NorthSide 2014 http://www.northside.dk 13th - 15th of June 2014 Fri, 11 Apr 2014 08:00:19 +0000 da-DK hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.8.3 Sociale medier er der, vi møder publikumhttp://www.northside.dk/news/sociale-medier-er-der-vi-moder-publikum/ http://www.northside.dk/news/sociale-medier-er-der-vi-moder-publikum/#comments Fri, 11 Apr 2014 08:00:19 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=7019 NorthSide satser benhårdt på at skabe dialog med publikum året rundt gennem en aktiv og inkluderende tilstedeværelse på sociale medier. Festivaloplevelsen er ikke længere begrænset til en weekend i juni, og arrangørerne arbejder hele året for at holde gang i gryden og…

The post Sociale medier er der, vi møder publikum appeared first on NorthSide 2014.

]]>

NorthSide satser benhårdt på at skabe dialog med publikum året rundt gennem en aktiv og inkluderende tilstedeværelse på sociale medier.

Festivaloplevelsen er ikke længere begrænset til en weekend i juni, og arrangørerne arbejder hele året for at holde gang i gryden og pleje deres evigt voksende online-publikum. Vi har snakket med en ekspert i sociale medier og med NorthSides egen online kommunikationsansvarlige om, hvilke udfordringer dette ønske om dialog stiller for en festival som NorthSide.

Christian Schwarz er direktør i Seismonaut, der er et konsulentfirma med fokus på sociale medier. Han var tilbage i 2011 med til at udvikle en Facebook-strategi for NorthSide og har siden fulgt med på sidelinjen. Han mener, at NorthSide ikke længere blot er en event, der foregår over en weekend. I stedet er det en begivenhed, der spreder sig over hele året:

facebook – For en event som NorthSide giver det god mening at inddele kommunikationen i perioder, der dækker ‘før’, ‘under’ og ‘efter’ og så sige, at mediet forandrer sig alt efter, hvilken periode man er i, siger han og uddyber: – Før festivalen handler det om markedsføring og salg, og om at opbygge forventninger. Under-fasen, er den koncentrerede del, der varer cirka en uges tid, hvor det handler om forstærkning af oplevelsen og kundeservice. Og så er der efter-fasen, som mange har en tendens til at glemme. I virkeligheden er den sindssygt vigtig, fordi den er med til at fastholde deltagernes indtryk og deres minder. Og der starter man så allerede optakten til næste års begivenhed. Derfor er det en cirkelbevægelse, som aldrig slutter.

Følelser er essentielle online
Christian Schwarz mener, at følelser er en vigtig ingrediens, når man forsøger at opbygge en fanbase online:

- Det er en langtidsinvestering at bygge sådan noget op. NorthSide har i dag over 48.000 fans på Facebook, og det er ikke noget, der kommer ’overnight’. Det bliver noget nemmere at skabe dialog, når det handler om noget, som er emotionelt. Og det er musik. Det betyder, at du som udgangspunkt har lidt nemmere ved at få folk til at dele og bidrage, fordi der altid er en eller anden følelseskobling på den oplevelse, du har haft, siger han og fortæller, at det er essentielt, at festivalen kender deres publikum.

- Målgruppen er altid det, vi arbejder mest med, når vi starter med at arbejde strategisk. Det er helt afgørende at vide, hvem man vil nå ud til. Ens målgruppe kan ændre sig med tiden, og det er vigtigt at følge med og vokse sammen med den – eller bevidst lade være med at vokse sammen med den. Det er et valg, man bliver nødt til at tage.

twitterHos NorthSide er man meget bevidst omkring at forstå sin målgruppe, men Anne Jensen, der er ansvarlig for festivalens online kommunikation, afviser, at festivalen kommer til at ændre sig markant for at fornøje ét bestemt publikum:

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan folk reagerer på de sociale kanaler, hvor vi er til stede, og så bruger vi jo i høj grad den konkrete feedback, vi får i den årlige publikumsundersøgelse efter festivalen og løbende fra alle de engagerede NorthSide-fans og brugere, som følger NorthSide året rundt. Der er stærke følelser forbundet med sådan noget som NorthSide, fordi musikken og de oplevelser, man får ude på græsmarken, ofte er oplevelser for livet delt med venner og bekendte og husket via de sociale medier. De oplevelser forsøger vi at understøtte og udbygge så godt vi kan via de sociale medier omkring NorthSide året rundt. Vi håber, publikum følger med NorthSide og har lyst til at komme igen år efter år, men vi kommer for eksempel ikke til at ændre musikprofilen for at følge med målgruppen.

Hun vedkender, at de sociale medier kræver, at man holder gryden i kog året rundt, men at mangel på ressourcer gør det svært at være relevant hele året rundt.

- Det er absolut en udfordring, og vi tror da heller ikke på, at vi er relevante 365 dage om året. Vi tænker stadig i en slags før, under og efter, hvor før-fasen starter ret tidligt. Her er øvelsen så at begynde at informere og engagere folk i udviklingen af NorthSide, velvidende at selve festivalen først finder sted mange måneder senere. Men man skal ikke undervurdere følelsen af at glæde sig; at have noget at se frem til. Det kender vi jo alle sammen.

