NorthSide 2015 http://www.northside.dk/ 12th - 14th of June 2015 Fri, 31 Oct 2014 13:48:09 +0000 da-DK hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0 The Black Keys til NorthSide http://www.northside.dk/news/black-keys-til-northside/ http://www.northside.dk/news/black-keys-til-northside/#comments Fri, 31 Oct 2014 12:15:58 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=9092 Den amerikanske duo har toppet ønskelisten de sidste tre år og er sammen med Interpol, John Grant, José González og MØ de første navne til programmet for NorthSide 2015 Der er blevet arbejdet hårdt de seneste måneder på at få de første…

The post The Black Keys til NorthSide appeared first on NorthSide 2015.

]]>

Den amerikanske duo har toppet ønskelisten de sidste tre år og er sammen med Interpol, John Grant, José González og MØ de første navne til programmet for NorthSide 2015


Der er blevet arbejdet hårdt de seneste måneder på at få de første navne klar til NorthSide 2015, og her har vi naturligvis i høj grad kigget på, hvilke navne der har stået på ønskelisten blandt vores gæster.

Det ubetinget mest ønskede navn til NorthSide de sidste tre år har været The Black Keys, og derfor er vi nu vanvittigt stolte over at have skaffet den amerikanske duo til jer sammen med yderligere fire andre fantastiske navne.

The Black Keys blev dannet i 2001 og udsendte albums i relativ anonymitet, indtil de i 2008 hyrede Danger Mouse til at producere ”Attack & Release”. Albummet var første skridt i en ny retning, der siden har konverteret duoen til et af verdens største rockbands med kassevis af Grammy-priser og Platin-plader.
Sange som ”Tighten Up” og ”Lonely Boy” er moderne rockklassikere, og vi er særdeles stolte over nu at kunne annoncere, at bandets første danske festivalkoncert vil finde sted i Ådalen til sommer.

Interpol har siden udgivelsen af debutpladen i 2002 haft et trofast publikum i Danmark, hvilket blandt andet var tydeligt, da bandet gæstede NorthSide i 2011, hvor frontmand Paul Banks førte publikum gennem fællessang på hits som ”Slow Hands” og ”The Heinrich Maneuver”. Siden er kommet albummet ”El Pintor”, hvor bandet med stor succes er gået tilbage til de takter, der gav dem deres gennembrud, og et nummer som ”All the Rage Back Home” viser, at Interpol stadig er et band i topform.

John Grant stod i ti år i forgrunden for The Czars, men det var med soloalbummet ”Queen of Denmark”, at den tårnhøje sanger for alvor slog sit navn fast. Albummet blev kaldt en Instant Classic af Mojo Magazine, og roserne fortsatte, da Grant sidste år gik i en mere elektronisk retning på albummet ”Pale Green Ghosts”. Den unikke sangskriver har en lang række smukke og hudløst ærligt sange på samvittigheden, der både kan føre til grin og kuldegysninger til hans fantastiske koncerter.

José González fik sit store gennembrud i 2006, da han indspillede en magisk version af ”Heartbeats” skrevet af landsmændene i The Knife. Stemningen og niveauet blev holdt på pladerne ”Veneer” og ”In Our Nature”, men i senere år har solokarrieren været i baggrunden til fordel for kollaborationer, soundtracks og albums udgivet med bandet Junip. Men 17. februar er José González endelig klar med sit tredje soloalbum, ”Vestiges & Claws”, der kommer efter syv års udgivelsespause, og det er også som solist José González næste år besøger NorthSide for første gang, hvilket vi ser rigtig meget frem til.

er dansk musiks største succeshistorie i mange år, og da hun gæstede NorthSide tidligere i år, leverede hun en koncert, der ikke vil blive glemt foreløbig. Siden da har hun samarbejdet med Iggy Azalea og optrådt på Saturday Night Live, vundet en European Border Breaker-pris og sikret sig intet mindre end syv nomineringer til Danish Music Awards for albummet ”No Mythologies to Follow”. Successen fortsætter med andre ord ufortrødent, og da MØ har meget travlt og lige nu har fokus på udlandet, så bliver dette et af ganske få danske shows til næste år. Derfor er vi ekstra glade for at kunne rulle den røde løber ud en gang til og byde MØ velkommen til endnu en eksplosion af en koncert på NorthSide.

Køb billet til NorthSide 2015.

