NorthSide 2014 http://www.northside.dk 13th - 15th of June 2014 Tue, 01 Jul 2014 17:30:30 +0000 da-DK hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.1 God sommer fra NorthSide! http://www.northside.dk/news/god-sommer-fra-northside-2/ http://www.northside.dk/news/god-sommer-fra-northside-2/#comments Tue, 01 Jul 2014 17:30:30 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8707 Efter at være kommet os oven på femte udgave af NorthSide – som vi trods nogle bump på vejen er meget stolte og taknemmelige over er lykkedes endnu en gang – lukker vi nu ned for sommeren. Vi indsamler løbende evalueringer, feedback…

The post God sommer fra NorthSide! appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Efter at være kommet os oven på femte udgave af NorthSide – som vi trods nogle bump på vejen er meget stolte og taknemmelige over er lykkedes endnu en gang – lukker vi nu ned for sommeren. Vi indsamler løbende evalueringer, feedback og konstruktiv kritik fra vores gæster og samarbejdspartnere, for kun på den måde kan vi videreudvikle og forbedre os år for år. Den feedback vi får fra vores gæster er i denne sammenhæng uvurderlig, og vi sætter stor pris på, at så mange tager sig tid til at lave en evaluering. Sammen gør vi NorthSide endnu bedre!

Den næste måned vil vi ikke være så tilgængelige på e-mail og telefon, og vil tilmed gå lidt i dvale på de sociale medier. Vi bruger tiden på at indsamle inspiration, tanker og motivation til at tage fat igen i august. Derfor modtager vi også gerne tanker og idéer fra vores gæster og samarbejdspartnere, hvis de opstår, når I rejser rundt i verden eller nyder den danske sommer!

Tak for en fantastisk festival – Rigtig god sommer!

The post God sommer fra NorthSide! appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/god-sommer-fra-northside-2/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/07/Web_coverbillede_NS15_1200x453-460x173.png
Lars H.U.G. – beskedent come-back kid http://www.northside.dk/news/lars-h-u-g-beskedent-come-back-kid/ http://www.northside.dk/news/lars-h-u-g-beskedent-come-back-kid/#comments Tue, 01 Jul 2014 13:25:50 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8522 Søndag gjorde Lars H.U.G. comeback på NorthSide med sit første dansksprogede materiale i 22 år. Efter koncerten besøgte han NorthSides presselounge, hvor han blandt andet delte opskriften på langtidsholdbar musik    Til efteråret udkommer Lars H.U.G. med albummet Ti sekunders stilhed, der…

The post Lars H.U.G. – beskedent come-back kid appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Søndag gjorde Lars H.U.G. comeback på NorthSide med sit første dansksprogede materiale i 22 år. Efter koncerten besøgte han NorthSides presselounge, hvor han blandt andet delte opskriften på langtidsholdbar musik   

Til efteråret udkommer Lars H.U.G. med albummet Ti sekunders stilhed, der er hans første dansksprogede album i 22 år og søndag præsenterede han både nye og gamle numre for NorthSides publikum på P6 Beat Stage. Ifølge musikeren var forventningerne dog beskedne inden koncerten.

”Forventningen var, at vi ville overleve. At vi ville komme i land uden for mange forliste og druknede. Og det lykkedes da.”

Hvis man skal tro anmelderkorpset mere end lykkedes det for Lars H.U.G. og hans orkester. De fleste af mediernes smagsdommere gav koncerten fire eller fem stjerner.

Lars H.U.G. giver NorthSides gæster en del af æren for den vellykkede koncert.

”Publikum og bandet havde et godt samspil. En koncert består jo af begge dele. Hvis man forestiller sig en koncert uden publikum, så ville det jo være lidt kedeligt at spille. Og det ville også være kedeligt for publikum at stå og kigge op på en tom scene. Det er i det der ordløse rum, at en koncert opstår. Både publikum og band skal yde et eller andet,” siger Lars H.U.G.

Faktisk stod NorthSides publikum bogstaveligt talt øverst på listen, da comeback-koncerten skulle sættes i søen.

