A$AP Rocky

A$AP Rocky

Lørdag 19:45Green Stage

Den 25-årige newyorker med det borgerlige navne Rakim Mayers har været på en direkte kurs mod hiphop-berømmelse fra begyndelsen. Han er nemlig opkaldt efter den ene halvdel af den legendariske duo Eric B & Rakim, og allerede som otte-årig begyndte han at rappe sammen med sin bror.

Efter en hård opvækst blev Mayers som 19-årig en del af kunstnerkollektivet A$AP Mob, hvor han tog kunstnernavnet A$AP Rocky. Han begyndte at fokusere seriøst på et liv som rapper, og da hans musik pludselig begyndte at dukke op på nettet gik der ikke længe inden pladeselskaber og radiostationer begyndte at vise interesse for den unge rapper.

I oktober 2011 udsendte han et mixtape, der blev rost til skyerne og banede vejen for en pladekontrakt og massiv medieomtale inklusive placeringer på lister over årets bedste udgivelser.

Den længeventede debutplade, ”Long.Live.A$AP”, udkom i efteråret sidste år og gik direkte nummer et i hjemlandet, hvor tracks som ”Fuckin’ Problems” og ”Wild for the Night” var med til at give A$AP status som en af de mest interessante nye rappere lige nu.

Herhjemme blev billetterne til hans seneste koncert revet væk, og vi ser i den grad frem til at få lederen af A$AP Mob på scenen til NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra A$AP Rocky

Ane Brun

Ane Brun

Søndag 12:55Blue Stage

Norske Ane Brun har over syv meget forskellige udgivelser gennemgået en enorm udvikling som både sangskriver og arrangør. Der er langt fra den primært akustisk debutplade ”Spending Time With Morgan” over albummet ”Duets”, hvor hun samarbejder med navne som Ron Sexsmith, Teitur og Madrugada, til ”It All Starts With One”, hvor den akustiske guitar er i baggrunden til fordel for keyboards, strygere og to trommeslagere.

Udviklingen har også kunnet mærkes live, og hendes seneste danske koncert fik seks stjerner af GAFFA, der roste hendes evne til i samspil med sit band at omarrangere det indspillede materiale og forføre publikum.

Ane Brun er en af de største succeshistorier i norsk musik i mange år, og udover at have udsendt flere albums, der er gået dobbeltplatin i hjemlandet, har hun også vundet flere priser og opnået succes i både Skandinavien og rundt om i Europa. Hendes succes skaffede hende desuden en invitation til at medvirke på Peter Gabriel-albummet ”New Blood”, og derefter et job som support og korsanger på Gabriels turné i 2010. Så der er god grund til at se frem til sommerens koncert med den unikke sangerinde.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Ane Brun

Arcade Fire

Arcade Fire

Søndag 20:35Green Stage

Et af de mest ønskede navne til NorthSide 2014 har været Arcade Fire, der i oktober 2013 udsendte det fænomenale album ”Reflektor”, og bandet har med fire fantastiske udgivelser positioneret sig som et af de mest interessante navne i de sidste ti år.

Canadiske Arcade Fire udsendte i 2004 debutalbummet ”Funeral”, der øjeblikkeligt blev udråbt som mesterværk blandt andet af den toneangivende webside Pitchfork. Bandets pladeselskab kunne i begyndelsen slet ikke følge med den store opmærksomhed, og der måtte i hast trykkes flere eksemplarer for at kunne følge med efterspørgslen. Albummet ramte først officielt Europa fem måneder senere, men da var bandet allerede stjerner og planlagte koncerter blev hurtigt flyttet til større spillesteder.

Den svære toer viste sig i stedet at blive en ambitiøs og særdeles succesfuld magtdemonstration, og ”Neon Bible” sendte dem til tops på hitlisterne verden over og positionerede dem som et af det nye årtusindes bedste nye navne. Niveauet blev holdt på ”The Suburbs”, der har vundet en lang række priser inklusive en Grammy, en Brit Award og flere GAFFA-priser.

Seneste kapitel i bandets historie er ”Reflektor”, der af Rolling Stone blev udråbt til deres bedste album til dato, og det er holdning, der deles af de fleste internationale musikmagasiner.

Albummet trækker endnu engang på haitiansk kultur, men denne gang tilføjet elektroniske elementer, der blandt andet er kommet til bandet via producer James Murphy (LCD Soundsystem). Også Søren Kierkegaard har denne gang gennem et værk om fremmedgørelse og refleksion været en inspirationskilde til teksterne og ikke mindst albumtitlen.

Arcade Fire er et helt exceptionelt godt liveband, og det er fantastisk at kunne byde dem velkommen til NorthSide 2014.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Arcade Fire

Baby in Vain

Baby in Vain

Lørdag 16:15P6 BEAT Stage

Den danske trio har siden dannelsen i 2011 gennem en stribe roste og hårdtslående koncerter sparket nyt liv i den danske rockscene. Energien er blevet fanget på indtil videre tre 7” singler, hvor man bliver bombarderet med tunge riffs, fængende vokalharmonier og rå attitude, der trækker på 90’ernes grunge og sludge-scene.

Trioen består af Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni og Andrea Thuesen, der har en gennemsnitsalder på under tyve, men den unge alder til trods er de allerede blevet udvalgt til festivaler i Tyskland, Island, Frankrig, Holland, Norge og USA.

Deres turnéaktivitet har skaffet dem opmærksomhed ikke bare herhjemme, men også i udlandet, hvor blandt andet det tyske magasin Intro har spået dem en stor fremtid. Også Rolling Stone-journalisten David Fricke er fan, og vi melder os gladelig i koret af folk, der er vilde med Baby in Vain og glæder os til at se dem i Ådalen.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Baby in Vain

Bombay Bicycle Club

Bombay Bicycle Club

Fredag 16:30P6 BEAT Stage

Siden debutpladen ”I Had the Blues But I Shook Them Loose” fra 2009 har Bombay Bicycle Club over fire plader opbygget en voksende succes, hvis hidtidige kulmination kom i februar 2014, da albummet ”So Long, See You Tomorrow” gik direkte ind på førstepladsen på den engelske albumhitliste.

Herhjemme var det dog ”A Different Kind of Fix” og navnlig singlen ”Shuffle”, der satte den engelske indie-kvartet på det musikalske landkort. Successen medførte blandt andet en koncert på NorthSide 2012, hvor bandet leverede en perfekt koncert til en lørdag eftermiddag i Ådalen.

Siden da er populariteten vokset her i landet, og deres seneste koncert i København blev hurtigt opgraderet fra Lille til Store Vega, og i en femstjernet anmeldelse kaldte GAFFA efterfølgende koncerten ”en energiudladning af de helt store og et skud D-vitamin i vinterkulden”.

Når Bombay-drengene vender tilbage til NorthSide, er vinterkulden dog kun et dystert minde, og vi er overbeviste om, at de endnu engang vil være en fantastisk tilføjelse til NorthSide-programmet.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Bombay Bicycle Club

Chorus Grant

Chorus Grant

Lørdag 14:00P6 BEAT Stage

Kristian Finne Kristensen har en stribe bands bag sig inklusive Green Pitch og Cancer, men som solist udsender han sine fortrinlige udgivelser under navnet Chorus Grant.