Kigger hele tiden på nye muligheder
Christian Schwarz mener, at NorthSide gør et godt arbejde online, men mener også, at festivalen sagtens kan være endnu mere eksperimenterende:

- Jeg synes, det er fint, at man begynder at prøve at eksperimentere med andre platforme som Instagram. Hvis jeg var dem, ville jeg også prøve at arbejde lidt mere med andre kanaler. Hvordan kunne man bruge eksempelvis Vine? NorthSide er jo ekstremt hipt forstået på den måde, at man er i kernemålgruppen for sociale medier.

Anne Jensen er enig i, at man sagtens kunne eksperimentere mere, men gør det klart, at der i sidste ende også er grænser for, hvad der er ressourcer og tid til:

instagram- Vi er pt. aktive på Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat og snuser til Pinterest. Der er et simpelt spørgsmål om tid – hvis man skal være til stede på en platform, skal man have ressourcer til rent faktisk at være der. Og det er udfordrende for en lille organisation som NorthSide, hvor vi også gerne vil være personlige i kommunikationen. Det er en høj prioritet hos os at være aktive online, også fordi det virkelig er der, vi møder målgruppen. Vi kigger hele tiden på nye muligheder og forsøger at udvikle de eksisterende. Snapchat er f.eks. en mulighed for at være lidt mindre seriøs, lidt mere umiddelbar, siger hun og slår fast:

- Vi er stadig i høj grad en festival i udvikling.

Skrevet af Anders Cules Nielsen

Følg NorthSide på følgende sociale medier:

NorthSide på Facebook
NorthSide på Twitter
NorthSide på Instagram
NorthSide er på SnapChat som Northside_dk

The post Sociale medier er der, vi møder publikum appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/sociale-medier-er-der-vi-moder-publikum/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/04/socialemedier2-460x173.jpg
Gratis koncert med Hefty & Jøden feat. DJ Statichttp://www.northside.dk/news/gratis-koncert-med-hefty-joden-feat-dj-static/ http://www.northside.dk/news/gratis-koncert-med-hefty-joden-feat-dj-static/#comments Wed, 09 Apr 2014 08:00:17 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=7006 NorthSide og FSC Danmark inviterer sammen med Tuborg til gratis koncert med Jonny Hefty og Jøden feat. DJ Static lørdag 12. april kl. 15.00 på Store Torv i Aarhus. Udover musikken er der mulighed for at vinde billetter til årets NorthSide! Koncerten afholdes…

The post Gratis koncert med Hefty & Jøden feat. DJ Static appeared first on NorthSide 2014.

]]>

NorthSide og FSC Danmark inviterer sammen med Tuborg til gratis koncert med Jonny Hefty og Jøden feat. DJ Static lørdag 12. april kl. 15.00 på Store Torv i Aarhus. Udover musikken er der mulighed for at vinde billetter til årets NorthSide!

Koncerten afholdes i forbindelse med FSC Ugen 2014 – en uge dedikeret til at sætte fokus på verdens skove og bæredygtige træ- og papirprodukter.

NorthSide har nemlig indgået et samarbejde med FSC Danmark for at blive endnu grønnere, hvilket betyder, at NorthSide gennem de næste tre år vil arbejde frem mod, at alt papir- og træmateriale på festivalen skal være FSC-mærket. Koncerten er en fejring af samarbejdet mellem NorthSide og FSC Danmark, og vi håber at se så mange som muligt!

Arrangementet finder sted på Store Torv i Aarhus lørdag den 12. april fra 14.00-16.00. Koncerten er gratis og starter kl. 15.00. Tilmeld dig arrangementet på Facebook! 

The post Gratis koncert med Hefty & Jøden feat. DJ Static appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/gratis-koncert-med-hefty-joden-feat-dj-static/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/04/FSC_600X600-460x460.png
Så vildt bliver showet med Röyksopp & Robynhttp://www.northside.dk/news/sa-vildt-bliver-showet-med-royksopp-robyn/ http://www.northside.dk/news/sa-vildt-bliver-showet-med-royksopp-robyn/#comments Mon, 07 Apr 2014 14:05:18 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=7011 Da vi i december 2013 annoncerede, at svenske Robyn og norske Röyksopp ville optræde sammen på NorthSide 2014 under navnet Röyksopp & Robyn Do It Again 2014, blev det gjort med en vis mængde hemmelighedskræmmeri. Men nu er de første billeder af…

The post Så vildt bliver showet med Röyksopp & Robyn appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Da vi i december 2013 annoncerede, at svenske Robyn og norske Röyksopp ville optræde sammen på NorthSide 2014 under navnet Röyksopp & Robyn Do It Again 2014, blev det gjort med en vis mængde hemmelighedskræmmeri. Men nu er de første billeder af samarbejdet blevet frigivet, og det ser ekstremt lovende ud.