”Vi tænkte, at det ville være fedt lige at komme ud og præsentere et par nye numre og lige vise, at jeg stadig er her. Så vi lavede en liste over, hvor det kunne være fedt at spille, og der lå NorthSide som nummer et. Så da jeg fik at vide, at de gerne ville have mig, tænkte jeg, at så passer pengene. Så kan det sgu ikke blive helt dårligt.”

Gamle hits og unge publikummer

En del af de numre, der blev spillet under koncerten på P6 Beat Stage, havde ellers flere år på bagen end mange af de publikummer, der stod foran scenen og sang med på dem. Det faktum er da heller ikke gået Lars H.U.G.’s næse forbi.

”Ja, de blev lavet længe før, du var et glimt i din fars øje,” siger han med et grin.

Men ifølge musikeren er det ikke tilfældigt, at numre som for eksempel Elsker dig for evigt og Militskvinder stadig er aktuelle.

”Det er fordi, jeg har gjort mit arbejde ordentligt. Det handler ikke så meget om at have talent, som det handler om at lave tingene rigtig omhyggeligt og ikke gå på kompromis. Og så skal det kunne noget mere end at handle om, hvem man selv er. Det skal også være noget andre kan rumme og få noget ud af.”

Har du nogen gode råd til unge musikere, hvis de skal lave noget musik, de stadig kan optræde med om 30 år?

Så længe de ikke fokuserer på penge og berømmelse, så kan det ikke gå helt galt. Da jeg for eksempel skrev Elsker Dig For Evigt var det ikke fordi, jeg ville være berømt eller tjene penge. Jeg lavede den sang, fordi jeg ikke kunne andet. Hvis du fokuserer på processen og det, du har på hjerte, så må det jo bære eller briste. I det øjeblik man bliver en slave af sin succes eller bliver en slave af at tjene nogle nemme penge, så kan man meget nemt blive ført på afveje.

The post Lars H.U.G. – beskedent come-back kid appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/lars-h-u-g-beskedent-come-back-kid/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/Web_coverbillede_larsHUG_1200x453-460x173.png
Den økologiske satsning var en succes http://www.northside.dk/news/den-okologiske-satsning-var-en-succes/ http://www.northside.dk/news/den-okologiske-satsning-var-en-succes/#comments Fri, 27 Jun 2014 10:52:50 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8687 Der blev i år sat fokus på økologi på NorthSide, og resultatet var en festival med et bredt udvalg af økologiske retter og drikkevarer I 2013 var omkring 30 procent af udvalget af madvarer på NorthSide økologisk, og oprindelig var målet for…

The post Den økologiske satsning var en succes appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Der blev i år sat fokus på økologi på NorthSide, og resultatet var en festival med et bredt udvalg af økologiske retter og drikkevarer

I 2013 var omkring 30 procent af udvalget af madvarer på NorthSide økologisk, og oprindelig var målet for 2014 at komme op på 50 procent. Det er derfor med stor stolthed, at vi efter årets festival kan berette, at vi samlet kom op på 70 procent, og at samtlige barer i år var certificeret med enten økologisk bronze- eller sølvmærke.


Arbejdet med økologi for 2014 startede med kun at invitere boder og restauranter indenfor, der kunne levere minimum 30 procent økologiske produkter. Dette initiativ blev modtaget særdeles positivt, og da pladsen åbnede var der kun to boder, som lå på niveau med det økologiske bronzemærke (30%-60% økologi), mens de resterende 33 boder og restauranter lå på niveau med enten et sølvmærke (60%-90% økologi) eller i mange tilfælde var til guldmærke (90%-100% økologi). Med til historien hører desuden at havde det været lettere at anskaffe store mængder økologisk kylling eller svinekød til en rimelig pris, så kunne disse tal nemt have været meget højere.

Stor variation på menuen
Der var samtidig et ønske om, at arbejdet med økologi ikke skulle gå udover prisen, kvaliteten og udbuddet, og derfor er vi meget glade for at se de mange positive anmeldelser skrevet af blandt andet The Hotdog Judge, Spiseliv, Klidmoster og Gastromand af alt fra østers, is, smørrebrød og stegt flæsk til pølser, suppe, bøfsandwich og æggeslices. Også publikum virkede glade for de økologiske tiltag, og blandt de mest populære retter var den økologiske NorthSide Burger, der blev langet over disken i ikke mindre end 21.000 eksemplarer.