Solodebuten kom i 2012 med titlen ”…And The Villa Nova”, og udgivelsen blev generelt set pænt modtaget. Men da han i år præsenterede sin minimalistiske tilgang til sangskrivning på det fremragende album ”Space”, som Soundvenue kaldte en ”helstøbt og pirrende lytteoplevelse”, vågnede folk for alvor op og begyndte at vise interesse for sangskriverens unikke talent.

Også live fungerer materialet og ikke mindst Kristians exceptionelle stemme fantastisk, og vi ser frem til at kunne præsentere dette store talent på NorthSide.

Anmeldelser

Cold Specks

Cold Specks

Søndag 14:45P6 BEAT Stage

Da canadiske Al Spx i 2012 udsendte debutalbummet ”I Predict a Graceful Expulsion” under navnet Cold Specks, opfandt hun samtidig genren Doom Soul. Det er nemlig sådan, hun selv beskriver sine afdæmpede, men intense sange, der bevæger sig i spændingsfeltet mellem soul, gospel, blues og folk, og altid med en rå og respektindgydende vokal i front.

Da Cold Specks gæstede Aarhus i oktober 2012, refererede GAFFAs anmelder til sangerindes debutplade som et af det års bedste udgivelser for derefter at rose hendes imponerende stemme og evne til at sætte ”ild i publikum”.

Al Spx blev efter at have imponeret verden med debutalbummet inviteret til at synge på to sange på det seneste album fra Moby inklusive singlen ”A Case for Shame”, hvor sangerinden får mulighed for at vise en helt ny side af sin prægtige stemme.

Der er ingen tvivl om, at Al Spx er et helt unikt talent, som vi ser meget frem til at kunne præsentere på dette års festival.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Cold Specks

Donkey Roadshow & Special Guests

Donkey Roadshow & Special Guests

Fredag 14:45Green Stage

Pharfar og Fresh-i optræder normalt sammen under navnet Donkey Sound, men når de har Wafande, Kaka og Dean Thompson med på scenen til sommer, så bliver det som Donkey Roadshow.

Som Donkey Sound har producerteamet stået bag en lang række af de senere års største danske hits blandt andet for Shaka Loveless, Wafande og Kaka, og så har Pharfar desuden udover en solokarriere også en fortid som producer for Natasja og som medlem af Bikstok Røgsystem.

Så der kan ikke være tvivl om, at Donkey Roadshow kommer til at præsenterer toppen af den danske dancehall-scene, der sammen står bag hits som ”Gi’ mig et smil”, ”Uartig”, ”Drik ud”, ”Bang Bang”, ”La’ mig rulle dig” og mange flere. Men som om det ikke var nok, så rammer de NorthSide med et eksklusivt show med hemmelige gæster, der kommer til at sætte gang i den vildeste sommerfest.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Donkey Roadshow & Special Guests

Flogging Molly

Flogging Molly

Søndag 15:55Green Stage

Det irsk-amerikanske folk-punk-ensemble Flogging Molly med Dublin-fødte Dave King i spidsen blev dannet i 1997 som et fast ugentligt indslag på en irsk pub i Los Angeles. De opnåede hurtigt en lokal popularitet, og tog en sjældent set beslutning om at albumdebuterede med en liveplade.

Den efterfølgende karriere har budt på fem studiealbum, men som det var tydeligt fra første udgivelse, så er det på scenen den energiske musik for alvor kommer til sin ret.

Livealbummet ”Whiskey on a Sunday” har solgt platin i USA, og herhjemme har de spillet udsolgte koncerter i både Aarhus og København, hvor de har imponeret med deres eksplosive shows, hvor stærk publikumskontakt er et nøgleord.
Bandet blander med stor originalitet traditionelle keltiske instrumenter med punk-attitude, og resultatet er en medrivende og intens koncertoplevelse, der helt sikkert kommer til at tage NorthSide-publikummet med storm.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Flogging Molly

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand

Fredag 21:45Blue Stage

Siden udgivelsen af den fænomenale single ”Take Me Out” har Franz Ferdinand været bannerfører for skarp og dansevenlig indierock, og hits som ”Do You Want To” og ”No You Girls” har cementeret deres status som et af de bedste britiske bands i de sidste ti år.

Debutpladen fra 2004 sikrede dem den prestigefyldte engelske Mercury Prize, og siden er det væltet ind med trofæer fra NME, Q Magazine samt Brit Awards. Gruppen har også hentet platinplader i både hjemlandet og USA, og herhjemme har de gennem de sidste ti år spillet flere roste koncerter. Til sommer er det dog fem år, siden de sidst har gæstet Danmark, så det bliver godt at få de populære skotter tilbage til landet.

De har undervejs i karrieren eksperimenteret med afrikanske rytmer og dub-remix, men på deres seneste album, ”Right Thoughts, Right Words, Right Action”, er de med stor succes vendt tilbage til de dyder, der i 2004 gjorde dem til stjerner. Sange som ”Evil Eye” og ”Right Action” er klassisk Franz Ferdinand, og det bliver en sand fornøjelse at høre det nye materiale blandet med alle klassikerne under NorthSide 2014.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Franz Ferdinand

James Vincent McMorrow

James Vincent McMorrow

Fredag 21:45P6 BEAT Stage

Den irske sangskriver, James Vincent McMorrow, synger sine dybtfølte tekster med en falset af himmelske proportioner, der ville få selv Prince til at nikke anerkendende. Han tilføjer rigelige mængder banjo og steel-guitar til sine sofistikerede arrangementer, men når vokalen kommer på, lyder den som noget taget ud af moderne R’n’B.

Da breakout-hittet, et cover af Steve Winwoods ”Higher Love”, landede i 2010, var den unge irer straks på alles læber. Debutpladen ”Early in the Morning” gik hurtigt platin, og der fulgte en intensiv turnéplan, og i 2012 fik pladen en European Border Breaker-pris for sine flotte salgstal udenfor hjemlandet.

Der var ikke tid til andet end at være på vejen i de følgende år, og vi skulle vente helt til 2014, før McMorrow udsendte et utroligt stemningsfyldt album med titlen ”Post Tropical”, der dog i højere grad minder lytteren om Bon Ivers sneklædte bjerghytte end varme tropenætter. På sit andet album er den akustiske guitar lidt mere i baggrunden end tidligere til fordel for både elektroniske elementer samt piano og blæsere, der sammen giver en sofistikeret baggrund for McMorrows fantastiske stemme, som vi glæder os til at opleve til sommer.

Anmeldelser

Seneste tweets fra James Vincent McMorrow

Jurassic 5

Jurassic 5

Lørdag 18:30Blue Stage

I 1993 gik de to grupper Rebels of Rhythm og Unity Committee sammen og blev til Jurassic 5 med rapperne Chali 2na, Akil, Mark 7even og Zaakir i front og DJ Nu-Mark og Cut Chemist som beatmagere.