Robyn og Röyksopp har en lang fælles historie, der inkluderer singlerne ”The Girl and The Robot” og ”None of Dem” samt koncertoptrædener sammen i blandt andet Los Angeles og Trondheim. De tre musikere er desuden gået i studiet for at indspille ny musik, og det er blandt andet det, de skal ud og præsentere, når de til juni for første gang nogensinde skal på en verdensturné sammen

Udover de to kollaborationer står de to nordiske navne hver især bag klassikere som ”Eple”, ”Poor Leno”, ”What Else is There?”, ”Show Me Love”, ”With Every Heartbeat”, ”Dancing on My Own”, ”Indestructable” og mange flere, så det bliver særdeles spændende at høre den nye musik, de arbejder på sammen.

Men mon ikke også en del af de gamle hits dukker op til de kommende koncerter, men hvad de to elektroniske navne ellers har oppe i ærmet har indtil nu været et mysterie. Men i en netop frigivet video kan man få et indtryk af, hvad man kan forvente at den kommende koncert, og vi synes det ser helt fantastisk ud.

The post Så vildt bliver showet med Röyksopp & Robyn appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/sa-vildt-bliver-showet-med-royksopp-robyn/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/04/Royksopp_robyn-460x174.png
WorldPerfect drømmer om den perfekte festivalhttp://www.northside.dk/news/worldperfect-drommer-om-den-perfekte-festival/ http://www.northside.dk/news/worldperfect-drommer-om-den-perfekte-festival/#comments Mon, 31 Mar 2014 08:00:57 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=6987 NorthSide har bæredygtighed som en af sine kerneværdier og udfordrer alle samarbejdspartnere på dette område, så man sammen kan lave så miljøvenlig en festival som muligt. Bæredygtighed er dog et kompliceret område, så for altid at træffe de rigtige beslutninger, har festivalen…

The post WorldPerfect drømmer om den perfekte festival appeared first on NorthSide 2014.

]]>

NorthSide har bæredygtighed som en af sine kerneværdier og udfordrer alle samarbejdspartnere på dette område, så man sammen kan lave så miljøvenlig en festival som muligt. Bæredygtighed er dog et kompliceret område, så for altid at træffe de rigtige beslutninger, har festivalen allieret sig med bæredygtighedsbureauet WorldPerfect, der siden 2011 har vejledt NorthSide omkring en bæredygtighedsstrategi.


Bureauet WorldPerfect er blandt de førende i Danmark, når det kommer til bæredygtighedspolitik. Men de leverer ikke den løftede pegefinger, men derimod et dogme, et sæt regler og en stor sort bog, som man kan slå op i, hvis man som organisation vil udvikle sig i en bæredygtig retning.  Så da NorthSide valgte bæredygtighed som en af festivalens grundlæggende værdier, tog de fat på WorldPerfect, for her er ekspertise både omkring alt fra de mest bæredygtige papirprodukter til udvikling af et affaldssystem.

- For 3 år siden skulle vi altid forklare, hvem og hvad vi er. Men nu er der meget mere fokus på bæredygtighed. Så det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt man skal arbejde med det – men hvordan man skal gøre det. Flere og flere går den vej, fortæller 37-årige Martin Thim, som er en af stifterne af bureauet.

Lavthængende frugter
Når WordPerfect engagerer sig i en begivenhed eller udviklingen af et produkt, ser de på, hvor der kan laves ændringer som er mere bæredygtige og miljøvenlige. Det kan være lavthængende frugter, hvor det bare er et spørgsmål om at bytte en hyldevare ud med en anden. Men det kan også være at gå ind og se på hele produktionen, et produkts livscyklus eller tænke mere på produktets fremtid.

- For mange virksomheder gælder det, at de ikke tænker mere på produktet, når det er blevet solgt. Så synes de ikke, at de har ansvar for det mere. Men man kan eksempelvis forlænge livet på en sofa, hvis man bygger den på en måde, så den holder længere, kan genbruges 100%, eller så man bare kan skifte betrækket, hvis man ikke længere kan lide farven, siger Martin Thim.

I publikums bevidsthed
Event World Perfect, ArtcAns - Northside 2013 --- Photo Sarah Østergaard Knudsen All copyrights - DSC_8962Hos bæredygtighedsbureauet er de superglade for samarbejdet med NorthSide, som kom op at stå efter den første udgave af festivalen. Især er man stolt over, at så mange af NorthSide-gængerne ved, at bæredygtighed er et vigtigt område for festivalen. Hele 83% svarede efter sidste års festival, at de ved, at bæredygtighed er et meget vigtigt punkt for NorthSide.

- Det er stort, at det er lykkes os at komme ind i publikums bevidsthed, siger Martin Thim. -For os handler det lige så meget om, at folk tager det med sig. Det er jo der den egentlig adfærdsændring ligger, når vi kan inspirere gæsterne og alle dem, der er med til at få det til at ske.