For første gang kunne man også gå på restaurant på pladsen under NorthSide. MASH, Foodfein og Den Lille Kro har alle til daglig restauranter i Aarhus, men under NorthSide havde de taget duge, glas og bestik med på festival, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god idé. Tusindvis af gæster var gennem de tre restauranter i løbet af festivalens tre dage, og kniv og gaffel-oplevelsen er helt klart noget, man også vil kunne opleve på NorthSide i fremtiden.

Økologi i glasset
I år var der også fokus på økologiske drikkevarer, og med lanceringen af Tuborg RÅ på NorthSide kunne man pludselig få et økologisk alternativ til den klassiske fadøl. Den økologiske fadøl var tilgængelig i stort set alle barer på NorthSide, men allerede lørdag eftermiddag begyndte de første barer at melde udsolgt af den nye øl, og søndag var det kun den store Tuborg RÅ Bar, der havde økologisk fadøl tilbage i hanerne.

Der var blevet produceret 44.000 liter Tuborg RÅ til NorthSide, og der blev dermed langet over 100.000 glas med den økologiske fadøl over disken i løbet af festivalen, hvilket betyder, at publikum i gennemsnit har drukket tre hver under festivalen. Dermed er Tuborg RÅ ikke bare en sjov tilføjelse, men et produkt som rigtig mange har været glade for og har taget til sig, hvilket er særdeles positivt.

Også den økologiske rød- og hvidvin, der primært blev serveret i den store vinbar var en stor succes, og kombinationen af Tuborg RÅ, økologisk vin samt et stort udbud af økologiske specialøl gjorde, at samtlige barer på NorthSide blev certificeret til minimum et økologisk bronzemærke.

En lang række af de økologiske produkter, der blev solgt i barerne på NorthSide eksisterer allerede på markedet. Men Hela Wine havde faktisk på vores opfordring udviklet et økologisk shot, der blev solgt som rør på festivalen. Peter Larsens Kaffe er allerede 100% økologisk, når det kommer til kaffe, te og mælk, men de havde også sørget for at alle snacks og kager var økologiske. Så uanset hvilken sult eller tørst du ville have stillet, var der sat et økologisk præg på den under NorthSide.

Arbejdet fortsætter
Fremadrettet vil NorthSide fortsætte sit arbejde med økologi og udvide det med et større fokus på et madpolitisk arbejde. Der skal flere lokale produkter over disken, og der skal arbejdes både med internt madspild, men i høj grad også med leverandører, der bekæmper madspild ved at benytte sig af fødevarer, som fødevareindustrien af en eller anden grund ikke kan få solgt.

Arbejdet med både Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening vil fortsætte for både at sikre det høje niveau og for at sikre en bedre mærkning af produkter og boder, så publikum på festivalen kan følge med i og bakke op om de boder, der giver den en ekstra skalle i forhold til bæredygtighed og økologi.

Dørene går op til NorthSide 2015 fredag 12. juni, hvor der udover et fantastisk udvalg af musik fra ind- og udland endnu engang også vil være masser af god mad på programmet.

The post Den økologiske satsning var en succes appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/den-okologiske-satsning-var-en-succes/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/eco1-2-460x107.jpg
Tag med NorthSide til Danmarks Grimmeste Festival http://www.northside.dk/news/tag-med-northside-til-danmarks-grimmeste-festival/ http://www.northside.dk/news/tag-med-northside-til-danmarks-grimmeste-festival/#comments Thu, 26 Jun 2014 08:14:20 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8660 For at fejre en veloverstået festival har NorthSide købt 500 billetter til Danmarks Grimmeste Festival og sælger dem videre med rabat NorthSide 2014 er veloverstået for i år, men der er stadig masser af festivalstemning i Aarhus. Et af stederne, hvor det…

The post Tag med NorthSide til Danmarks Grimmeste Festival appeared first on NorthSide 2014.