Da Jurassic 5 udgav deres første plade, ”Jurassic 5”, i 1998, cementerede de sig selv som en drivende kraft indenfor den alternative hiphop. Pladen solgte guld og producerede singler som ”Jayou” og ”Concrete Schoolyard”. Derefter fulgte pladerne ”Quality Control” og ”Power In Numbers”, der blandt førte mega-hittet ”What’s Golden” med sig.

Efter ”Power In Numbers” forlod Cut Chemist gruppen for at arbejde på sine soloprojekter, mens resten af gruppen fortsatte, hvilket førte til pladen ”Feedback” i 2006, som nåede en 15. plads på den amerikanske albumhitliste. Successen blev dog ikke fulgt op, og i stedet gik gruppen helt i opløsning i 2007 på grund af diverse uoverensstemmelser. Men efter seks års pause vendte Jurassic 5 sidste år tilbage på livescenen inklusive dj’en Cut Chemist.

Jurassic 5 har siden de tidlige 90’ere været bannerfører for intelligent og opfindsom hiphop, der kombinerer old school-rap og samfundsrelevante tekster med dj-teknik af højeste kaliber. Gennem karrieren har de kun spillet en enkelt koncert i Danmark, og vi er meget glade for at kunne bringe dem tilbage til landet i den oprindelige opstilling.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Jurassic 5

Lana Del Rey

Lana Del Rey

Fredag 23:15Green Stage

Historien om Lana Del Rey er allerede lang og kompliceret, selvom det faktisk er mindre end tre år siden den amerikanske sangerinde lagde en hjemmelavet video op på Youtube med titlen ”Video Games”, og dermed forvandlede sig fra håbefuld musiker til sagnomspunden popstjerne.

Der gik et halvt år før Lana Del Rey i januar 2012 gik fra internetsensation til udgivende kunstner med ep’en ”Lana Del Rey”, der udover ”Video Games” også indeholdt ”Blue Jeans” og ”Born To Die” som skulle blive titelnummeret på det efterfølgende album.

Historien om hendes fortid og udgivelser under et andet navn begyndte at dukke op, men kunne ikke ændre på, at sangerinden med den ikoniske stil tog verden med storm med sit debutalbum, der blandede hiphop og indie med en 50’er-følelse som ville passe perfekt ind i en David Lynch-film.

Udover ep’er og debutalbummet har Lana Del Rey også bidraget musik til filmene ”The Great Gatsby” og ”Maleficent” samt indspillet med Bobby Womack, og desuden offentliggjort forskellige coverversioner eksklusivt på sin Youtube-kanal. Så der kan næppe være tvivl om, at der er høje forventninger, når den produktive sangerinde i løbet af 2014 udsender albummet ”Ultra-Violence”, der skal følge op på successen fra debutpladen som har solgt 5 millioner eksemplarer på verdensplan.

Sidst Lana Del Rey gæstede Danmark var der udsolgt til hendes koncert i Falconer på en halv time, og billetterne til ekstrakoncerten i Tap1 røg også som varmt brød. Så det er en usandsynlig populær og fascinerende sangerinde, der til sommer skal spille sin første koncert på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Lana Del Rey

Lars H.U.G.

Lars H.U.G.

Søndag 17:05P6 BEAT Stage

Fra tiden på den danske punkscene over new wave med Kliché og popsucces som solist har Lars H.U.G. altid været garant for opfindsomhed, provokationer, forventningsbrud og vigtigst af alt sange, der for evigt vil stå blandt det fineste musik produceret i Danmark. Seneste overraskende drejning fra den 60-årige sangskriver er en tilbagevenden til modersmålet, hvilket forventes senere i år at give os det første dansksprogede album fra Lars H.U.G. siden ”Blidt Over Dig” fra 1992.

Lars H.U.G.’s musikalske karriere kan spores tilbage til festivalen Pære Punk i Aarhus i 1978, hvor en koncert førte til en pladekontrakt og efterfølgende to banebrydende udgivelser med bandet Kliché, der ikke bare banede vej for TV-2 og Souvenirs, men også efterfølgende har inspireret generationer af danske bands.

Mens Kliché holdt pause, kastede Lars H.U.G. sig over et projekt, hvor han satte musik til digte af Søren Ulrik Thomsen, der blev til udgivelsen ”City Slang”. Albummet blev starten på en solokarriere, der blandt andet har givet os mesterværker som ”Kysser Himlen Farvel” og ”Kopy”, inden Lars H.U.G. ganske overraskende i 1996 udsendte sit første album på engelsk – ”KISS & HUG From a Happy Boy”.

Siden albummet ”Save Me From This Rock ’n’ Roll” fra 2003 har der dog været stille på udgivelsesfronten, men det forventes at ændre sig inden længe. Lars H.U.G. har i de senere år fokuseret på billedkunsten, men er for tiden i fuld gang med indspilningerne til et nyt dansksproget album.

Så når Lars H.U.G. til sommer går på scenen til NorthSide, kan man forvente en lang række af dansk rocks største klassikere fremført af manden, der har skrevet dem, og måske endda få en forsmag på det næste skridt i den musikalske kamæleons enestående karriere.

Anmeldelser

Lucy Love

Lucy Love

Fredag 16:30Blue Stage

Efter nogle år, hvor karrieren primært bød på koncerter til raves og undergrundsarrangementer i København, kom der for alvor gang i tingene for Lucy Love i 2009. Året startede med at få overrakt prisen P3 Eksperimentet, og måneden efter bød på udgivelsen af debutalbummet ”Superbillion” som Soundvenue i en femstjernet anmeldelse roste, fordi den ”autentisk og personligt opdaterer den danske hiphopscene”.

De to medlemmer af Lucy Love (producer Yo Akim og frontfigur Lucy Siame) fik med succes introduceret Grime for et dansk publikum, der ivrigt kastede sig over hits som ”Daddy Was A DJ” og senere ”Poison” og ”Who You Are” fra albummet ”Kilo”.

Senest er kommet albummet ”Desperate Days Of Dynamite”, hvor sang i højere grad end tidligere blandes med rap uden at det dog sænker sangenes intensitet. Eller som GAFFAs anmelder udtrykte det: ”Love er ikke længere den tændte dynamit-stang […], men mere som kølig nitroglycerin. Stadig faretruende og eksplosiv om end på en mere sofistikeret made”.

Vi ser frem til at eksplodere sammen med Lucy Love, når den fandenivoldske duo rammer NorthSide 2014.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Lucy Love

Lulu James

Lulu James

Søndag 13:05P6 BEAT Stage

Sangerinden bag ”Sweetest Thing” er født i Tanzania, men opvokset i England, hvor hun sammen med produceren Doomzilla har indspillet materiale, der blander soul med dubstep.

Hun opvoksede ved foden af Kilimanjaro, men som 6-årige flyttede familien til Newcastle, hvor hun begyndte at få musikundervisning og som 19-årig begyndte at optræde til lokale talentaftener.

I denne periode fandt hun sammen med Doomzilla, og deres fælles kærlighed til albummet ”We’re New Here”, hvor Jamie xx remixer materiale af Gil Scott-Heron, har været en stor indflydelse på deres fælles musik.