The post The Black Keys til NorthSide appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/black-keys-til-northside/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/10/THE-BLACK-KEYS_THUMB_453x453.png
Der blev smuglyttet på de første navne http://www.northside.dk/news/der-blev-smuglyttet-pa-de-forste-navne/ http://www.northside.dk/news/der-blev-smuglyttet-pa-de-forste-navne/#comments Fri, 31 Oct 2014 10:07:39 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=9102 I forbindelse med offentliggørelsen af de første fem navne til NorthSide 2015 fik en lille udvalg gruppe lov til at smuglytte. Tirsdag aften havde vi fornemt besøg af 13 hardcore NorthSide-fans, som fik lov at høre en snas af de første navne…

The post Der blev smuglyttet på de første navne appeared first on NorthSide 2015.

]]>

I forbindelse med offentliggørelsen af de første fem navne til NorthSide 2015 fik en lille udvalg gruppe lov til at smuglytte.


Tirsdag aften havde vi fornemt besøg af 13 hardcore NorthSide-fans, som fik lov at høre en snas af de første navne til NorthSide 15. Resultatet blev en video, hvor man kan se de særligt inviterede gæster, mens de lytter til musikken.

Se her, om de kunne lide hvad de hørte….


View on YouTube

De fem første navne til NorthSide 2015 bliver offentliggjort fredag 31. oktober kl. 13.03 i Smag på P3.

The post Der blev smuglyttet på de første navne appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/der-blev-smuglyttet-pa-de-forste-navne/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/10/Skærmbillede-2014-10-31-kl.-11.05.21-2-460x258.png
NorthSide vinder international miljøpris http://www.northside.dk/news/northside-vinder-international-miljopris/ http://www.northside.dk/news/northside-vinder-international-miljopris/#comments Wed, 22 Oct 2014 09:40:12 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=9016 Prisen A Greener Festival Award uddeles til miljøbevidste festivaler og er i år for første gang nogensinde gået til en dansk festival NorthSide er en blandt tolv festivaler, der i denne uge har vundet en A Greener Festival Award sammen med anmærkningen…

The post NorthSide vinder international miljøpris appeared first on NorthSide 2015.

]]>

Prisen A Greener Festival Award uddeles til miljøbevidste festivaler og er i år for første gang nogensinde gået til en dansk festival


NorthSide er en blandt tolv festivaler, der i denne uge har vundet en A Greener Festival Award sammen med anmærkningen Highly Commended. Prisen gives til ”miljøbevidste festivaler, som har taget væsentlige skridt til at reducere spild, reducere deres udslip af drivhusgasser og engagere sig med publikum”. Øvrige vindere inkluderer amerikanske Bonnaroo og Malmøfestivalen.

Det er første gang nogensinde, at en dansk festival modtager den prestigefyldte pris, og i en pressemeddelelse udsendt af organisationen A Greener Festival hyldes NorthSide for at have promoveret fællestransport samt for via Caminoen og BikeSide at have leveret gode kår for cyklister og fodgængere.

Om prisen siger bæredygtighedsansvarlig hos NorthSide, Anne Jensen:

– Jeg er glad og meget stolt over, at vi har vundet denne pris! Vi har siden begyndelsen haft en ambition om at tænke bæredygtighed og miljøhensyn ind i vores festivalproduktion, og særligt de seneste tre år er vi kommet rigtig langt. I år lykkedes det os for eksempel at kunne tilbyde et udvalg af madvarer, der sammenlagt var 70% økologisk samtidig med, at vi affaldssorterede 50% af alt affald. Men vores ambitioner stopper ikke her, og vi vil fortsætte arbejdet med at gøre NorthSide endnu grønnere til næste år.

Også hos NorthSides bæredygtighedspartner, WorldPerfect, er man glade for prisen:

– Som bæredygtighedspartner er vi meget stolte over, at NorthSide modtager denne pris. Vi har sammen med publikum ændret ved et tankesæt, og det kan vi godt klappe os selv og hinanden lidt på skulderen for. Det handler overordnet om bæredygtig innovation i samspil mellem leverandører, festival og publikum, og her har vi kun set begyndelsen, siger partner i WorldPerfect, Søren Stochholm.

A Greener Festival
Nonprofit-organisationen A Greener Festival har siden 2006 arbejdet for at sætte fokus på festivalers arbejde med bæredygtighed og en ansvarlig miljøpolitik, og gennem deres arbejde har de været med til at minimere madspild og fremme sortering af affald på campingområder på en lang række festivaler rundt om i verden. Organisationen står desuden bag forskellige konferencer og udgivelsen af uddannelsesmateriale, og siden 2007 har de uddelt priser til de festivaler, der arbejder hårdest med en miljøpolitik.