]]>

For at fejre en veloverstået festival har NorthSide købt 500 billetter til Danmarks Grimmeste Festival og sælger dem videre med rabat


NorthSide 2014 er veloverstået for i år, men der er stadig masser af festivalstemning i Aarhus. Et af stederne, hvor det er mest tydeligt er på Grimhøjvej i Brabrand, hvor man i dagene 31. juli til 2. august for 11. gang skal afvikle Danmarks Grimmeste Festival – dette år med navne som norske Skambankt, engelske The Fat White Family, svenske Elliphant samt danske When Saints Go Machine, Lucy Love, Analogik og WhoMadeWho på programmet.
NorthSide indgik tidligere i år et samarbejde med Danmarks Grimmeste Festival for at udveksle erfaringer omkring frivillighed og for at bakke op om et spændende lokalt initiativ. For at fejre både samarbejdet og en veloverstået NorthSide, giver vi nu vores gæster mulighed for at opleve GrimFest med rabat.

Vi har købt 500 billetter, som vi nu sætter i salg med 150,- kroner i rabat, så du via nedenstående link kan sikre dig billet til tre dage med musik for blot 320,- kroner plus gebyr.

Så har du lyst til at få endnu en fantastisk festivaloplevelse i Aarhus, så tag med NorthSide på Danmarks Grimmeste Festival.

Bemærk at billetten ikke er inklusive adgang til festivalens campingområde.

Danmarks Grimmeste Festival afvikles i dagene 30. juli – 2. august på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus.

The post Tag med NorthSide til Danmarks Grimmeste Festival appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/tag-med-northside-til-danmarks-grimmeste-festival/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/Ordets-Magt-v20-kopi-460x124.jpg
Gæsternes top tre http://www.northside.dk/news/gaesternes-top-tre/ http://www.northside.dk/news/gaesternes-top-tre/#comments Wed, 25 Jun 2014 12:14:09 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8527 Aftensolen går ned over Ådalen i Aarhus og de feststemte gæster gør så småt status over festivalens musikoplevelser. Vi har fanget nogle af dem på pladsen inden søndagens store koncert med Arcade Fire. Vi spurgte dem, hvilke 3 koncertoplevelser, der har gjort…

The post Gæsternes top tre appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Aftensolen går ned over Ådalen i Aarhus og de feststemte gæster gør så småt status over festivalens musikoplevelser. Vi har fanget nogle af dem på pladsen inden søndagens store koncert med Arcade Fire. Vi spurgte dem, hvilke 3 koncertoplevelser, der har gjort mest indtryk på dem.

Marianne og Annette, 53

 1. Mew var helt klart den bedste oplevelse hidtil. Energien var helt i top, og vi nød det. Og så er deres musik jo bare knaldgodt.
 2. MØ fordi hun er sej. Hendes fandenivoldskhed er helt og aldeles inspirerende. Hendes attitude giver publikum energi, og vi elskede hele hendes optræden. Samtidig adskiller hun sig fra mange andre kvindelige artister ved at have en så aggressiv performancestil. Lidt maskulin feminitet – det er vi til.
 3. Lars HUG. Det er walk down memory lane. Det var en fantastisk oplevelse, og en ligeså stor oplevelse at se så mange unge mennesker være der til koncerten. Vi har fulgt ham nærmest siden han startede. Selvom han ikke har udgivet noget længe, holder hans musik bare stadig. Vi glæder os sådan til hans nye plade.

Thomas, 21

 1. Jurrasic 5. Fordi de bare er sindssygt fede. En genforening, når den er bedst.
 2. White Lies. En koncert jeg har glædet mig sindssygt meget til. Jeg er festivalfrivillig, så jeg var ret bange for, at jeg ville have vagt under dem, men heldigvis ikke.
 3. ASAP Rocky. Fordi han er sygt bad. Folk var helt oppe at køre, og stemningen var bare mega fed. Det er fedt, når folk lader sig rive med, og slipper hæmningerne.