Lulu James har endnu ikke udsendt sit debutalbum, men live har hun allerede bevist sit værd, og singlerne “Rope Mirage”, “Closer” og ikke mindst “Sweetest Thing” lover rigtig godt for både det kommende album og den kommende koncert på NorthSide.

Seneste tweets fra Lulu James

Mew

Mew

Lørdag 22:45Green Stage

Der er ikke mange danske musikelskere, der ikke allerede elsker Mew, hvilket skyldes at den danske trio gennem fem udgivelser har opbygget et fascinerende og helt unikt univers, der indtil videre kulminerede i 2009 med albummet ”No More Stories…”, der fik seks stjerner af Soundvenue.

De har en loyal fanskare i Danmark og fået stor succes i blandt andet Storbritannien og Asien. Derfor er forventningerne til den længe ventede opfølger naturligvis store, og det gør det blot endnu mere fantastisk, at vi til næste år kan præsentere bandets på NorthSide.

Mew er forsanger Jonas Bjerre, Bo Madsen på guitar og Silas Graae på trommer. De begyndte at spille sammen allerede, da de gik i 7. klasse, og udgav deres første plade i 1997. Siden er det blevet til de fem albums, og for hvert album har de nærmest indtaget flere og nye lande.

De har siden 2001 udsendt deres plader på verdenspla via den engelske afdeling af Epic/Sony, men i 2013 meddelte de, at deres kommende album vil udkomme på deres eget pladeselskab. I ventetiden på det næste musikalske udspil har fans og musikinteresserede dog kunnet fordybe sig i deres nye app, som er en innovativ musikalsk rejse i rum og lyd, der desuden indeholder det nye nummer ”Making Friends”.

Bandet er blevet kaldt for Danmarks mest originale rockband, og deres sidste plade fik anmelderne på Soundvenue, GAFFA, Politiken og Undertoner til i kor at uddele 6 stjerner, så barren er sat højt for det kommende udspil.

Når man besøger Mews Facebook-side, viser det alle de lande, bandet har turneret i det seneste år. Det er et udpluk af lande, som vil gøre selv den bedste globetrotter misundelig, så vi er meget glade for, at bandet til sommer vender kurs mod NorthSide for at spille årets eneste danske festivalkoncert.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Mew

Mont Oliver

Mont Oliver

Lørdag 16:15Blue Stage

Danske Mont Oliver debuterede sidste år med ep’en “19”, der udover titelnummeret også indeholder hittet ”Give Me Nothing”, der for alvor kom ud til folk, da den var P3’s Uundgåelige i november 2013. Bandet er efterfølgende gået i gang med indspilningerne til debutalbum, og de første nye toner forventes klar i efteråret.

Mont Oliver har desuden netop signet en lukrativ publishing aftale med Sony/ATV, så det er en trio med vind i sejlene, der rammer NorthSide.

Mount Kimbie

Mount Kimbie

Fredag 19:00P6 BEAT Stage

Den elektroniske engelske duo Mount Kimbie debuterede i 2010 med et album, der nu ses som det første eksempel på post-dubstep – en genre, der hurtigt kom til at inkludere både James Blake og Jamie xx.

Det banebrydende album, ”Crooks & Lovers”, blev rost til skyerne af magasiner som NME, Vice og Mixmag og websider som Pitchfork og Drowned in Sound samt avisen The Guardian, der alle havde albummet på årslisten over det bedste fra 2010.

Efter to ep’er og et skifte til det toneangivende selskab Warp Records bød 2013 på albummet ”Cold Spring Fault Less Youth”, der indeholder to kollaborationer med det unge engelske talent King Krule.

Samarbejdet var med til at tage duoen i en ny musikalsk retning, hvor den elektroniske musik fik en mere organisk lyd, og to års erfaring med koncerter har tilføjet rummelighed og pondus til den ellers så skrøbelige musik.

Til koncerterne udvides Mount Kimbie fra duo til fuldt orkester med trommer, bas, guitar, keyboards plus samplers, effekter og anden elektronik, og den opstilling bag duoens fantastiske materiale glæder vi os rigtig meget til at opleve til sommer.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Mount Kimbie

MØ

Lørdag 17:15Green Stage

Den danske sangerinde, Karen Marie Ørsted, har under kunstnernavnet MØ opnået en sjældent set succes, siden de danske og ikke mindst de internationale musikmagasiner begyndte at skrive om hende i slutningen af 2012. Den oprindelige interesse blev fulgt op af roser for ep’en ”Bikini Daze”, og den spændende danske sangerinde kan nu også tilføje royal interesse til det voksende cv.

Efter at have indspillet sammen med både Diplo og Avicii og turneret med Major Lazer og AlunaGeorge, kunne MØ nemlig til en ceremoni i Sydney i oktober 2013 også modtage en Stjernedryspris uddelt af Kronprinsparret.

Derudover har der været shows i USA og på europæiske festivaler, en international pladekontrakt og meget mere for MØ, der lige nu står som et af landets bedste bud på en artist med internationalt format.

Da MØ gæstede NorthSide i 2013 var der en enorm interesse for hendes koncert til trods for, at hun på det tidspunkt kun havde udsendt ganske lidt musik. Men det bliver der lavet om i løbet af foråret, når den spændende sangerinde 10. marts endelig udsender sit længeventede debutalbum ”No Mythologies To Follow”. Vi ser frem til endnu en fantastisk koncert med MØ til NorthSide 2014.

Anmeldelser

Seneste tweets fra MØ

Nabiha

Nabiha

Lørdag 00:45P6 BEAT Stage

Med singlen ”Deep Sleep” bragede Nabiha i 2010 ind på den danske popscene, og dansegulvene har ikke stået stille siden. På ganske kort tid fik sangerinden med de afrikanske rødder etableret sig som et dansk popnavn med internationalt format, der lister ikke blot Stevie Wonder, Erykah Badu og Womack & Womack, men også kærlighed og medmenneskelighed blandt sine inspirationskilder. Og det smitter meget af på musikken.

Pladen ”Cracks” fra 2010, og den internationale udgave ”More Cracks” fra året efter førte til fast rotation på landets playlister samt international interesse. Singlerne ”Trouble” og ”Never Played The Bass” fik en masse eksponering herhjemme, og sidstnævnte endte også på den engelske Urban Charts førsteplads.

Opfølgeren ”Mind The Gap” lå klar i 2013 og skulle vise sig at være Nabihas springbræt til international succes. Singlen ”Mind The Gap” gik nummer et på den danske airplay-chart i mere end 4 uger, og pladen skaffede hende en European Border Breaker Award i 2013 – en pris tidligere vundet af blandt andre Adele og Mumford & Sons.

For Nabiha er 2014 startet på fornemmeste vis med singlen ”Bang That Drum”, der fik æren af at være den officielle sang for EM i herrehåndbold, og til sommer skal hun så sætte gang i publikummet på NorthSide, hvilket bliver en smal sag for den talentfulde sangerinde.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Nabiha

Nina Persson

Nina Persson

Lørdag 21:30P6 BEAT Stage

Nina Persson har siden starten af 90’erne været en af svensk musiks fineste eksportvarer enten som frontfigur i The Cardigans, i samarbejde med for eksempel Sparklehorse og Manic Street Preachers eller som solist under navnet A Camp.