Repræsentanter fra A Greener Festival besøgte NorthSide denne sommer for at gennemføre en grundig evaluering af vores arbejde med bæredygtighed, og deres indstilling har nu ført til, at NorthSide som den første danske festival nogensinde har vundet en A Greener Festival Award.

Besøg A Greener Festival for mere information om organisationens arbejde med grønne initiativer på festivaler i hele verden.

The post NorthSide vinder international miljøpris appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-vinder-international-miljopris/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/10/NSTrashTalkers-All-copy-rights-Daniel-Fjord2-460x173.jpg
5 musikforslag fra P3-vært Pelle Peter http://www.northside.dk/news/5-musikforslag-fra-p3-vaert-pelle-peter/ http://www.northside.dk/news/5-musikforslag-fra-p3-vaert-pelle-peter/#comments Tue, 21 Oct 2014 11:55:23 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=9001 En af vores faste konferenciers, Pelle Peter, har givet 5 musikforslag til NorthSide 2015 Vi har bedt Pelle Peter Jensen, en vores faste konferenciers og P3-vært, om at komme med sine 5 bud på hvilke kunstnere der skal spille på NorthSide 2015.…

The post 5 musikforslag fra P3-vært Pelle Peter appeared first on NorthSide 2015.

]]>

En af vores faste konferenciers, Pelle Peter, har givet 5 musikforslag til NorthSide 2015


Vi har bedt Pelle Peter Jensen, en vores faste konferenciers og P3-vært, om at komme med sine 5 bud på hvilke kunstnere der skal spille på NorthSide 2015.

Du kan også komme med dine 5 forslag. Giv os dine forslag her!

Der er 2×2 partoutbilletter på højkant blandt alle, der indsender forslag.

Pelles 5 bud

SIVAS OG UKENDT KUNSTNER
Hver eneste gang dansk rap er ved at blive en kende for klichéfyldt og skabelonisk, så kommer der nye navne til for at rive op i lyden. Sivas & Ukendt Kunstner må få æren for nogle af de bedste og mest fremsynede hiphopudgivelser herhjemme de seneste par år. En lyd der er tung og dyster, men med den gode pops finesse for melodier og udtryk der hænger fast. Selvom de to navne lyder ret forskelligt, har de igennem en række fællesshows bevist at de sammen giver fint mening. Det må gerne gentage sig på NorthSide i 2015.

LORDE
Megasej ung dame, årgang 1996. I teenageårene leder de fleste efter sig selv, før de begynder at lede efter andre ting. Så det er imponerende, at Lorde allerede har fundet sin lyd. Men om hun så havde været 47, ville hun jo stadig være for fed. Egentlig burde hun jo have været her i sommers, men jeg satser ikke på at hun går hen og bliver kedelig lige foreløbig, så en Lorde i 2015 ville godt nok være heftigt.

JACK U
Som konferencier på NorthSide får man et ret godt overblik over hvordan stemningskurven går i løbet af dagen, aftenen og natten. Og her kommer min eneste anke ift. NorthSide – den mangler sgu et los i røven nogle gange. Når navne som A$AP Rocky, Mø, Justice, Rudimental eller Röyksopp så til gengæld får lov at holde fest på scenen, så er NorthSide-folket altid klar. Så jeg tænker umiddelbart mere fest i 2015. Ikke at der skal gå moshpit i den fra kl. 20. Men vi behøver heller ikke at køre Coldplay-grebet (manøvren hvor man “står i ske” og fletter fingre) 8 timer i træk fra 16-24. Et bud på en god fest kunne være Jack U. En duo bestående af Diplo (manden bag Major Lazer, M.I.A. og pladeselskabet Mad Decent) & Skrillex (verdens største dubstep/bas/amok producer). En tornado af en sindssyg ravefest. Ja tak.

FIRST HATE
To følsomme drenge der spiller keyboard. De lyder lidt som hvis Joy Division lod sig remixe af Kraftwerk. Simpelt, mørkt, melodiøst og temmelig kompromisløst. Hvis du ikke har hørt om dem, så skal du ikke skamme dig. De er ret nye men har alligevel både huseret på Det Elektriske Barometer og været på Europatour som support for Trentemøller. De udgav deres selvbetitlede debut EP i september. På den er et af årets bedste numre – “In My Dreams”. Hør den sang og bliv overbevist.