 

Mette, 22 

 1. Jurrasic 5. Jeg er jo nok lidt af en hiphop-pige, det kan jeg ikke komme udenom. Jeg elskede deres koncert og alle de minder, der poppede frem. Mine venner og mig havde en fest, og derfor var det helt sikkert den bedste oplevelse indtil videre
 2. ASAP. Jeg var helt up front, og stemningen var hjernedødt fedt. Jeg elsker hans stil. Hans arrogance. Hans energi var også formidabel. Han er helt sikkert en kunstner, jeg kunne finde på at gå til koncert med igen.
 3. MØ. Bare fordi hun er så fandens cool. Hun gør det sgu godt.

 

Birgitte, 22

 1. Flogging Molly. Jeg elsker musik, man kan danse til. Deres musik er sjov og finurlig. Det kan jeg virkelig godt lide.
 2. Turboweekend. Jeg elsker dem bare. De er så seje. Det var så fedt, at de spillede så mange af de sange, man kendte. Jeg synes helt klart, de burde være noget af det sidste på programmet, så man kunne gå fesstemt videre i byen.
 3. Lana Del Rey. Selvom jeg hang ud i Champagnebaren og var godt i gang med at få en solid buzz på følte jeg hver en strofe af Lana Del Reys tekster. Selvom jeg var på afstand, kunne jeg mærke hende. Måske skyldtes det alkoholen måske ikke, jeg nød det i al fald.

The post Gæsternes top tre appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/gaesternes-top-tre/feed/ 0
Massiv mediedækning af NorthSide http://www.northside.dk/news/massiv-mediedaekning-af-northside/ http://www.northside.dk/news/massiv-mediedaekning-af-northside/#comments Tue, 17 Jun 2014 13:59:58 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8573 NorthSide 2014 havde besøg af omkring 300 journalister, der skrev hundredevis af artikler om dette års festival NorthSide 2014 var den største til dato, og samtidig også den udgave af festivalen, hvor flest journalister havde ansøgt om at få lov til at…

The post Massiv mediedækning af NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>

NorthSide 2014 havde besøg af omkring 300 journalister, der skrev hundredevis af artikler om dette års festival

NorthSide 2014 var den største til dato, og samtidig også den udgave af festivalen, hvor flest journalister havde ansøgt om at få lov til at besøge os i Ådalen. I alt 300 radio-, tv- og dagbladsjournalister var sammen med en stribe bloggere på plads under festivalen for at dække alt fra koncerter og events til økologi, bæredygtighed og naturligvis også fredagens problemer med køer og PayBand.

Mest massiv af Danmarks Radios tilstedeværelse, hvilket i løbet af festivalens tre dage betød dækning i P1, P3, P6 BEAT samt på DR3 og online. Udover den massive dækning undervejs, der kan ses på dr.dk/northside, blev det også til livekoncerter på DR3 med The National og Turboweekend samt en livestreaming af koncerten med Arcade Fire. Denne blev desuden optaget til tv og forventes at kunne opleves på DR3 senere på året.

Musikmagasinerne GAFFA og Soundvenue dækkede festivalen intensivt og anmeldte en lang række af koncerterne, og det samme gjorde alle landets dagblade.

NorthSide egne gæster deltog også i dækningen af festivalen hos Metroxpress via websiden MXFesten, hvor publikum selv kunne skrive anmeldelser af koncerterne, der efterfølgende blev opsummeret på avisens webside.

Der blev ifølge Infomedia publiceret mere end 600 artikler i danske aviser og netmedier om NorthSide i løbet af festivalens tre dage. Så kombineret med radio, tv og blogindlæg samt en del international dækning har denne weekend budt på den mest intensive mediedækning af NorthSide til dato.

The post Massiv mediedækning af NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/massiv-mediedaekning-af-northside/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/presse2-460x115.png
Vagt på NorthSide http://www.northside.dk/news/vagt-pa-northside/ http://www.northside.dk/news/vagt-pa-northside/#comments Mon, 16 Jun 2014 14:03:37 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8519 De er det første, du møder, når du kommer til NorthSide, og det sidste du ser, når du forlader den. Men hvordan er det at være vagt ved ind- og udgangen på NorthSide? De sidste tre dage har ca. 35.000 mennesker bevæget…

The post Vagt på NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>

De er det første, du møder, når du kommer til NorthSide, og det sidste du ser, når du forlader den. Men hvordan er det at være vagt ved ind- og udgangen på NorthSide?