Der har dog været stille omkring den svenske sangerinde i en periode, men efter fem års udgivelsespause er Nina Persson nu tilbage, og for første gang sker det under eget navn med albummet ”Animal Heart”.

The Cardigans debuterede i 1994 med albummet ”Emmerdale”, og året efter opnåede de international succes med ”Life”. Men det var ”First Band on the Moon” og ikke mindst singlen ”Lovefool”, der for alvor gjorde The Cardigans til en international popsucces. Successen fortsat frem til 2005, hvor bandet besluttede sig for at tage en pause, så medlemmerne kunne fokusere på andre projekter.

På dette tidspunkt havde Persson allerede prøvet sig som solist, dog under navnet A Camp, og hun havde indspillet med Sparklehorse og Soundtrack of Our Lives. Men nu står Nina Persson altså frem som solist i eget navn, og som materialet på ”Animal Heart” tydeligt viser, så har hun fortsat fuldstændig styr på at skrue en flot popsang sammen, og stemmen er lige så skøn som altid.

Nina Persson har altid haft en høj stjerne hos det danske musikpublikum, og vi er sikre på, at der vil blive taget rigtig godt imod hende, når hun træder på scenen til NorthSide 2014.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Nina Persson

Oh Land

Oh Land

Fredag 19:00Blue Stage

Nanna Øland har over tre plader sat sit præg på den danske musikscene med sofistikeret og intelligent pop, der samtidig formår at være både sjov, festlig og fyldt med liv. Det har man senest kunnet høre på albummet ”Wish Bone”, der blandt andet indeholder hittet ”Renaissance Girls”, og til de udsolgte koncerter hun har haft tid til at give herhjemme, når hun ikke lige turnerer i USA eller resten af Europa.

Første udspil fra Oh Land var albummet ”Fauna”, hvor sangerinden samarbejdede med navne som Kasper Bjørke og Thomas Knak om et rost debutalbum, der banede vej for en international pladekontrakt. Det betød at først ep’en ”Oh Land” og derefter albummet ”Oh Land” kom ud på det store amerikanske selskab Epic, og at dele af musikken var produceret af kendte navne som Dan Carey (Franz Ferdinand, Hot Chip) og Dave McCracken (Depeche Mode, Beyoncé).

Albummet sikrede Nanna Øland hits med ”Sun of a Gun” og ”White Nights” samt et job hos David Letterman, og derudover er hendes sange blevet brugt i tv-serier som ”Girls”, ”Gossip Girls” og den danske serie ”Rita”.

På det seneste album har hun blandt andet allieret sig med David Sitek fra TV On The Radio og Sia Furler, og resultatet er en eklektisk blanding af elektronisk pop tilsat akustiske elementer og soulfunk.

Da Oh Land gæstede NorthSide i 2012, satte hun i den grad kulør på festivalen med et farvestrålende show, og vi glæder os til endnu et besøg fra den fantastiske sangerinde.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Oh Land

Pixies

Pixies

Søndag 19:25Blue Stage

Det er svært at overvurdere, hvor stor betydning Pixies har haft for moderne rockmusik. David Bowie, Bono, Thom Yorke, The Strokes og Pavement har alle nævnt Pixies som et yndlingsband, og Kurt Cobain sagde ofte, at bandets ”Loud Quiet Loud” filosofi havde en fundamental betydning for skabelsen af Nirvana.

Man sagde om The Velvet Underground, at de aldrig solgte mange plader, men at alle, der havde hørt dem spille, straks gik ud og dannede et band. Det samme passer om Pixies, der blev dannet i Boston i 1986, og siden da har inspireret tusindvis af musikere til at spille støjende rock.

Året efter dannelsen var bandet klar med deres første ep, ”Come On Pilgrim”. Ep’en og de fire følgende albumudgivelser kom alle ud på det uafhængige engelske pladeselskab 4AD, og bandets succes har siden begyndelsen været markant større her i Europa end i hjemlandet.

Det er dog svært at fornægte, at sangen som ”Gigantic”, ”Here Comes Your Man”, ”Debaser”, ”Monkey Gone To Heaven” og ikke mindst ”Where Is My Mind?”, der fik nyt liv, da den blev brugt i slutningen af filmen ”Fight Club”, alle har klassikerstatus i dag.

Pixies gik i opløsning i 1993, hvorefter frontmand Black Francis påbegyndte en solokarriere under navnet Frank Black, mens bassisten Kim Deal dannede The Breeders. De fire oprindelige medlemmer fandt dog sammen igen i 2004 og turnerede herefter en del og udsendte singlen ”Bam Thwok”.

I juni 2013 forlod Deal dog bandet, og hun medvirker derfor ikke på den efterfølgende udgivelse, ”EP1”, der er den seneste udgivelse fra det banebrydende amerikanske band.

Bandets seneste besøg i Danmark blev kaldt ”en tour de force i støj og hits”, så se frem til en forrygende koncert på NorthSide med verdens vigtigste indieband – Pixies.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Pixies

Quadron

Quadron

Fredag 20:15Green Stage

Den danske duo Quadron står for dansk musik med international format, hvilket har ført til kollaborationer med Jay-Z, Kendrick Lamar og Tyler, The Creator samt optrædener hos både Jimmy Fallon og David Letterman. Herhjemme har duoen netop vundet hele tre priser til Danish Music Awards for albummet ”Avalanche” og som Årets Nye Danske Navn oven i en sand lavine af flotte anmeldelser.

Quadron er sangerinden Coco Maja Hastrup Karshøj (Coco O) og musiker/producer Robin Hannibal. De kalder selv deres musikgenre for elektronisk soul og udsendte deres debutalbum i 2009. Endelig i starten af juni 2013 kom efterfølgeren, ”Avalanche”, som var længe ventet af mange. Den indeholder storhittet “Hey Love”, og pladen igennem er der tydelige spor efter inspirationskilderne Stevie Wonder og Michael Jackson blandt andet på sangen ”Neverland”.

Quadron brugte oktober og november til at turnere i blandt andet Tyskland og England, hvor de allerede har fået en stor fanskare, hvilket samtidig betød, at der kun var tid til enkelte danske koncerter. Der har derfor ikke været mange muligheder for at opleve den unikke danske duo, og derfor er vi meget stolte over, at vi på NorthSide kan præsentere deres eneste danske festivalkoncert i 2014.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Quadron

Queens of the Stone Age

Queens of the Stone Age

Søndag 22:30Blue Stage

Josh Homme fra Queens of the Stone Age har altid gang i mindst fem projekter samtidig, og når han ikke spiller med Eagles of Death Metal eller Them Crooked Vultures, producerer han plader for Arctic Monkeys eller er gæst på udgivelser med UNKLE, Biffy Clyro eller The Strokes. Men han er aldrig bedre, end når han står i front for sit eget band, der til sommer for første gang kan opleves på NorthSide.

Queens of the Stone Age har siden 1998 leveret vanvittigt stærke udgivelser, der trods en aggressiv lyd og rå riff altid indeholder fængende melodier, der skriger efter at blive sunget med på.