FöRTRESS
Den hårde rock har ikke været decideret overrepræsenteret på NorthSide. Og det behøver den jo heller ikke. Men et enkelt band i ny og kunne være fedt. Der er noget smukt over energien i et hårdt riff. Og hvad ville være mere passende end de danske himmelstormere fra Förtress. Sindssyg energi, gode sange, fantastisk live show. Det er i hvert fald nok til at få en novice som mig til at gå til rockkoncert af den lidt hårdere kaliber.

The post 5 musikforslag fra P3-vært Pelle Peter appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/5-musikforslag-fra-p3-vaert-pelle-peter/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2015/10/pelle-peter-460x173.png
Er du vores nye kommunikationspraktikant? http://www.northside.dk/news/er-du-vores-nye-kommunikationspraktikant/ http://www.northside.dk/news/er-du-vores-nye-kommunikationspraktikant/#comments Mon, 13 Oct 2014 14:27:25 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8939 NORTHSIDE SØGER TO KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANTER TIL FORÅRET 2015! Kunne du tænke dig at være en del af et kreativt og dynamisk team med hovedsæde i Aarhus, så kan det være du er vores nye kommunikationspraktikant. Læs meget mere om praktikforløbet her DEADLINE FOR…

The post Er du vores nye kommunikationspraktikant? appeared first on NorthSide 2015.

]]>

NORTHSIDE SØGER TO KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANTER TIL FORÅRET 2015!

Kunne du tænke dig at være en del af et kreativt og dynamisk team med hovedsæde i Aarhus, så kan det være du er vores nye kommunikationspraktikant.

Læs meget mere om praktikforløbet her

DEADLINE FOR ANSØGNING D. 27. OKTOBER 2014 KL. 10.00

The post Er du vores nye kommunikationspraktikant? appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/er-du-vores-nye-kommunikationspraktikant/feed/ 0
Hvad er lyden af NorthSide 2015? http://www.northside.dk/news/hvad-er-lyden-af-northside-2015/ http://www.northside.dk/news/hvad-er-lyden-af-northside-2015/#comments Wed, 08 Oct 2014 08:28:21 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8923 De kommende par uger har vi brug din og dine venners hjælp! Vores bookere arbejder på højtryk for at gøre NorthSide 2015 til en unik musikoplevelse, men vi er meget interesseret i, hvem I synes der skal spille på festivalen til sommer.…

The post Hvad er lyden af NorthSide 2015? appeared first on NorthSide 2015.

]]>

De kommende par uger har vi brug din og dine venners hjælp!

Vores bookere arbejder på højtryk for at gøre NorthSide 2015 til en unik musikoplevelse, men vi er meget interesseret i, hvem I synes der skal spille på festivalen til sommer. Derfor vil vi gerne høre din top 5 over kunstnere, som skal gæste NorthSide.

Der er 2 x 2 NS15 partoutbilletter på højkant blandt alle, der indsender forslag.

Hjælp vores bookere via dette link: Help-a-booker-out

 

The post Hvad er lyden af NorthSide 2015? appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/hvad-er-lyden-af-northside-2015/feed/ 0
VÆVE – et regionalt projekt om events der skaber vækst http://www.northside.dk/news/vaeve-et-regionalt-projekt-om-events-der-skaber-vaekst/ http://www.northside.dk/news/vaeve-et-regionalt-projekt-om-events-der-skaber-vaekst/#comments Tue, 07 Oct 2014 13:36:50 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8909 I sidste uge tog vi til Fænglet i Horsens for at deltage i Eventkonferencen ’14, der var kulminationen af et innovationsprojekt, som NorthSide det seneste år har været en del af. VÆVE står for noget så kryptisk som Vækst gennem Viden om…

The post VÆVE – et regionalt projekt om events der skaber vækst appeared first on NorthSide 2015.

]]>

I sidste uge tog vi til Fænglet i Horsens for at deltage i Eventkonferencen ’14, der var kulminationen af et innovationsprojekt, som NorthSide det seneste år har været en del af.

