og events til økologi, bæredygtighed og naturligvis også fredagens problemer med køer og PayBand.

Mest massiv af Danmarks Radios tilstedeværelse, hvilket i løbet af festivalens tre dage betød dækning i P1, P3, P6 BEAT samt på DR3 og online. Udover den massive dækning undervejs, der kan ses på dr.dk/northside, blev det også til livekoncerter på DR3 med The National og Turboweekend samt en livestreaming af koncerten med Arcade Fire. Denne blev desuden optaget til tv og forventes at kunne opleves på DR3 senere på året.

Musikmagasinerne GAFFA og Soundvenue dækkede festivalen intensivt og anmeldte en lang række af koncerterne, og det samme gjorde alle landets dagblade.

NorthSide egne gæster deltog også i dækningen af festivalen hos Metroxpress via websiden MXFesten, hvor publikum selv kunne skrive anmeldelser af koncerterne, der efterfølgende blev opsummeret på avisens webside.

Der blev ifølge Infomedia publiceret mere end 600 artikler i danske aviser og netmedier om NorthSide i løbet af festivalens tre dage. Så kombineret med radio, tv og blogindlæg samt en del international dækning har denne weekend budt på den mest intensive mediedækning af NorthSide til dato.

The post Massiv mediedækning af NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/massiv-mediedaekning-af-northside/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/presse2-460x115.png
Vagt på NorthSide http://www.northside.dk/news/vagt-pa-northside/ http://www.northside.dk/news/vagt-pa-northside/#comments Mon, 16 Jun 2014 14:03:37 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8519 De er det første, du møder, når du kommer til NorthSide, og det sidste du ser, når du forlader den. Men hvordan er det at være vagt ved ind- og udgangen på NorthSide? De sidste tre dage har ca. 35.000 mennesker bevæget…

The post Vagt på NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>

De er det første, du møder, når du kommer til NorthSide, og det sidste du ser, når du forlader den. Men hvordan er det at være vagt ved ind- og udgangen på NorthSide?

De sidste tre dage har ca. 35.000 mennesker bevæget sig gennem NorthSides indgang. Til at tage imod dem er vagterne. Deres job er at sørge for, at folk kommer godt ind på pladsen, og sikre at reglerne for hvad der  må medbringes bliver overholdt.

Vi har talt med nogle af de vagter, der arbejder denne sidste dag på dette års festival. Både dem der guider dig til de rette sluser og dem der kærligt klapper dig på tøjet.

Lige nu er der stille, de fleste af søndagens musikelskere er kommet først på dagen. Det næste store ryk forventes at komme efter de sidste koncerter, hvor vagterne skal sørge for at alle kommer godt ud fra festivalpladsen.

”Her på tredjedagen er jobbet ikke så krævende. Gæsterne kender proceduren, så det hele er gået meget glidende” fortæller Jeanette. Fælles for de vagter vi har talt med, er at de fremhæver den gode stemning blandt festivalgæsterne – også når der er kø.

Kropsvisiteringer og godt humør

Heller ikke de obligatoriske kropsvisiteringer påvirker stemningen:

”Folk er glade, de glæder sig bare til at høre god musik og drikke kolde øl” siger Martin, der ikke har oplevet nogen truende gæster.

Jeanette kan også berette, at der er ”god stil” når det kommer til kropsvisiteringerne og forklarer, at security er lige i nærheden hvis de har brug for hjælp til at klare enkelte fulde gæster.

Som det ser ud nu, lader det ikke til at der bliver brug for security denne aften, og vagterne kan derfor bruge deres energi på at sende dette års sidste gæster godt hjem.

The post Vagt på NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/vagt-pa-northside/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/Web_coverbillede_Security_1200x453-460x173.png