Dette var allerede tydeligt på de sange, Homme skrev til de fire plader, han indspillede med stenerrockbandet Kyuss. Men hans tæft for melodier er for alvor kommet i forgrunden med dannelsen af Queens of the Stone Age.

Det store gennembrud kom for bandet med albummet ”Songs For the Deaf”, der udover flotte anmeldelser og Grammy-nomineringer også sikrede dem hitlisteplaceringer i hjemlandet og store dele af Europa.

Siden da har bandet fortsat succesrækken med fremragende koncerter og en stribe stærke udgivelser, og senest er kommet albummet ”…Like Clockwork”, hvor den tunge ørkenrock præsenteres så skarpt som nogensinde før.

Der er godt nok langt fra den californiske ørken til de flotte omgivelser i Ådalen, men vi er overbevist om, at Josh Homme og hans kumpaner nok skal finde sig perfekt til rette, når først de står overfor NorthSide-publikummet.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Queens of the Stone Age

Reptile Youth

Reptile Youth

Fredag 17:45Green Stage

Reptile Youth blev dannet af de to venner fra Kaospilot-uddannelsen, Mads Damsgaard og Esben Valløe, på et praktikophold i Shanghai i 2008 – dengang dog som Reptile & Retard. Længe før deres første udgivelser ramte pladebutikkerne, etablerede de sig som et eminent live-band med en sitrende energi og en punket attitude. Ikke mindst fordi frontmand Mads Damsgaard har et usædvanlig højt energiniveau, og de to medlemmers forskellige tilgang til musikkens facetter giver en fantastisk dynamik på scenen som smitter af på publikum.

Især Kina har været et omdrejningspunkt for drengene, og ganske usædvanligt for et vestligt orkester har de været på to store turnéer i landet. Derudover har deres musik også blandt andet bragt dem forbi Island, Japan og USA samt store dele af det europæiske kontinent.

Debutpladen ”Reptile Youth” udkom i 2012 til flotte anmeldelser og blev fulgt op af intensiv turné-virksomhed. Til marts ligger toeren, ”Rivers that Run for a Sea that is Gone”, klar, og det vil derfor være et højaktuelt Reptile Youth, der skal spille på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Reptile Youth

Rhye

Rhye

Søndag 19:25P6 BEAT Stage

Makkerparret bestående af canadiske Milosh og danske Robin Hannibal udsendte i 2012 sangene ”Open” og ”The Fall” i al anonymitet, og spekulationerne omkring de smukke melodier og den androgyne vokal fik nettet til at summe med begejstring.

De to musikere havde mødt hinanden gennem Robin Hannibals andet NorthSide-aktuelle projekt, Quadron, og en remix-opgave blev pludselig til nye numre og en ny duo.

Det høje niveau fra de to første sange blev holdt på den smukke debutplade, ”Woman”, der er nomineret til en Nordic Music Prize, og som er blevet rost af alle fra Pitchfork til Politiken. Så vi er meget stolte af som de første at kunne præsentere en dansk koncert med Rhye på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Rhye

Royal Blood

Royal Blood

Søndag 14:45Blue Stage

De to drenge fra Brighton spiller primitiv rock uden nåde med et hav af lækre riffs og masser af attitude i en rock-duo-opsætningen, der ikke er set så medrivende siden Jack og Meg i The White Stripes.

De to venner, Mike Kerr og Ben Thatcher, dannede bandet i starten af 2013 og har lige siden sluppet deres numre løs på nettet. Den sparsomme opsætning med trommeslager og bassist/vokalist virker måske umiddelbart mærkelig, men Kerr formår at fremtvinge en utrolig fyldig og alsidig lyd ud af de fire strenge, alt imens hans stemme bevæger sig mellem blød tenor og animalske skrig, alt imens Thatcher tæsker løs på kedlerne.

Allerede før deres første singleudgivelse havde Arctic Monkeys-trommeslager Matt Helders iført sig en Royal Blood-t-shirt til deres gigantiske Glastonbury-koncert, så hypen er stor, mens lyden kun er blevet større.

Med inspiration hentet fra The Black Keys, Queens of The Stone Age, og sidste nye single ”Little Monster”, som kom i februar 2014, er Royal Blood uden tvivl en garant for et eksplosivt show, og de to englændere har uden tvivl lyst til at hævde sig overfor det danske rockpublikum.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Royal Blood

Röyksopp & Robyn Do It Again 2014

Röyksopp & Robyn Do It Again 2014

Lørdag 00:20Blue Stage

Denne sommer tager svenske Robyn og norske Röyksopp for første gang nogensinde på en verdensturné sammen, og vi er meget stolte og beærede over, at en af koncerterne på turnéen vil finde sted på NorthSide 2014.

Robyn brød igennem som solist i 1997 med singlen ”Show Me Love”, der ikke bare klarede sig godt i Europa, men også gik top ti på den amerikanske Billboard Chart. Successen fortsatte på de følgende udgivelser, men i 2005 skiftede sangerinden markant stil med ”Robyn”.

Albummet er inspireret af landsmændene i The Knife og Teddybears og er det første udsendt på hendes eget label – Konichiwa Records. Albummet lancerede Robyn på en helt ny og cool måde, og singler som ”Who’s That Girl” og ”With Every Heartbeat” var hits i hele verden.

Robyn fortsatte med at gøre det på sin egen måde, så efter fem års udgivelsespause begyndte hun at udsende de tre ”Body Talk” ep-er i 2010, der skaffede hende fem svenske Grammy Awards. Det væltede ud med hitsingler fra de tre ep’er, og i samme periode indspillede hun med Snoop Dogg, I Blame Coco og mange andre, og slog sig samtidig fast som et fantastisk livenavn.

Sideløbende har norske Röyksopp udsendt fire album, haft masser af hits, indspillet med Karin fra The Knife og Lykke Li, og spillet fantastiske koncerter.

Men udover imponerende karriere hver især har Robyn og Röyksopp en lang fælles historie, der inkluderer singlerne ”The Girl and The Robot” og ”None of Dem” samt koncertoptrædener sammen i blandt andet Los Angeles og Trondheim. De tre musikere gik desuden i studiet i december 2013 for at indspille ny musik, og det er blandt andet det, de skal ud og præsentere på den kommende verdensturné.

Udover de to kollaborationer står de to nordiske navne hver især bag klassikere som ”Eple”, ”Poor Leno”, ”What Else is There?”, ”Show Me Love”, ”With Every Heartbeat”, ”Dancing on My Own”, ”Indestructable” og mange flere, så det bliver særdeles spændende at høre den nye musik, de arbejder på sammen.

Mon ikke også en del af de gamle hits dukker op til de kommende koncerter, men hvad de to elektroniske navne ellers har oppe i ærmet vil tiden vise. Der skal dog ikke herske tvivl om, at vi glæder os helt utroligt meget til at præsentere deres unikke fælles show på NorthSide til sommer.

Anmeldelser

Rudimental

Rudimental

Søndag 18:15Green Stage

Den engelske gruppe brød i 2012 igennem med singlen ”Feel the Love”, hvor John Newmans popvokal over drum’n’bass-rytmer sikrede dem en førsteplads på den engelske singlehitliste samt opmærksomhed og airplay gennem hele Europa.