VÆVE står for noget så kryptisk som Vækst gennem Viden om Events og er et projekt under Region Midtjyllands satsning på de kreative erhverv. Udgangspunktet er, at boomer af events, som alle har en helt særlig evne til at samle mange mennesker på ét sted om en fælles interesse og særlige behov. Og tesen er derfor, at der dermed er et stort potentiale for erhvervs- og turismetaktører i forhold til at udnytte eventens attraktionsværdi – enten ved at understøtte det fællesskab eller den tematik, som eventgæsten søger, eller ved at bruge eventen til at lancere eller teste nye produkter eller services.

NorthSide deltog med en præsentation af Experience-projektet, som vi testede af i forbindelse med NorthSide 2014.

Dagen var fyldt med spændende oplæg – især var præsentationen af en ny guide til oplevelsesbaseret eventudvikling interessant. Den kan hentes her: Oplevelsesbaseret eventudvikling 

 eventkonferencen2    eventkonferencen3    eventkonferencen4


Skrevet af Anne Jensen.

The post VÆVE – et regionalt projekt om events der skaber vækst appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/vaeve-et-regionalt-projekt-om-events-der-skaber-vaekst/feed/ 0
NorthSide tester kulturturismen http://www.northside.dk/news/northside-tester-kulturturismen/ http://www.northside.dk/news/northside-tester-kulturturismen/#comments Fri, 03 Oct 2014 08:47:44 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8895 I denne uge præsenterede NorthSide resultaterne af et års arbejde med kulturturisme på en konference sammen med ni andre Kulturby 2017-projekter Onsdag 1. oktober gik billetsalget til NorthSide 2015 i gang, men dagen blev også brugt på at kigge tilbage på NorthSide…

The post NorthSide tester kulturturismen appeared first on NorthSide 2015.

]]>

I denne uge præsenterede NorthSide resultaterne af et års arbejde med kulturturisme på en konference sammen med ni andre Kulturby 2017-projekter


Onsdag 1. oktober gik billetsalget til NorthSide 2015 i gang, men dagen blev også brugt på at kigge tilbage på NorthSide 2014 til konferencen Grib Fremtidens Kulturturisme, hvor vi præsenterede resultaterne af et års arbejde med at undersøge, hvad vi som festivalarrangører kan gøre for at gøre opholdet i Aarhus endnu bedre for festivalgæsterne.
Siden september 2013 har NorthSide været involveret i et projekt sammen med Seismonaut og Midtjysk Turisme, der, støttet af Rethink Kulturturisme under Kulturby 2017, skulle arbejde med deleøkonomi og social travel med fokus på eventturismen og det gode værtskab.

Resultaterne blev samlet i håndbogen Sådan skaber du bedre kulturoplevelser, og den viser blandt andet, at man skal involvere sine gæster/brugere og invitere dem til at møde aktørerne i projektet for sammen at udvikle bedre oplevelser.

Dialogen med både tidligere NorthSide-gæster og aarhusianske Airbnb-værter førte til, at man i samarbejde med Aros, Den Gamle By, Double Rainbow, Vild Med Ord, Støy Munkholm og Drudenfuss sammensatte en række tilbud, der skulle føje værdi til oplevelsen af Aarhus samtidig med, at man lavede et kort på Pinterest med forslag til shopping, mad- og kulturoplevelser, der var relevante for den typiske NorthSide-gæst.

Resultaterne skal nu bruges til kigge frem mod 2015, hvor planen er, at der skal introduceres endnu flere events og tiltag, der både kan trække internationale gæster til Aarhus, men også udvide oplevelsen for de danske besøgende og aarhusianerne, der er i byen i dagene omkring NorthSide.

Konferencen blev afviklet på Centralværkstedet i Aarhus, hvor der blandt andet blev præsenteret projekter fra hele regionen, der arbejdede med at gøre oplevelsen for både kultur- og erhvervsturister bedre.

Der er mere information om de ti testprojekter hos Midtjysk Turisme.

Skrevet af John Fogde.

The post NorthSide tester kulturturismen appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-tester-kulturturismen/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/10/IMG_6063b-460x173.jpg
NorthSide er klar med billetsalget http://www.northside.dk/news/northside-er-klar-med-billetsalget/ http://www.northside.dk/news/northside-er-klar-med-billetsalget/#comments Mon, 29 Sep 2014 10:00:19 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8845 Der bliver 1. oktober åbnet for salg af billetter til NorthSide 2015. Der vil være færre billetter i salg end tidligere, og samtidig lanceres der en ny kombibillet. Fredag 12. juni 2015 går dørene op til sjette udgave af NorthSide, og traditionen…

The post NorthSide er klar med billetsalget appeared first on NorthSide 2015.

