Alt-J

Alt-J

Date of show: T.B.A.

Den engelske trio Alt-J udsendte 22. september det fremragende album ”This Is All Yours” og har endnu engang været et af de mest ønskede navne til NorthSide.

Alt-J udsendte i 2012 debutpladen ”An Awesome Wave”, der nogle måneder senere vandt den prestigefyldte Mercury Prize, og med det opnåede bandet et helt nyt niveau af berømmelse, der blandt andet affødte jobs på nogle af verdens største festivaler. Inden da havde P3 dog herhjemme bakket op om bandet ved at sætte singlen ”Tessellate” i rotation, og det har uden tvivl været med til at gøre Alt-J til et af de mest ønskede navne til NorthSide 2013, hvor de spillede deres første danske koncert nogensinde.

Siden sidste besøg på NorthSide er gruppen blevet konverteret til en trio, og musikalsk er der også ændringer og udvikling at spore. ”Left Hand Free” byder på groove rock, ”Every Other Freckle” flirter med r&b, og antallet af instrumenter og elektroniske elementer er også blevet større i bandets musikalske univers. Derudover har Alt-J også tilføjet samples fra blandt andre Conor Oberst, Lianne La Havas og Miley Cyrus til produktionerne, så der er masser af overraskelse rundt om på albummet.

Alt-J er uden tvivl et af de mest populære og spændende nye engelske bands lige nu, og det er fantastisk endnu engang at kunne præsentere dem på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Alt-J

FKA Twigs

FKA Twigs

Date of show: T.B.A.

Det Mercury Prize-nominerede debutalbum ”LP1” fra sensationelle FKA Twigs er den foreløbige kulmination på en lynkarriere, der har inkluderet ros fra BBC, Billboard og The Guardian samt sammenligninger med alle fra Billie Holiday til Tricky for FKA Twigs’ kantede bud på moderne R&B.

Vi skal ikke længere tilbage end december 2012 for at finde den engelske sangerindes debutudgivelse. Her udsendte FKA Twigs ”EP1”, der udkom efter et forløb på seks måneder, hvor hun havde udsendt ep’ens fire sange som videoer på Youtube. Og allerede inden ep’en var udgivet, havde hun allerede været på forsiden af i-D Magazine.

Den visuelt interesserede sangerinde kørte samme forløb i forbindelse med ”EP2”, og i august 2014 landede debutpladen så til flotte anmeldelser. Herhjemme er ”Two Weeks” og ”Video Girl” blevet spillet på både P3 og P6, og da FKA Twigs annoncerede sin første danske koncert blev billetterne lynhurtigt revet væk.

Koncerten i Store Vega fik fem stjerner af GAFFA, og showet blev beskrevet således: ”Røgen fra scenen kan meget vel lige så godt være damp fra en ophedet sal, når numre som “Water Me”, “Papi Pacify” og “How’s That” bliver fremført med dertilhørende sensuelle bevægelser og sengekantsstemning. Meget frækt, meget lækkert, og ret perfekt til en kælen søndag aften”.

FKA Twigs er uden tvivl en af de mest roste og omtalte nye sangerinder, og når hun indtager NorthSide bliver det hendes første danske festivaljob nogensinde.

Anmeldelser

Seneste tweets fra FKA Twigs

George Ezra

George Ezra

Date of show: T.B.A.

George Ezra fik sit store gennembrud med hittet ”Budapest”, hvor den talentfulde sangskriver trækker inspiration fra folk-ikoner som Bob Dylan og Woody Guthrie. Det er store sko at fylde, men det bliver gjort med succes på det fremragende debutalbum ”Wanted on Voyage”, der gik direkte nummer et i hjemlandet England. Successen er blevet fulgt op med singlen ”Blame It On Me”, der har hittet stort på P3 i flere måneder, så sangskriverens karriere må siges at være røget af sted med raketfart.

Den 21-årige sangskriver kommer fra en lille by nord for London, hvor han boede, indtil han som 17-årig flyttede til Bristol for at gå på Bristol Music College. Det var åbenbart en god idé for inden for et år havde han en pladekontrakt og kunne som 19-årig udsende en ep med fire numre inklusive ”Budapest”.