Der er selvfølgelig meget trial and error, når arrangørerne og WorldPerfect skal tænke bæredygtighed på en mark til et tre dage langt arrangement. Så belært af problemer med lange madkøer og den slags, bliver der hele tiden videreudviklet og tænkt tanker.  Derfor glæder det Martin Thim, at der bliver flere leverandører at vælge imellem, og at stadepladsholderne er blevet bedre til at tænke i affaldssortering og selv byder ind med idéer.

Den perfekte festival
Så det handler om, at NorthSide vælger de rigtige leverandører og samarbejdspartnere, og at de alle tager et ansvar, når affaldet skal væk, så alt er i orden, når NorthSide siger tak for lån og afleverer pladsen tilbage til kommunen.

Martin drømmer om den perfekte festival, som måske slet ikke ligger så langt ude i fremtiden. En festival, hvor man på affalds- eller ressourceområdet har en mobilløsning, hvor træ, madrester, service og hele pivtøjet proppes ind, og så tygger denne fotosyntesemaskine det hele igennem og ender med et restprodukt af gas, olie og noget supergødning.

- Den eksisterer mere eller mindre allerede nu. The world is changing. Vi forventer ikke, at det sker fra dag til dag. Men der sker nogle tossede ting allerede nu. Om 5 år tror jeg, at vi kan have en affaldsfri festival. Vi kan styre, hvilke produkter der kommer ind på festivalen, så alt hvad vi spiser og drikker af efterfølgende kan blive til et fornuftigt produkt. Men vi skal også være realistiske. Ting skal foregå i det rigtige tempo. Det hjælper jo ikke, at man investerer i det helt store, hvis det betyder, at festivalen går nedenom og hjem, siger Martin Thim.

Skrevet af Stina Christiansen

FAKTA:
Seneste bæredygtige tiltag er et samarbejde med FSC Danmark, der sikrer at alt træ på NorthSide 2014 er med FSC certifikat. Det betyder, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere, og at truede arter og udsatte områder beskyttes mod fældning samt, at arbejderne er sikret en ordentlig løn og ordentlige arbejdsforhold.

The post WorldPerfect drømmer om den perfekte festival appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/worldperfect-drommer-om-den-perfekte-festival/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/03/wptop2-460x119.jpg
En stol er ikke bare noget, man sidder påhttp://www.northside.dk/news/en-stol-er-ikke-bare-noget-man-sidder-pa/ http://www.northside.dk/news/en-stol-er-ikke-bare-noget-man-sidder-pa/#comments Wed, 26 Mar 2014 09:45:23 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=6952 Den Skandinaviske Designhøjskole fik til opgave at designe nye siddemiljøer til NorthSide. Vi fik lov til at være med i processen. En ghettoblaster står udenfor på fliserne og forsøger at overdøve snakken fra de unge, der går rundt mellem plader af plastik…

The post En stol er ikke bare noget, man sidder på appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Den Skandinaviske Designhøjskole fik til opgave at designe nye siddemiljøer til NorthSide. Vi fik lov til at være med i processen.


IMG_8033En ghettoblaster står udenfor på fliserne og forsøger at overdøve snakken fra de unge, der går rundt mellem plader af plastik og træ, flytter på dem, sætter sig på dem og stiller sig på dem. Ind i mellem udkonkurreres begge af den skærende lyd fra en rundsav, der deler store træplader i to. Indenfor flyder alle borde med små modeller i pap, papir, træ og plastik i det rum, som eleverne på linjen ”Møbel, Rum og Produkt” har til huse i på Den Skandinaviske Designhøjskole. De 18 unge skandinavere på holdet render rundt mellem hinanden med træplader, limdunke og modeller, mens de lidt presset af deadlinen er ved at få deres prototype klar.

Genbrugsplastik
IMG_8032Jimmi Wulff er lærer på linjen og den, der har valgt de materialer, som eleverne skal forsøge at få en eller anden form for siddemøbel ud af. I tråd med NorthSides princip om bæredygtighed har han fundet et firma, som køber genbrugsplast og laver det om til plastplader.

- Aftalen med NorthSide var, at vi skulle finde et materiale, der giver mening i forhold til deres koncept. Jeg fandt frem til disse plastplader og synes, at det kunne være spændende at se, hvad man får ud af dem. Man kan nærmest spise pladerne, da de er lavet af genbrugsplast, der har været brugt til fødevarer. Plast har masser af gode egenskaber, og det er svært at undvære det. Og når vi så kan genbruge det, så giver det god mening, siger Jimmi Wulff.

En stol med masser af krav
IMG_8034Udover princippet om bæredygtighed er der også stillet en række krav til de møbler, der skal komme ud af samarbejdet med de unge designere. Man skal kunne sidde i dem på festivalen, men de skal også holde til, at nogen vil stå på dem. Der skal være plads til mindst to personer og gerne op til seks. De skal kunne holde til at stå ude og få en klat ketchup og en regnbyge, de skal opfordre til social kontakt, kunne transporteres og opbevares på lidt plads til næste festival.