]]>

Der bliver 1. oktober åbnet for salg af billetter til NorthSide 2015. Der vil være færre billetter i salg end tidligere, og samtidig lanceres der en ny kombibillet.


Fredag 12. juni 2015 går dørene op til sjette udgave af NorthSide, og traditionen tro vil man kunne opleve omkring 40 primært internationale navne optræde over tre dage på tre scener i Ådalen ved Aarhus.
Festivalen har kunnet melde udsolgt de sidste to år i træk, og dette års udgave af NorthSide var den hidtil største til dato med 35.000 gæster inklusive frivillige, musikere og pressefolk. Dette tal kan man forvente vil blive lavere til næste år, da man har besluttet sig for at regulære både antallet af solgte billetter samt gæster og frivillige for at skabe mere plads på festivalpladsen.

– Ifølge Epinion var 52 procent af det betalende publikum i år gengangere fra 2013, og i alt 61 procent havde været på NorthSide før. Samtidig med det fik vi i år udsolgt tidligere end nogensinde før, så der er virkelig mange, der nu ser NorthSide som en fast årlig tradition og føler et ejerskab overfor festivalen. Vi er meget stolte over så hurtigt at være blevet en fast årlig begivenhed for så mange mennesker, og vi vil naturligvis arbejde hårdt for også at skabe en god oplevelse for folk i 2015.

Det fortæller talsmand for NorthSide, John Fogde, der ikke bare tilskriver musikken den voksende succes, men også festivalens arbejde med økologi, bæredygtighed, indretning og høje serviceniveau er vigtige faktorer, når man overvejer, om man skal tage til NorthSide.

Billetstrukturen for NorthSide 2015 er som følger:

– NorthSide Partout: 1.395,- + gebyr
– NorthSide/Danmarks Grimmeste Festival Kombi-Partout: 1.745,- + gebyr
– NorthSide VIP Partout: 2.495,- + gebyr

I modsætning til tidligere år vil prisen på billetten til NorthSide ikke stige frem mod festivalen, og dermed er prisen på en partout-billet i år 200,- kr. billigere end slutprisen for NorthSide 2014.

Den nye kombibillet giver adgang til både NorthSide og Danmarks Grimmeste Festival og giver en besparelse på 200,- kr., mens den nye VIP-billet giver adgang til festivalens Backstage-område, hvor man kan få et pusterum fra den hektiske festivalstemning i lækre omgivelser. Bemærk at der kun bliver sat et begrænset antal af disse billettyper i salg.

Udover de tre typer partout-billetter vil et begrænset antal endagsbilletter blive sat i salg mandag 2. februar til 895,- + gebyr.

Billetsalget starter onsdag 1. oktober kl. 10:00 via Billetlugen.dk, og det forventes, at de første navne til næste års festival vil ligge klar inden jul.

NorthSide 2015 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 12.-14. juni.

The post NorthSide er klar med billetsalget appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-er-klar-med-billetsalget/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/09/ReptileYouth_Publikum_ThorstenIversen-1360-2-460x173.jpg
NorthSide var på Reeperbahn http://www.northside.dk/news/northside-var-pa-reeperbahn/ http://www.northside.dk/news/northside-var-pa-reeperbahn/#comments Mon, 22 Sep 2014 14:50:18 +0000 http://www.northside.dk/?post_type=news&p=8840 NorthSide var i sidste uge endnu engang repræsenteret på den tyske Reeperbahn Festival, hvor man kunne at se en lang række nye bands, deltage i foredrag og seminarer, og hvor vi fik mulighed for at præsentere Re:MIX app’en for en lang række…

The post NorthSide var på Reeperbahn appeared first on NorthSide 2015.

]]>

NorthSide var i sidste uge endnu engang repræsenteret på den tyske Reeperbahn Festival, hvor man kunne at se en lang række nye bands, deltage i foredrag og seminarer, og hvor vi fik mulighed for at præsentere Re:MIX app’en for en lang række europæiske festivaler.


Mere end 30.000 musikere, journalister, bookere og andre branchefolk havde sammen med tusindvis af billetkøbere lagt vejen forbi Hamburg i dagene 17.-20. september for at tage del i mere end 300 koncerter, og endnu engang var NorthSide repræsenteret til både koncerter og seminarer i den tyske havneby.