De sidste tre dage har ca. 35.000 mennesker bevæget sig gennem NorthSides indgang. Til at tage imod dem er vagterne. Deres job er at sørge for, at folk kommer godt ind på pladsen, og sikre at reglerne for hvad der  må medbringes bliver overholdt.

Vi har talt med nogle af de vagter, der arbejder denne sidste dag på dette års festival. Både dem der guider dig til de rette sluser og dem der kærligt klapper dig på tøjet.

Lige nu er der stille, de fleste af søndagens musikelskere er kommet først på dagen. Det næste store ryk forventes at komme efter de sidste koncerter, hvor vagterne skal sørge for at alle kommer godt ud fra festivalpladsen.

”Her på tredjedagen er jobbet ikke så krævende. Gæsterne kender proceduren, så det hele er gået meget glidende” fortæller Jeanette. Fælles for de vagter vi har talt med, er at de fremhæver den gode stemning blandt festivalgæsterne – også når der er kø.

Kropsvisiteringer og godt humør

Heller ikke de obligatoriske kropsvisiteringer påvirker stemningen:

”Folk er glade, de glæder sig bare til at høre god musik og drikke kolde øl” siger Martin, der ikke har oplevet nogen truende gæster.

Jeanette kan også berette, at der er ”god stil” når det kommer til kropsvisiteringerne og forklarer, at security er lige i nærheden hvis de har brug for hjælp til at klare enkelte fulde gæster.

Som det ser ud nu, lader det ikke til at der bliver brug for security denne aften, og vagterne kan derfor bruge deres energi på at sende dette års sidste gæster godt hjem.

The post Vagt på NorthSide appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/vagt-pa-northside/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/Web_coverbillede_Security_1200x453-460x173.png
NorthSide 2014 var en succes http://www.northside.dk/news/northside-2014-var-en-stor-succes/ http://www.northside.dk/news/northside-2014-var-en-stor-succes/#comments Mon, 16 Jun 2014 12:16:32 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8529 Den største udgave af NorthSide nogensinde endte med at blive en stor succes trods problemer på den første dag NorthSide blev i dagene 13.-15. juni afviklet for femte gang, og med 35.000 gæster, hvor de 25.000 var betalende og 6.500 var frivillige,…

The post NorthSide 2014 var en succes appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Den største udgave af NorthSide nogensinde endte med at blive en stor succes trods problemer på den første dag

NorthSide blev i dagene 13.-15. juni afviklet for femte gang, og med 35.000 gæster, hvor de 25.000 var betalende og 6.500 var frivillige, var det både den største og mest ambitiøse udgave af NorthSide til dato.

Der blev henover festivalens tre dage afviklet 41 koncerter fra tre scener, og der var mange musikalske højdepunkter. Fredag blev Green Stage åbnet af Donkey Roadshow, der havde tre uannoncerede gæster med på scenen. Shaka Loveless, Ida Corr og Peter A.G. Nielsen føjede lokalkolorit til koncerten og var med til at lave den perfekte åbning af festivalen.

Lørdag blev Mew til alles overraskelse genforenet med bassisten Johan Wohlert i forbindelse med bandets koncert, og aftenen blev lukket af et fantastisk show, hvor Robyn sammen med Röyksopp præsenterede deres spritnye samarbejde til deres kun anden koncert nogensinde på denne turné.

Søndag blev festivalen afsluttet med Pixies, Arcade Fire og Queens of the Stone Age, der sammen leverede den perfekte afslutning på årets festival, hvor det navnlig er værd at fremhæve det opfindsomme og visuelt imponerende show, Arcade Fire leverede, mens solen gik ned over Ådalen.

Inden da havde man over tre dage i høj sol kunne opleve en lang række nye tiltag på NorthSide. Et af dem var betalingsarmbåndet PayBand, der ikke fungerede optimalt på festivalens første dag. En lang række af problemerne blev dog løst undervejs, og PayBand kom til at fungere for de fleste i løbet af festivalen.