Med disse principper i baghånden gik de fire grupper i gang med at definere, hvad en festival er, hvordan man bevæger sig rundt til sådan én, og hvordan ens siddebehov egentlig var. Det blev til mood boards, skitser og modeller, inden de så kastede sig ud i at lege med plastikpladerne. Desværre var pladerne mere bøjelige, end nogen af dem havde kunnet forudse, så mange måtte forkaste deres oprindelige modeller og gentænke møblet. Heldigvis er både plastik og regler bøjelige, så Jimmi Wulff smed træplader ind i legen, så de kunne give den stabilitet, som plastikken på ingen måde havde. Derfor er alle møblerne en kombination af træ og genbrugsplastik.

Læn, lig, sid eller stå
IMG_8031Og ud fra modellerne at dømme, kan du glæde dig til en anderledes siddeoplevelse på NorthSide i år.
Der er trekanter, som kan sættes ind i hinanden og skabe ryglæn, skabe intimsfære for en enkelt eller lave hygge for flere på den anden led.

Der er dråbeformede plaststykker med træplader ovenpå, som kan stables, så man har et bord, en højere stol eller kan blive til mange, når de bare står ved siden af hinanden på jorden.
Der er strandstols-agtige loungemøbler, hvor du kan slænge dig. Endelig er der smukt formede plastikstykker, der snor sig sammen med træ, så du kan sidde, ligge, læne eller slænge dig efter behov.

For eleverne har det været nogle spændende uger med en masse udfordringer og en masse nytænkning. Alle var enige om, at det er fedt at lave sådan en opgave og tænke et møbel helt fra, men de kunne godt have undværet nogle af overraskelserne og at skulle starte forfra på grund af drillerierne fra plastikken.

Så det kan du tænke på, hvis du tager en pause på ét af møblerne på NorthSide.

Af Stina Christiansen

FAKTA
Der var i 2013 omkring 1.200 forskellige siddepladser på NorthSide. Det var ifølge publikum ikke nok, så tallet tredobles i 2014, hvor gruppen Siddeministeriet bestående af folk fra Dansk Rock Samråd (ROSA) blandt andet leverer 2.000 nye pladser. Derudover vil man i området ved Red Stage kunne finde omkring 500 tribunepladser, og der vil være omkring 300 pladser i området OutSide.

Den Skandinaviske Designhøjskole leverer omkring 100 pladser, og i indslaget nedenunder kan man se, hvordan nogle af dem kommer til at se ud og høre mere om tankerne bag.

The post En stol er ikke bare noget, man sidder på appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/en-stol-er-ikke-bare-noget-man-sidder-pa/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/03/IMG_8026-460x343.jpg
Spilleplanen er klarhttp://www.northside.dk/news/spilleplanen-er-klar/ http://www.northside.dk/news/spilleplanen-er-klar/#comments Tue, 25 Mar 2014 09:00:26 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=6853 Så ligger spilletiderne klar til dette års festival samtidig med, at engelske Wild Beasts tilføjes programmet, da Dúné er blevet forhindret. Det er et stort puslespil, der skal gå op, når man har 41 navne på programmet henover tre dage. Men nu…

The post Spilleplanen er klar appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Så ligger spilletiderne klar til dette års festival samtidig med, at engelske Wild Beasts tilføjes programmet, da Dúné er blevet forhindret.

Det er et stort puslespil, der skal gå op, når man har 41 navne på programmet henover tre dage. Men nu er de sidste brikker faldet på plads, og vi kan derfor offentliggøre dette års spilleplan.

I den forbindelse kan vi også føje Wild Beasts til programmet, da Dúné er blevet forhindret. Den engelske kvartet udsendte tidligere i år albummet ”Present Tense”, der blev kaldet ”fremragende” i en anmeldelse i GAFFA. Albummet er det fjerde fra bandet, og musikalsk er det deres mest elektroniske og direkte til dato. Det uforudsigelige orkester lagde sig i starten af deres karriere i kølvandet på Rufus Wainwright og Antony And The Johnsons, men etablerede sig hurtigt som unikt og yderst interessant navn, som vi i den grad ser frem til at kunne præsentere på NorthSide.

Wild Beasts kan opleves søndag 15. juni på NorthSide 2014, og de får æren af at være sidste navn på Red Stage. De øvrige spilletidspunkter kan ses på NorthSide.dk samt i den officielle app, der kan hentes til både iPhone og Android.

Programmet kan desuden ses her.

Der blev meldt udsolgt af alle endagsbilletter 19. februar, og fortsætter salget af partoutbilletter i nuværende tempo forventes det, at der vil være udsolgt til NorthSide 2014 i starten af april.