Et fast punkt på dagsordenen er hvert år et møde med organisationen Yourope, der er en sammenslutning af omkring 80 europæiske festivaler. Møderne bruges til at udveksle erfaringer og vende både succesoplevelser og udfordringer med kolleger i håb om at kunne udvikle sig og lave en endnu bedre festival året efter.

I år blev mødet krydret med et besøg fra den humanitære organisation Global Citizen, der bruger Gamification til at skabe opmærksomhed omkring fattigdom. Organisationen belønner brugere, der via deres webside engagerer sig i sociale spørgsmål, med lotterikuponer, der kan bruges til at vinde koncertbilletter og andet. Musik er en vigtig komponent i organisationens arbejde, og Global Citizen har blandt andet arrangeret en koncert senere på måneden, hvor man kan opleve Jay-Z, No Doubt, Fun. med flere i Central Park i New York.

Derudover fik undertegnede mulighed for at præsentere app’en Re:Mix for medlemmerne af Yourope, der efterfølgende brugte tid på at hente de gratis versioner, hvor man kan lave sin egen version af koncerterne med Nephew og Kashmir fra NorthSide 2013.

Der blev dog også tid til at deltage i en lang række koncerter, og skal jeg fremhæve tre af de mest positive oplevelser, vil jeg vælge nedenstående:

Angel Olsen
Den amerikanske sangskriver debuterede tidligere på året med “Burn Your Fire for No Witness”, hvor der tilføjes en indie-kant til hendes langsomme countrysange, hvilket placerer hende et sted mellem Cat Power fra “Moon Pix” æraen og Lucinda Williams. Jeg så hende i marts på SXSW, og siden har hun spillet i København to gange. Hun har ikke fået sit store gennembrud herhjemme endnu, men hendes musik er i den grad værd at dykke ned i, og som performer er hun særdeles charmerende og stemningsskabende.

Lyt til Angel Olsen på Spotify.

Hozier
Irske Andrew Hozier-Byrne udtaler sit kunstnernavn noget i retningen af U-see-ay og gik på scenen bakket op af et band med seks medlemmer, der gav en rigtig fin koncert foran et fuldstændig pakket spillested. Hozier har hittet stort med “Take Me to Church”, men han har en hel del mere at byde på end blot et enkelt hit. Med sin underspillede stil minder han lidt om James Vincent McMorrow, men musikalsk trækkes der lidt mere på soul, hvilket lykkes særlig godt på “Angel of Small Death & the Codeine Scene”. Han gav desuden smagsprøver på helt nye numre, hvor et stilmæssigt kunne minde om Jack Johnsons glade surf-folk. Hozier overraskede desuden med en cover af Amerie-hittet “1 Thing” og leverede i det hele taget et show, der lover godt for fremtiden.

Lyt til Hozier på Spotify.

Catfish and the Bottlemen
Der er ikke ligefrem mangel på engelske bands fyldt med unge fyre i læderjakker, men når de kan blande attituden med gode sange, så bliver det pludselig interessant. Gruppen Catfish and the Bottlemen har siden 2013 kompenseret for det underlige navn med gode singler, og nu er de endelig klar med deres debutalbum. Bandet spillede på den genåbnede klub Molotow, og det tætpakkede publikum fik en svedig og energisk optræden fra de fem unge briter. Singler som “Kathleen” og “Rango” sidder lige i skabet, og det er ikke tilfældigt, at de mange steder bliver sammenlignet med The Strokes. De er bestemt værd at holde øje med.

Lyt til Catfish and the Bottlemen på Spotify.

Reeperbahn Festival afvikles til næste år for tiende gang og har slået sig fast som en af de vigtigste branchefestivaler i verden. Efter i mange år primært at have fokuseret på europæisk musik, kunne de i år præsentere et program med ny musik fra omkring 30 forskellige lande inklusive Canada, Brasilien og Sydafrika. Også Danmark var repræsenteret på årets festival, hvor der var mulighed for at opleve Alcoholic Faith Mission, Blaue Blume, Mads Langer, Mont Oliver, Novemberdecember, The White Album og Tina Dickow.

Af John Fogde

The post NorthSide var på Reeperbahn appeared first on NorthSide 2015.

]]>
http://www.northside.dk/news/northside-var-pa-reeperbahn/feed/ 0 http://www.northside.dk/wp-content/uploads/2014/09/phoebekiddo_nochtspeicher_lenameyer-2-460x173.jpg