Newman var også bag mikrofonen på ”Not Giving In”, hvor han blev bakket op af Alex Clare, hvis rå stemme giver kant til det jazzede nummer, og da debutalbummet ”Home” udkom i april 2013 var det med navne som Emeli Sandé, Foxes og Angel Haze på gæstelisten.

Så Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor og DJ Locksmith, der udgør Rudimental, har været i godt selskab fra begyndelsen, og resultatet er et rost og platinsælgende album, der til dato har genereret syv singler.

Rudimental var et af Englands mest succesfulde navne i 2013, og live leverer de en kraftfuld og melodisk drum’n’bass-oplevelse, der uden tvivl kommer til at omdanne hele Ådalen til et gigantisk dansegulv.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Rudimental

RY X

RY X

Fredag 14:00P6 BEAT Stage

Kun bevæbnet med sin guitar og sin lyse, højtflyvende falset har den australske singer-songwriter taget alverdens anmeldere med storm med EP’en ”Berlin”, der udkom sidste år.

Hans debutplade blev udgivet under fødenavnet Ry Cuming i 2010, efter han først var blevet opdaget på en surftur til Costa Rica og derefter var flyttet til Los Angeles. Her fulgte en række opvarmningsjobs for Maroon 5, før kunsternavnet blev ændret til RY X.

Sammen med Frank Wiedemann udgav han EP’en ”Howling” i 2012, der skulle blive grundlaget for den lyd, der kendetegner RY X i dag. Gennembruddet kom i 2013 med singlen ”Berlin”, der endte i en Sony-reklame, og fik genereret en masse buzz for den unge Aussie. I 2014 udgav han desuden som en del af trioen The Acid singlen ”Basic Instinct”.

Den bløde og ensomme vokal trækker tråde til Bon Iver og Jeff Buckley, og vi gætter på en smuk og nærværende koncert i Ådalen fra en af tidens stærkeste upcoming acts.

Seneste tweets fra RY X

The Blue Van

The Blue Van

Søndag 13:50Green Stage

Amerikansk pladeselskab, en iPad-reklame og musik i forskellige film og tv-serier er blot nogle af de spændende ting, The Blue Van har på cv’et. Men gennem det hele er fængende omkvæd og medrivende koncerter en rød tråd i en karriere, der startede med debutalbummet ”The Art of Rolling” fra 2005.

Bandet stammer fra Brønderslev-egnen, hvor artister som Jimi Hendrix, The Who, The Kinks samt naturligvis The Beatles og Rolling Stones i slutningen af 90’erne fik flittige rotationer på anlægget. Nogle år senere gik turen dog til København, hvor bandet selv finanserede deres første udgivelse. Den banede vejen for en aftale med det amerikanske selskab TVT Records, og siden en masse opvarmningsjobs i USA og Europa for store navne som The Killers og Franz Ferdinand.

Herhjemme kom det store gennembrud dog først med albummet “Man Up”, der skaffede dem en Ugens Uundgåelige på P3 og var første skridt mod en lang række numre, hvor garagerock-lyden er blevet udskiftet med en mere moderne rocklyd.

På sange som ”Love Shot”, ”Dreamers” og ”Silly Boy” er kærligheden til klassisk rock ’n’ roll dog stadig tydelig, men den serveres altid med et moderne tvist og med en energi, der har gjort navnet The Blue Van synonym med forrygende koncerter. Så vi ser frem til at få et skud energi og rock ind i kroppen, når The Blue Van går på scenen til NorthSide 2014.

Anmeldelser

Seneste tweets fra The Blue Van

The Brian Jonestown Massacre

The Brian Jonestown Massacre

Lørdag 15:00Green Stage

Amerikanske Anton Newcombe har siden 1993 udsendt en lang række plader under navnet The Brian Jonestown Massacre i samarbejde med et væld af musikere, der blandt andet inkluderer Peter Hayes som senere gik ud og dannede Black Rebel Motorcycle Club.

Siden 2000 har Newcombe dog holdt fast i en relativ stabil gruppe musikere, der har stået bag den særdeles aktive og excentriske sangskriver som ganske imponerende har udsendt 19 album og ep’er på lige så mange år.

The Brian Jonestown Massacre modtog tidligt i karrieren både opmærksomhed og ros for udgivelserne ”Take It from the Man!”, ”Their Satanic Majesties’ Second Request” og ”Thank God for Mental Illness”, der udkom i løbet af seks måneder i 1996. Det var samtidig i denne periode, at Newcombe blev venner med frontmand i The Dandy Warhols, Courtney Taylor-Taylor, hvilket blev dokumenteret i den meget omtalte film ”Dig!”.

Dokumentarfilmen kom ud i 2004 og skabte en masse opmærksomhed omkring den karismatiske Newcombe, der på grund af filmen pludselig fik sig et helt nyt publikum. Filmen fokuserede dog mere på de skæve personligheder end den fantastiske musik, der trækker på 60’ernes psykedeliske rock præsenteret i en moderne støjrock kontekst.

Lige såvel som navnet er en reference til den hedengangne Stones-guitarist Brian Jones, så er både musikken og sang- og pladetitlerne fyldt med sjove referencer til Bob Dylan, David Bowie, The Beatles, Joy Division og New Order samt 60’er-figurer som Charlie Manson og Jim Jones, og naturligvis også The Dandy Warhols og The Rolling Stones.

Den legesyge mentalitet og tendensen til at tage noget velkendt og give det en skæv drejning er tydelig gennem hele bandets karriere og er med til at gøre The Brian Jonestown Massacre til et af de mest interessante og kontinuerligt foranderlige bands på den amerikanske indiescene.

Anmeldelser

Seneste tweets fra The Brian Jonestown Massacre

The Minds of 99

The Minds of 99

Lørdag 18:45P6 BEAT Stage

De seks venner i The Minds of 99 vandt sidste år Karrierekanonen, og siden da er deres karriere stukket af med raketfart. Dette skyldes ikke mindst singlen ”Det er Knud som er død”, der blev udråbt til P3’s Uundgåelige i februar 2014.

Sangen tager udgangspunkt i et digt af Tom Kristensen, der blev skrevet i anledning af polarforsker Knud Rasmussens død i 1933. Digtet inspirerede frontmand Niels Brandt til at droppe de engelsksprogede tekster, og med det blev døren åbnet for succes i Karrierekanonen og på de danske spillesteder.

Bandet arbejder fortsat på deres debutalbum, men første skridt mod succes er allerede taget med singlen, hvor bandet blander deres inspirationskilder (Joy Division, The Smiths og New Order) med dansksproget lyrik og en medrivende energi. Forløbet med Karrierekanonen beviste desuden, at The Minds of 99 er et forrygende livenavn, og de er dermed en fantastisk tilføjelse til årets program.

Anmeldelser

The Mountains

The Mountains

Lørdag 14:00Blue Stage

Nordsø-brødrene fra The William Blakes er gået sammen med moi Caprice-sangeren Michael Møller i et særdeles spændende projekt, hvor målet er at kombinere Frederik og Fridolins popproduktioner og kærlighed til r&b-lyd med Michaels indiekantede vokal og lave en ambitiøs popplade.