Det endelige program for NorthSide 2014 er som følger: Ane Brun, Arcade Fire, A$AP Rocky, Baby in Vain, The Blue Van, The Brian Jonestown Massacre, Chorus Grant, Cold Specks, Donkey Roadshow & Special Guests, Dúné, Flogging Molly, Franz Ferdinand, James Vincent McMorrow, Jurassic 5, Lana Del Rey, Lars H.U.G., Lucy Love, Lulu James, Mew, The Minds of 99, The Mountains, Mount Kimbie, Nabiha, The National, Nina Persson, MØ, Oh Land, Pixies, Quadron, Queens of the Stone Age, Reptile Youth, Rhye, Royal Blood, Röyksopp & Robyn Do It Again 2014, Rudimental, Ry X, St. Vincent, Temples, Turboweekend, White Lies og WhoMadeWho.

The post Spilleplanen er klar appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/spilleplanen-er-klar/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/03/WildBeasts_Thump_453x453.png
VIND BACKSTAGE-BILLETTER TIL NORTHSIDEhttp://www.northside.dk/news/vind-backstage-billetter-til-northside/ http://www.northside.dk/news/vind-backstage-billetter-til-northside/#comments Fri, 14 Mar 2014 11:10:36 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=6820 Vil du gerne vinde eksklusive backstage-billetter til NorthSide og kolde Tuborg, og kender du dine venners musiksmag? Så spil med i Music Match! Konkurrencen går ud på at vælge de fem bands, du helst vil høre på NorthSide i år, og så…

The post VIND BACKSTAGE-BILLETTER TIL NORTHSIDE appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Vil du gerne vinde eksklusive backstage-billetter til NorthSide og kolde Tuborg, og kender du dine venners musiksmag? Så spil med i Music Match!

Konkurrencen går ud på at vælge de fem bands, du helst vil høre på NorthSide i år, og så skal du gætte, hvilke bands dine venner og andre musikelskere har valgt. Jo flere rigtige bands, du gætter, desto flere lodder optjener du, og dermed bliver din chance for at vinde større.

Præmierne er:

1. Præmie: 2 Backstage-billetter til NorthSide + 20 ølbilletter
2. Præmie: 2 Partoutbilletter til NorthSide + 10 ølbilletter
3. Præmie: 1 Partoutbillet til NorthSide + 10 ølbilletter

Konkurrencen starter på mandag den 17. marts kl. 12.00 og varer indtil fredag den 21. marts kl. 12.00, hvorefter vinderne vil blive udtrukket. Men du kan allerede tilmelde dig nu og optjene 5 bonuslodder.

TILMELD DIG MUSIC MATCH HER!

God Music Match!

The post VIND BACKSTAGE-BILLETTER TIL NORTHSIDE appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/vind-backstage-billetter-til-northside/feed/ 0
NorthSide er i konstant udviklinghttp://www.northside.dk/news/northside-har-ikke-fundet-sin-endelige-form/ http://www.northside.dk/news/northside-har-ikke-fundet-sin-endelige-form/#comments Mon, 10 Mar 2014 08:00:09 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=6810 Selvom NorthSide er blevet et fast element i kalenderen for mange, har festivalen endnu ikke fundet sin endelige form. For fem år siden var NorthSide en endagsfestival med 5.000 gæster, som udelukkende havde danske navne på plakaten. I dag har NorthSide store…

The post NorthSide er i konstant udvikling appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Selvom NorthSide er blevet et fast element i kalenderen for mange, har festivalen endnu ikke fundet sin endelige form.

For fem år siden var NorthSide en endagsfestival med 5.000 gæster, som udelukkende havde danske navne på plakaten. I dag har NorthSide store internationale kunstnere på plakaten, og festivalpladsen får her til sommer besøg af mere end 30.000 musikglade gæster. Men NorthSide er stadigvæk en ny spiller i festivalbranchen med et stort udviklingspotentiale.

Ingen faste rammer
NorthSide er for alvor ved at etablere sig i den danske festivalbranche. Men det betyder ikke, at arrangørerne har tænkt sig at sætte tykke facitstreger under den nuværende form.

- NorthSide har helt sikkert ikke fundet sin endelige form endnu. Med hensyn til musikprogrammet kan vi se, at bookinger på både godt og ondt bryder med folks forventninger hvert eneste år. Det ser vi som et tegn på, at folk endnu ikke helt ved, hvad de vil kunne forvente af en NorthSide-plakat, og det tager vi som noget positivt. Alt andet ville være kedeligt, siger John Fogde, der er talsmand og booker for NorthSide.

Hos Dansk Live, som er de danske festivalers interesseorganisation, ser man NorthSide som en progressiv festival. Derfor mener sekretariatschefen Jakob Brixvold også, at NorthSide har et stort potentiale.

- NorthSide er ikke særlig fastlåst i egne rammer endnu, og festivalen kan derfor tillade sig at gå i helt nye retninger. NorthSide er i en tydelig opadgående udvikling, og arrangørerne er på forkant med tingene.

Et udvidet festivalmarked
Selvom NorthSide er trådt ind på den store festivalscene i Danmark, har det ifølge Jakob Brixvold ikke påvirket hverken Smukfest i Skanderborg eller Roskilde Festival. Begge festivaler melder stadigvæk udsolgt hvert år.