Nye tilføjelser til NorthSide
Et andet var tilføjelsen af P6 BEAT Stage, hvor navne som WhoMadeWho, Baby in Vain og ikke mindst Lars H.U.G. spillede for fuldt hus i nogle omgivelser, der er markant anderledes end den øvrige festivalplads. Scenen har kapacitet til 6.000 gæster og var ikke bare velbesøgt, men også rost af publikum, der virkelig tog den nye scene til sig.

Et nyindført pantsystem viste også at være en stor succes, hvilket medførte at pladsen hele weekenden igennem var særdeles rydelig og pæn, og det kunne blandt andet opleves i området OutSide, der i år havde fået en markant ansigtsløftning.

Området bød blandt andet på en Rom & Cigar Bar samt Mikroscenen, hvor P1 var værter på en række interviews med kulturpersonligheder, der snakkede om festivaler, musikalsk kønsfordeling og branding af bands. Det var også her, man i løbet af festivalen kunne opleve uannoncerede koncerter med jjme og De Eneste To, der kom ud og overraskede med helt ny musik fra kommende udgivelser.

- Selvom vi på nuværende tidspunkt ikke har gjort regnskabet op for NorthSide 2014, så betragter vi årets festival som en stor succes. Trods nogle startvanskeligheder har tilbagemeldingerne fra publikum været særdeles positive, og vi oplever, at folk har haft nogle gode dage og fået nogle store musikalske oplevelser. Så vi er glade og stolte over, at der ikke bare blev taget virkelig godt imod og bakket op omkring de nye tiltag på festivalen, men også at vi endnu engang har kunnet afvikle en festival uden slagsmål og nævneværdige problemer med stoffer. Vi har sagt det før, men det er en gentagelse værdig: NorthSide-publikummet er helt fantastisk, og det er en udsøgt fornøjelse at kunne præsentere koncerter for folk, der går så meget op i musik og som deltager i festivalen på en overvældende positiv måde.

Sådan siger talsmand for NorthSide, John Fogde, der samtidig fremhæver et godt samarbejde med Aarhus Kommune, Aarhus Politi og i særdeleshed de tusindvis af fantastiske frivillige som en vigtig faktor i den særdeles succesfulde afvikling af årets festival.

NorthSide 2015 afvikles i dagene 12.-14. juni, og information om billetsalg og de første navne til næste års festival vil blive meldt ud i løbet af efteråret.

The post NorthSide 2014 var en succes appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-2014-var-en-stor-succes/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/06/ArcadeFire_Copyright_AnnaTarpKlode2-460x307.jpg
De usungne helte http://www.northside.dk/news/de-usungne-helte/ http://www.northside.dk/news/de-usungne-helte/#comments Sun, 15 Jun 2014 23:08:27 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8500 Skraldet sorterer ikke sig selv, for bag bæredygtigheden står et team af veloplagte NorthSidere der i tre dage sorterer affald i den gode sags tjeneste. Det er nemt at glemme i alt sin festivalsstemning, at alle de ølkrus man tømmer, madbakker man…

The post De usungne helte appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Skraldet sorterer ikke sig selv, for bag bæredygtigheden står et team af veloplagte NorthSidere der i tre dage sorterer affald i den gode sags tjeneste.

Det er nemt at glemme i alt sin festivalsstemning, at alle de ølkrus man tømmer, madbakker man smider  ud og shotsglas man bunder allesammen ender et sted. De ender nemlig hos Rikke Mayland Olsen.

Rikke er ressourceafvikler. Hun sørger for, i fællesskab med ca. 130 NorthSidere, at al den affald NorthSide producerer bliver ryddet op. Sidste år producerede NorthSide omkring 65 ton affald, hvor omkring en tredjedel blev sorteret. I år regner de med mere, siger Rikke:

”Vi tror det ender i omegnen af næsten 80 ton i år. Men i år er vores målsætning højere, vi vil sortere halvdelen”.

Affaldssortering2

Ressourcerne sorteres

Ved siden af festivalpladsen foregår ressourcesorteringen. En sværm af NorthSidere iført sorte overalls,  hvor der står Trashtalker på. De arbejder på højtryk for at sortere det hele og holde NorthSide ren og bæredygtig. Walkie-talkier skratter konstant, der er meget arbejde, og for Rikke er der ikke et stille øjeblik, som uddelegerer alt arbejdet, alt imens hun bevarer en enorm ro.