Idéen til projektet kan spores helt tilbage til 2006, men der skulle gå seks år før de tre musikere satte sig i en bil og kørte mod et studie i Sverige, hvor de første sange til det nye projekt blev indspillet.

Trioen samlede efterfølgende elleve sange til et debutalbum, der bærer gruppens navn, hvor alt fra amerikansk urban-musik til mayaindianernes berømte kalender har været inspirationskilder.

Første udspil var singlen ”The Mountains”, der udkom i al anonymitet, men alligevel sikrede sig en plads som P3’s Uundgåelige. Singlen ”The Valleys” fulgte, og siden er de tre erfarne musikere stået frem og har vedkendt sig dette spændende nye projekt.

Det kommer de også til at gøre til sommer, hvor forventningerne garanteret bliver høje til trioens første koncert på NorthSide.

The National

The National

Fredag 01:00Blue Stage

The National er på alle måder et usædvanligt orkester. Sammensat af to brødrepar i form at Aaron og Bryce Dessner og Bryan og Scott Devendorf samt frontmand Matt Berninger har de siden 2001 udsendt albums på egne præmisser, der langsomt, men sikkert, har flyttet dem fra status som anmelder-darlings til verdensstjerner.

De tidlige plader blev af amerikanske kritikere kaldt Americana, og i anmeldelser, der fremhævede bandets evne til at blande stemningen fra de små amerikanske byer med livet fra bandets adopterede hjemsted, Brooklyn, blev de sammenlignet med American Music Club og Wilco.

Men med ”Boxer” fandt The National for alvor sit eget publikum, der er vokset stødt med udgivelsen af først ”High Violet” og senest ”Trouble Will Find Me”. I denne periode begyndte bandet også at høste priser som en Q Award for Best Album (”High Violet”), og de begyndte samtidig at dukke op som hovednavn på festivaler overalt i USA og Europa.

Herhjemme er populariteten steget stødt ikke mindst på grund af bandets koncerter, hvor The National går balancegangen mellem det mørke og indadvendte og det aggressive og pågående med en elegance, der er Philippe Petit værdig.

The National var et af de mest ønskede navne til NorthSide 2014, og vi glæder os rigtig meget til at møde dem i Ådalen.

Anmeldelser

Seneste tweets fra The National

Turboweekend

Turboweekend

Lørdag 21:15Blue Stage

Der er ikke mange danske bands, der har så godt fat i NorthSide-publikummet som Turboweekend. De leverer altid live, men det er som om den lige får en tand mere, når de går på scenen i Ådalen, hvilket der gennem årene er kommet nogle helt fantastiske koncerter ud af.

Turboweekend debuterede i 2007 med ”Night Shift”, der kom efter en masse omtale af dem som et af landets mest lovende livenavne. Albummet fik pæn opmærksomhed, men der skulle dog gå to år før sange som “Something or Nothing” og “Holiday” for alvor fik hul igennem til de danske radiostationer.

Siden det store gennembrud i 2009 med albummet ”Ghost Of A Chance” har Turboweekend indhentet priser fra GAFFA, P3 og DMA, og hele tiden udvidet deres repertoire enten gennem projekter med TV-2 eller som senest, hvor dele af bagkataloget blev genindspillet til ep’en ”Shadow Sounds”.

Her blev klassikere som ”Trouble Is”, ”Neverending” og ”Into You” præsenteret i et tempo, der understreger, at Silas Bjerregaard er en af landets bedste sangere. Men mon ikke sangene kommer op i festtempo igen, når Silas går på scenen med Morten, Martin og Anders til endnu en fantastisk koncert i Ådalen.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Turboweekend

White Lies

White Lies

Søndag 17:05Blue Stage

Den engelske trio debuterede med et brag i 2009, da de udsendte ”To Lose My Life…”, der både sikrede bandet en guldplade herhjemme og hits med sangene ”Farewell to the Fairground” og ”To Lose My Life”.

White Lies blev hurtigt et populært livenavn i Danmark, og successen fortsatte ufortrødent med albummet ”Ritual”, der gav os sange som ”Bigger Than Us” og ”Strangers”. Albummet banede vejen for trioens første besøg på NorthSide, hvor de i 2011 lukkede lørdag aften med en drøm af en koncert.

Bandet bliver på grund af Harry McVeighs vokal ofte smidt i en kategori med indiebands, der har en forkærlighed for mørk musik. Men bandets koncerter er alt andet end en trist omgang, og gennem fantastiske melodier og en tendens mod det storladne er koncerterne i stedet en opløftende oplevelse.

White Lies har fastholdt det høje niveau og populariteten med albummet ”Big TV”, der udkom i 2013, og vi ser i den grad frem til et gensyn med den populære trio på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra White Lies

WhoMadeWho

WhoMadeWho

Fredag 01:00P6 BEAT Stage

Gennem de sidste ti år har WhoMadeWho været garant for fænomenale koncerter, hvor deres unikke blanding af rock og elektronisk musik altid sætter gang i en fest.

De tre medlemmer havde da også rigelig med erfaring at trække på, da de fandt sammen. Guitarist Jeppe Kjellberg, trommeslager Tomas Barfod og bassist/sanger Tomas Høffding har en fortid i bands som Filur og Garbo, og alle tre medlemmer spiller fortsat flittigt i forskellige sammenhænge uden for WhoMadeWho.

Men det er i trioformen, at de for alvor skinner, når de kombinerer deres forståelse af den elektroniske musiks virkemidler og kombinerer det med en sjældent set flair for opbygning af fængende popsange.

Trioen er flittige gæster på festivaler rundt om i verden, men til juni er det gæsterne på NorthSide, der får mulighed for at danse med på sange som ”Inside World”, ”Space For Rent” og deres seneste single ”The Morning” fra gruppens femte album, ”Dreams”, der udsendes til marts.

Anmeldelser

Seneste tweets fra WhoMadeWho

Wild Beasts

Wild Beasts

Søndag 22:30P6 BEAT Stage

Den engelske kvartet fandt sin nuværende form i Leeds i 2005, og allerede året efter lå de på den engelske indie-hitlisten med singlen “Brave Bulging Buoyant Clairvoyants”.

Debutpladen, ”Limbo, Panto”, kom ud i 2008 og fik fantastisk anmeldelser af medier som NME, Pitchfork og GAFFA, og det har været tendensen i hele bandets karriere. Kritikerne var navnlig begejstrede for ”Two Dancers”, der blev nomineret til den prestigefyldte engelske Mercury Prize i 2009.

Bandet blev de første år sammenlignet med Rufus Wainwright og Antony and The Johnsons, da Hayden Thorpe har en vokal, der kan beskrives som teatralsk og til tider decideret krukket. Over fire plader har de dog taget de elektroniske elementer til sig i højere grad og på den måde skabt en unik stil, der blander pop og indie med en masse andre genrer og elementer.

Der er højt til loftet og armbevægelserne er store hos Wild Beasts, og det er derfor en fornøjelse at kunne byde dem velkommen til dette års udgave af NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Wild Beasts