- I det store perspektiv har NorthSide faktisk ikke taget markedsandel fra nogen parter. NorthSide har derimod udvidet markedet.

Jakob Brixvold mener samtidig, at det var oplagt at starte en festival i Aarhus. NorthSide udfylder et behov, der længe har eksisteret i Danmarks næststørste by, hvilket John Fogde er enig i.

- Med NorthSide har vi skabt en festival for folk, der normalt ikke tager på festival eller eventuelt har gjort det tidligere og troede, at de var færdige med festivaler.

Prioriterer et større musikbudget
NorthSide opnåede et overskud på knap 5 millioner kroner i 2013. Jakob Brixvold ser frem til at følge NorthSides udvikling ikke mindst, hvis festivalen fremover skulle give et endnu større økonomisk overskud.

- Det bliver spændende at se, om arrangørerne vælger at udvide festivalpladsen, tage initiativ til endnu flere aktiviteter eller bruge flere penge på tilknytning af endnu større kunstnere.

John Fogde pointerer, at NorthSide allerede har brugt mange penge på at udvikle festivalpladsen og med tilføjelsen af et helt nyt område, der skal huse Red Stage, fortsætter den strategi. Men samtidig har der i forhold til 2014 været et stort ønske om at præsentere endnu flere store navne på plakaten end tidligere.

- Vi har en ambition om at være i konstant udvikling, og den slags koster penge. Men samtidig har vi også et ønske om at bruge det økonomiske overskud til at udleve musikalske ambitioner og levere det bedste program til dato.

Denne ambition afspejler sig også i den økonomiske prioritering år efter år. I 2013 var musikbudgettet på 13,5 millioner kroner, og for dette års NorthSide er budgettet skruet op på 18 millioner kroner.

Af Alexander Loft Birkmose

The post NorthSide er i konstant udvikling appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-har-ikke-fundet-sin-endelige-form/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/03/Audience4-2-460x173.png
Kommentar fra bookerne til årets program på NorthSidehttp://www.northside.dk/news/kommentar-fra-bookerne-til-arets-program-pa-northside/ http://www.northside.dk/news/kommentar-fra-bookerne-til-arets-program-pa-northside/#comments Tue, 04 Mar 2014 08:00:34 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=6788 Kære publikum, Vi har nu præsenteret årets endelige program til NorthSide 2014, og når dørene til sommer går op for 5. udgave af festivalen, vil man i vores optik kunne opleve både det største og bedste program til dato. Vi er i…

The post Kommentar fra bookerne til årets program på NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Kære publikum,

Vi har nu præsenteret årets endelige program til NorthSide 2014, og når dørene til sommer går op for 5. udgave af festivalen, vil man i vores optik kunne opleve både det største og bedste program til dato.


Vi er i år særligt stolte over, at Arcade Fire har valgt at præsentere deres fantastiske ”Reflektor” album live for første gang i Danmark på NorthSide, og at vi får besøg fra både legendariske Pixies og et unikt show fra Robyn og Röyksopp. Derudover kan vi præsentere koncerter med nye og ekstremt spændende artister som Ry X, James Vincent McMorrow, Royal Blood og Rhye, der giver deres første danske koncert på NorthSide og ikke mindst et gensyn med den gamle Aarhus-dreng Lars H.U.G..

Det er ikke nogen hemmelighed, at dette års program er det hidtil dyreste, vi har præsenteret. I år runder musikbudgettet ikke mindre end 18 millioner kr. mod 13 millioner kr. i 2013, og dermed er merindtægten ved den forhøjede billetpris gået ubeskåret til musikken, og vi forventer at kunne holde dette niveau på musikbudgettet fremover, såfremt vi holder de gode takter i billetsalget.

Vi har selvfølgelig også læst alle kommentarer og de gode bud på artister på Facebook, og dem har vi også løbende brugt i vores daglige arbejde. Dog beder vi jer huske på, at ikke alle navne på NorthSide kan være på headliner-niveau. Det er budgettet trods alt ikke til.

Vi får ofte spørgsmålet: ”Hvorfor booker I ikke bare The Black Keys?”. Svaret er, at det ville vi virkelig også gerne. Det passede bare ikke ind i deres planer med en NorthSide-koncert i år. Vi har faktisk haft mere end 50 forskellige bud ude på forskellige artister, som ikke blev til noget. Det giver et godt billede af, hvor svært det kan være at stable et godt program på benene. Derfor er vi også særligt stolte over , at resultatet er blevet så godt i år, selvom vi måske skuffer nogle, fordi favoritbandet ikke lige er på plakaten. Men vi kan jo desværre ikke stille alle tilfreds.

Vi er dog selv skuffede over, at det ikke er lykkedes at få Bloc Party, Michael Kiwanuka, The Temper Trap eller Modest Mouse, der alle har aflyst NorthSide-koncerter, på programmet. Det er ikke, fordi lysten har manglet, og vi har også forsøgt af flere omgange. Modest Mouse arbejder for eksempel stadig på nyt album og er ikke på tour i 2014, og derfor spiller de ikke hos os i år. Men vi håber at kunne sætte dem på programmet til NS15.