NorthSiderne som Rikke koordinerer har mange arbejdsopgaver. Alt fra indsamling af poser og pant til at Trashtalke. Der er nemlig rigtig meget dialog med festivalgæsterne, hvor NorthSiderne prøver at Trashtalke med dem, hvor de fortæller om vigtigheden i bæredygtighed og engagerer dem i at sortere deres affald. Den dialog involverer alt muligt sågar rollespil og rap. Måske kan det lyde fjollet, men det virker, forsikrer Rikke:

“Gæsterne er totalt med på bæredygtighed. Nogle var lidt generte og akavede i starte ved at gå og samle deres pant og aflevere, men hurtigt blev de vilde med det og dukkede glade op med deres pant i vores pantboder”.

Det er fantastisk, at NorthSidegæsterne involverer sig i ressourcehåndteringen på festivalen, og vi håber selvfølgelig, at Rikke og hendes NorthSidere når deres mål med sorteringen.

affaldssortering3

The post De usungne helte appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/de-usungne-helte/feed/ 0
Ingen NorthSide uden NorthSiders http://www.northside.dk/news/ingen-northside-uden-northsiders/ http://www.northside.dk/news/ingen-northside-uden-northsiders/#comments Sun, 15 Jun 2014 22:56:24 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8508 Hvad man måske ikke tænker over, når man drager på festival er, at der bag festivalen og dens arrangører er et hold af frivillige. Det gør sig også gældende på NorthSide. Og uden dem, ville festivalen aldrig løbe af stablen. Hvert år…

The post Ingen NorthSide uden NorthSiders appeared first on NorthSide 2014.

]]>

Hvad man måske ikke tænker over, når man drager på festival er, at der bag festivalen og dens arrangører er et hold af frivillige. Det gør sig også gældende på NorthSide. Og uden dem, ville festivalen aldrig løbe af stablen.

Hvert år når NorthSide slår dørene op er det med hjælp fra tusindevis af NorthSiders. I år estimeres der til at være omkring 7000 NorthSiders.

Louise Bech er hvert år med til at koordinere den store mængde NorthSiders. Hun er overhovedet ikke i tvivl om, at de er helt vitale for festivallen ”Uden NorthSiderne, er der ingen festival”. De mange NorthSiders er fordelt imellem en masse roller, men der er nogen opgaver, der kræver flere NorthSiders end andre:
”Særligt sikkerhed tager rigtig mange, også ressourcesortering kræver en masse. De er bare så gode vores NorthSiders. Det er ikke noget med, at de bare arbejder præcis det de skal og så ellers forsvinder”, fortæller Louise og fortsætter

”… de er virkelig en del af NorthSide og yder altid over al forventning. De har igen i år løftet opgaven ekstremt godt”.

Hårdt arbejde

Det kan være hårdt at være NorthSider, fortæller hun, ”Desværre går de jo nogen gange glip af en koncert, de ville have set, eller de skal stå og arbejde hårdt i den bagende sol” man kunne tro, at det kunne frarøve dem humøret, men det er ikke tilfældet.

”NorthSiderne formår altid at præstere med et stor smil på læben og højt humør. Vi giver dem jo heller ikke  særlig servicetræning, men de håndterer gæsterne så godt med både humor og er totalt imødekommende”, fortæller Louise.
NorthSide er så glad for deres NorthSiders, at de næste år vil prøve at få dem igen ved at kontakte dem direkte,

”I år har bare været så godt. Der har næsten ikke været noget frafald. Det er jo ellers naturligt, da mange af vores NorthSiders er universitetsstuderende, og det kan ramle sammen med deres eksaminer”.
Louise Bech er i hvert fald sikker på, at det er NorthSiderne, der er med til at skabe NorthSide, da de både yder en enorm arbejdsindsats, men også fordi de er en del af festivallen.

The post Ingen NorthSide uden NorthSiders appeared first on NorthSide 2014.

]]>
http://www.northside.dk/news/ingen-northside-uden-northsiders/feed/ 0