Ezra droppede derfor ud af universitetet for at fokusere på karrieren og turnere med navne som Tom Odell og Lianne La Havas, og nærmest på rekordtid kunne han hente platinplader fra det meste af Europa for ”Budapest” og efterfølgende også for debutpladen hos sit pladeselskab.

Den imponerende debut trækker på klassiske sangskriverdyder, men tilføjelsen af Ezras dybe stemme og flair for melodi gør sangene unikke, og han er uden tvivl et navn, der bliver særledes spændende at følge i fremtiden.

Anmeldelser

Seneste tweets fra George Ezra

Interpol

Interpol

Date of show: T.B.A.

Interpol har siden udgivelsen af debutpladen i 2002 haft et trofast publikum i Danmark, hvilket blandt andet var tydeligt, da bandet gæstede NorthSide i 2011, hvor frontmand Paul Banks førte publikum gennem fællessang på hits som ”Slow Hands” og ”Evil”.

New York-gruppen har siden begyndelsen udstrålet uanede mængder af coolness, og kombinationen af deres mørke indierock og storbyattitude har nogle gange gjort, at den underspillede humør i deres musik er blevet overset.

Men som blandt andet hittet ”The Heinrich Maneuver” viser (et ordspil på førstehjælpsteknikken Heimlich Maneuver), så er bandet ikke bange for at lege med sproget, og til koncerterne er det tydeligt, at Interpol ikke er et selvhøjtideligt band.
Siden koncerten på NorthSide er kommet albummet ”El Pintor”, hvor bandet med stor succes er gået tilbage til de takter, der gav dem deres gennembrud, og et nummer som ”All the Rage Back Home” viser, at Interpol stadig er et band i topform.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Interpol

Jack Garratt

Jack Garratt

Date of show: T.B.A.

Jack Garratt blander en utrolig vokal med elektroniske beats og guitarekvilibrisme med så stort talent, at han allerede har spillet på flere store engelske festivaler, selvom han kun har udgivet et par singler.

Han har fået massiv opbakning af BBC og har blandt andet spillet på den store engelske festival Reading, så han er uden tvivl et navn, der er værd at holde øje med.

Seneste tweets fra Jack Garratt

John Grant

John Grant

Date of show: T.B.A.

John Grant stod i ti år i forgrunden for det alternative rockband The Czars, men det var med soloalbummet ”Queen of Denmark”, at den tårnhøje sanger for alvor slog sit navn fast. Albummet blev kaldt en Instant Classic af Mojo Magazine, og roserne fortsatte, da Grant sidste år gik i en mere elektronisk retning på albummet ”Pale Green Ghosts”.

Albummet er indspillet sammen med Biggi Veira fra Gus Gus og blev indspillet på Island, hvor Grant nu bor. Her har han også samarbejdet med Ásgeir Trausti og skrevet sangen ”No Prejudice”, der var det islandske bidrag, da Eurovision Song Contest blev afholdt i København.
Den alsidige musiker har desuden samarbejdet med Hercules & Love Affair og har senest udsendt duet-ep’en ”John Grant Gets Schooled”, hvor han blandt andet optræder sammen med Sinead O’Connor og Beth Orton.

Den unikke sangskriver er en intens størrelse og viser altid enorm indlevelse på de mange smukke og hudløst ærligt sange, han har udgivet gennem sin fem år lange solokarriere. John Grant er uden tvivl en ener, som vi stolte af at kunne præsentere på NorthSide til sommer.

Anmeldelser

Seneste tweets fra John Grant

José González

José González

Date of show: T.B.A.

Den svenske sangskriver José Gónzalez fik sit store gennembrud i 2006, da han indspillede en magisk version af ”Heartbeats” skrevet af landsmændene i The Knife. Stemningen og niveauet blev holdt på debutpladen ”Veneer” og derefter ”In Our Nature” som indeholder en vanvittig flot version af Massive Attack-hittet ”Teardrop”. Gónzalez har desuden indspillet versioner af ”Smalltown Boy” (Bronski Beat) og ”Love Will Tear Us Apart” (Joy Division) og krydrer ofte sine koncerter med andre coverversioner, der altid tilføjer en smuk melankoli til sangene.