Nu er programmet for dette års festival på plads, og vi er selvfølgelig rigtigt glade for at se, at det går så godt med billetsalget, som tilfældet er. Lige nu har vi solgt det samme, som vi havde i midten af april 2013, hvor vi fik udsolgt i slutningen af april. Så herfra lyder en opfordring om ikke at vente for længe med at købe en billet.

Vi ses til juni!

John Fogde & Brian Nielsen

The post Kommentar fra bookerne til årets program på NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/kommentar-fra-bookerne-til-arets-program-pa-northside/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2013/08/Lys-114-thumb-e1393851885842-460x460.jpg
Norge elsker NorthSidehttp://www.northside.dk/news/norge-elsker-northside/ http://www.northside.dk/news/norge-elsker-northside/#comments Thu, 27 Feb 2014 08:00:05 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=6780 Det er ikke kun i Danmark, at NorthSide er en populær festival. For flere udlændinge – og især nordmænd – matcher festivalens line-up perfekt med musiksmagen. I 2013 valgte mere end 1.000 udlændinge at købe billet til NorthSide. En tredjedel af dem…

The post Norge elsker NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Det er ikke kun i Danmark, at NorthSide er en populær festival. For flere udlændinge – og især nordmænd – matcher festivalens line-up perfekt med musiksmagen. I 2013 valgte mere end 1.000 udlændinge at købe billet til NorthSide. En tredjedel af dem var nordmænd, og som årets billetsalg skrider frem, vejer vores nordlige naboer også klart tungest på den skål.

27-årige Sturla Aslaksen er en af de nordmænd, der har valgt at tage turen til Ådalen for at besøge NorthSide. Han hørte om festivalen fra en veninde, pakkede seks venner og tog til Aarhus til i 2012.

- Vi ville gerne på festival i udlandet, og NorthSide havde det helt rigtige line-up og pris for os, fortæller Sturla. Og når man fortæller ham, at nordmændene er den største aftager af billetter til festivalen, er han heller ikke overrasket.

- Nordmændene kan generelt ret godt lide Danmark og festivaler. Der er en del, der har været på Roskilde og vil prøve noget nyt, og der falder NorthSides line-up lige ned i den norske musiksmag.

Går ikke bevidst efter udlændinge
Hos NorthSide har man ikke gjort meget for at reklamere i udlandet, men talsmand John Fogde er begejstret for de mange besøgende.

- Vi er faktisk ret beærede over, at folk har lyst til at rejse til Danmark for at feste med os. Stort set al international interesse er kommet via mund-til-mund, og så er nogle folk bare villige til at rejse for at se de bands, de er fans af.

Festivalen sigter da heller ikke efter at hente tusindvis af udenlandske gæster til festivalen.

- For os er det primært et sjovt krydderi til festivalen, siger John Fogde.

Kom som nordmand, rejste som hest
25-årige Tommy van der Linden var forbi Ådalen sidste år og endte på NorthSide ved et tilfælde, da hans venner inviterede ham over fra København.

- Jeg havde ikke hørt om festivalen før, men min ven foreslog, at vi tog forbi, og det virkede som om, det kunne blive en anderledes weekend, siger Tommy, og det skulle han få ret i.

- Et af de mest surrealistiske øjeblikke på festivalen var, da vi inde på festivalområdet fik uddelt hamre, planker og søm til at bygge vores egen lille hytte. Vi mødte nogle engelsktalende fyre, som vi endte med at drikke øl og have en “build off”-konkurrence med. Efter lang tid og en hyggelig byggedag, inviterede de os til en fest i nærheden, og vi fandt ud af, at vores nye venner var Ben Bridwell og Tyler Ramsey fra Band of Horses. Det var ret sjovt, at de ved at stå og bygge hytter på NorthSide gik fra at være ret store forbilleder til at være bekendte.

For Tommy er svaret på, hvorfor der er så mange nordmænd på festivalen lidt mere simpelt.

- Jeg tror, det er fordi Danmark er så tæt på, og så kan jeres piger jo godt lide os nordmænd, smiler han.

FAKTA:
De tre mest velrepræsenterede internationale billetkøbere ved NS13 var:
Norge: 346
England: 152
Sverige: 150

Indtil videre er 3 procent af årets billetsalg gået til udlandet og størstedelen af dem er købt i Norge.

Skrevet af Signe Amtoft-Rasmussen

Har du lyst til at hjælpe de internationale gæster med eksempelvis informationer om transport, mad og hotelmuligheder, er du meget velkommen til at anmelde NorthSide på Tripadvisor, hvor du også kan fortælle lidt om, hvorfor man som udlænding burde deltage i NorthSide 2014.

The post Norge elsker NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/norge-elsker-northside/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/02/Frivillig_start-2-460x173.png