Men i senere år har solokarrieren været i baggrunden til fordel for kollaborationer, soundtracks og albums udgivet med bandet Junip. Men sidste år kom der gang i solokarrieren igen, da González blev bedt om at skrive tre nye sange til soundtracket til filmen ”The Secret Life of Walter Mitty”, og 17. februar er José González endelig klar med sit tredje soloalbum, ”Vestiges & Claws”, der kommer efter syv års udgivelsespause. Det er også som solist José González i 2015 besøger NorthSide for første gang, hvilket vi ser rigtig meget frem til.

Anmeldelser

Seneste tweets fra José González

Matthew E. White

Matthew E. White

Date of show: T.B.A.

Den amerikanske sangskriver Matthew E. White har siden 2007 udgivet plader med The Great White Jenkins og Fight the Big Bull, men det er som solist, han for alvor er slået igennem. Det skete med albummet ”Big Inner” fra 2012, der fik flotte anmeldelser af GAFFA, Soundvenue, Pitchfork Uncut og masser af andre magasiner, hvor en stor del af dem også havde Matthew E. White på listen over det års bedste udgivelser.

På albummet trækker den talentfulde sangskriver særligt på 70’ernes forfinede poplyd på en række langsomme og vanvittigt flot arrangerede sange, der berører både Gud, Djævlen og Texas i en stil som kan minde om eksempelvis Lambchop eller Father John Misty.

I Politiken blev ”Big Inner” anmeldt til seks stjerner under overskriften ”En ny tids soulkonge begår mesterværk i første forsøg”, og hos Ekstra Bladet var “Big Inner” årets album i 2013. Så forventningerne helt naturligt særdeles høje til Whites andet album, der har fået titlen ”Fresh Blood” og udsendes 15. marts 2015. Endnu engang vil de guitardrevne sange blive bakket op af Spacebomb House Band, der undervejs tilføjer både lidt soul- og gospel-feel til sange, hvor der også er plads til blæsere og strygere. Så det lover godt for både det kommende album og den kommende koncert på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Matthew E. White

MØ

Date of show: T.B.A.

MØ er dansk musiks største succeshistorie i mange år, og da hun gæstede NorthSide 2014, leverede hun en koncert, der ikke vil blive glemt foreløbig. Kombinationen af høj sol, imponerende energi og materialet fra et usædvanlig stærkt debutalbum gav en uforglemmelig og medrivende koncertoplevelse.

Siden da har hun vundet en European Border Breaker-pris, og i oktober sikrede sangerinden sig intet mindre end syv nomineringer til Danish Music Awards for albummet ”No Mythologies to Follow”.

Albummet er også blevet rost af internationale medier som The Guardian, Pitchfork og ikke mindst BBC, der har været særdeles glade for singlen ”Don’t Wanna Dance”, og sommeren og efteråret har budt på et væld af internationale koncertdatoer for Karen Marie Ørsted.
Successen fortsætter med andre ord ufortrødent, og derfor lægger vi naturligvis gerne den røde løber ud og byder MØ velkommen til endnu en eksplosion af en koncert på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra MØ

Sam Smith

Sam Smith

Date of show: T.B.A.

Siden Sam Smith i 2012 dukkede op på Disclosure-tracket ”Latch”, har den engelske sanger haft en kometagtig karriere, der inkluderer Brit Awards, tre topplaceringer på den engelske singlehitliste, platinplader i hele Europa samt et debutalbum, der gik direkte nummer et på den engelske albumhitliste.

Den stilfulde sanger var et fuldstændig ubeskrevet blad, da han blev plukket af Disclosure til at synge på singlen ”Latch”, der hurtigt blev et hit. Han fulgte den op med sin egen single, ”Lay Me Down”, men det var et andet samarbejde, der skulle give ham hans første engelske nummer et-single.

Smith er nemlig også frontmand på ”La La La” med Naughty Boy, der hentet platinplader i hele Europa, og siden er er hitmaskinen ikke stoppet. Singlerne ”Money on My Mind”, ”Stay With Me” og ”I’m Not the Only One” har været hits på verdensplan inklusive USA, og Sam Smith er nu en af de hotteste mandlige vokalister i lang tid.

Til trods for massiv succes herhjemme har Sam Smith aldrig spillet i Danmark, men det bliver der heldigvis snart lavet om på, når den millionsælgende sanger giver sin første danske koncert til NorthSide 2015.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Sam Smith

Spids Nøgenhat

Spids Nøgenhat

Date of show: T.B.A.

Historien om Spids Nøgenhat går tilbage til slutningen af 90’erne, hvor tre venner mødtes for at spille coverversioner af gamle Røde Mor og Skousen & Ingemann-sange. Bandet blev dog sat lidt på pause efter udgivelsen af albummet “En mærkelig kop te” i 2001, der ikke ligefrem blev revet af hylderne.

I de følgende år fokuserede frontmand Uffe ‘Guf’ Lorentzen (aka Lorenzo Woodrose) i stedet på bandet Baby Woodrose, og det var først i 2008, at der igen kom gang i Spids Nøgenhat.

Her blev trioen udvidet til en sekstet, og i den konstellation spillede de to koncerter i 2008, en enkelt koncert i 2010 og hele fire koncerter i 2011. Da bandets koncerter er få og indhyller alle vægge samt loftet i lys, billeder og animationer skabes der en helhedsoplevelse, der gør dem til et eftertragtet livenavn.

Interessen blev bestemt ikke mindre, da de i 2013 udsendte ”Kommer med fred”, der indeholder singlen ”Lolland Falster”. Albummet blev belønnet med en Danish Music Award for Årets Danske Rockudgivelse, og derudover fik de også prisen som Årets Danske Live Navn.

Spids Nøgenhat spiller successen til trods fortsat kun ganske få koncerter om året, så det bliver en sjælden fornøjelse at opleve dem på NorthSide 2015.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Spids Nøgenhat

St. Paul & the Broken Bones

St. Paul & the Broken Bones

Date of show: T.B.A.

Det syv mand store soul band, St. Paul & the Broken Bones, kommer fra Birmingham, Alabama, så da de skulle indspille deres debutplade var det helt naturligt at tage turen op til det sagnomspundne i Fame Studios i Muscle Shoals.

Her har navne som Aretha Franklin, Otis Redding og Wilson Pickett nemlig indspillet nogle af deres klassiske plader, og ånden fra dengang er tydelig på materialet på ”Half the City” fra februar 2014. Den klassiske soul-lyd er dog blevet opdateret noget i samarbejde med producer Ben Tanner, der til daglig spiller med bandet Alabama Shakes.

Der kom yderligere opmærksomhed omkring St. Paul & the Broken Bones, da de i marts 2014 spillede på SXSW i Texas, hvor Rolling Stone Magazine fremhævede deres koncert som en af festivalens højdepunkter. Bandets energi og navnlig frontmand Paul Janeways evne til at kanalisere James Brown og Otis Redding blev rost, så er man til old school soul med et moderne tvist, så er St. Paul & the Broken Bones et band, man skal opleve.

Seneste tweets fra St. Paul & the Broken Bones

The Black Keys

The Black Keys

Date of show: T.B.A.

The Black Keys blev dannet i 2001 og udsendte fire album i relativ anonymitet, indtil de i 2008 hyrede Danger Mouse til at producere ”Attack & Release”. Indtil da havde duoen primært indspillet musikken i trommeslager Patrick Carneys kælder, og før ”Magic Potion” fra 2006 havde deres udgivelser også indeholdt en del covernumre.

Men med ”Attack & Release” var første skridt i en ny retning taget, og det har siden har konverteret duoen til et af verdens største rockbands med kassevis af Grammy-priser og Platin-plader.

”Brothers” fra 2010 fik en platinplade i USA ikke mindst på grund af singlen ”Tighten Up”, der gik nummer et på både Billboards Rock og Alternative lister. Successen er fortsat med ”El Camino” og senest ”Turn Blue”, der er fjerde album med Danger Mouse bag knapperne. Albummet blev af anmeldere rost for at vise en udvikling, hvor duoen ikke har været bange for at tilføje elementer af både sjæl og soul til musikken.

Der har længe været en ambition om at få The Black Keys til Ådalen og er samtidig det mest ønskede navn hos gæsterne til NorthSide 2015. Så det er med stor stolthed, at vi nu kan annoncere, at bandets første danske festivalkoncert vil blive spillet til sommer på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra The Black Keys

The Parov Stelar Band

The Parov Stelar Band

Date of show: T.B.A.

Den østrigske producer og musiker Parov Stelar har i mere end ti år været blandt de førende navne på electroswing-scenen, og navnlig på Youtube er sange som ”Catgroove” og ”All Night” blevet sensationer.

Den energiske og opdaterede elektroniske version af den klassiske swing-musik er nemlig den helt perfekte dansemusik, så da en canadier der kalder sig TakeSomeCrime lagde en video online, hvor han dansede i sin kælder til ”Catgroove” iført bowlerhat, blev den hurtigt et fænomen, der til dato er set mere end 20 millioner gange.

Samme reaktion ser man til koncerterne med The Parov Stelar Band, hvor produceren har allieret sig med et fuldt band med blæsere, der har konverteret græsmarker til dansegulve over hele Europa inklusive festivaler som Glastonbury, Exit og Pukkelpop.

Parov Stelar har desuden remixet tracks for Lady Gaga og Lana Del Ray, og på hans seneste album, ”The Art of Sampling”, er der både samplet Marvin Gaye, og så dukker Lukas Graham såmænd også op sangen ”She Ain’t Got No Money”.

Vi forventer, at The Parov Stelar Band kommer til at levere en fest, og vi glæder os til at se NorthSide-gæsterne springe i danseskoene og være med.

Seneste tweets fra The Parov Stelar Band

Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan

Date of show: T.B.A.

De er blevet kaldt den vigtigste hiphop-gruppe nogensinde, og få grupper består af så mange medlemmer med succesfulde solokarrierer som Wu-Tang Clan fra Staten Island, New York. The W har inspireret alle fra Barack Obama og Jon Stewart til Kanye West og Eminem, og det er intet mindre end fantastisk at kunne placere dem blandt hovednavnene til NorthSide 2015.

Wu-Tang Clan udspringer af gruppen All in Together Now, der bestod af RZA, GZA og nu afdøde Ol’ Dirty Bastard. De tilføjede yderligere seks medlemmer til gruppen i begyndelsen af 90’erne, og inspireret af filmen ”Shaolin and Wu Tang” skiftede de navn og debuterede i 1993 med singlen ”Protect Ya Neck”.

Singlen dukkede også op på debutpladen ”Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, der ikke bare betragtes som et hiphop-mesterværk, men også som albummet der bragte fokus tilbage på East Coast-hiphop efter nogle år domineret af NWA og Ice-T og de efterfølgende plader fra Dr. Dre, Ice Cube og Snoop Dogg.

De ni medlemmer begyndte hurtigt at kaste sig over sideprojekter, og Method Man dukkede første gang op på ”The What” fra Notorious B.I.G.’s debutalbum, måneden inden han hittede med sin egen debutsingle ”Bring the Pain”.

GZA var eneste medlem, der allerede havde et album ude, inden han kom med i Wu-Tang Clan, men successen blev ikke overraskende markant større, da han udsendte ”Liquid Swords” og ”Beneath the Surface” produceret af RZA og med masser af Clan-medlemmer som gæstestjerner.

Også Ol’ Dirty Bastard (aka O.D.B. aka Big Baby Jesus plus en del andre fantastiske navne) var hurtigt ude med en soloplade, og den kontroversielle rapper gæstede i de følgende år på et hav af tracks inklusive en version af ”Fantasy” med Mariah Carey ind imellem arrestationer og indlæggelser på afvænningsklinikker, inden han døde af en overdosis i 2004.

Rapperens dødsfald betød, at gruppen røg lidt i baggrunden, men i 2007 vendte alle de originale medlemmer tilbage sammen med Cappadonna, der blev officielt medlem i 2000. Resultatet var ”8 Diagrams”, og samme hold udsendte 1. december 2014 albummet ”A Better Tomorrow”, der viser RZA, Raekwon, Method Man, GZA, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Cappadonna og Ghostface Killah i absolut topform. Albummet indskriver sig uden problemer i rækken af klassikere sammen med ”Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, ”Wu-Tang Forever” og ”The W”, og der er nu endnu mere ammunition i kammeret hos verdens vildeste hiphop-gruppe.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Wu-Tang Clan