Alt-J

Alt-J

Date of show: T.B.A.

Den engelske trio Alt-J udsendte 22. september det fremragende album ”This Is All Yours” og har endnu engang været et af de mest ønskede navne til NorthSide.

Alt-J udsendte i 2012 debutpladen ”An Awesome Wave”, der nogle måneder senere vandt den prestigefyldte Mercury Prize, og med det opnåede bandet et helt nyt niveau af berømmelse, der blandt andet affødte jobs på nogle af verdens største festivaler. Inden da havde P3 dog herhjemme bakket op om bandet ved at sætte singlen ”Tessellate” i rotation, og det har uden tvivl været med til at gøre Alt-J til et af de mest ønskede navne til NorthSide 2013, hvor de spillede deres første danske koncert nogensinde.

Siden sidste besøg på NorthSide er gruppen blevet konverteret til en trio, og musikalsk er der også ændringer og udvikling at spore. ”Left Hand Free” byder på groove rock, ”Every Other Freckle” flirter med r&b, og antallet af instrumenter og elektroniske elementer er også blevet større i bandets musikalske univers. Derudover har Alt-J også tilføjet samples fra blandt andre Conor Oberst, Lianne La Havas og Miley Cyrus til produktionerne, så der er masser af overraskelse rundt om på albummet.

Alt-J er uden tvivl et af de mest populære og spændende nye engelske bands lige nu, og det er fantastisk endnu engang at kunne præsentere dem på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Alt-J

De Eneste To

De Eneste To

Date of show: T.B.A.

Efter flere års venskab begyndte Peter Sommer og Simon Kvamm i 2007 at arbejde på nogle idéer, der tre år senere blev indspillet og udsendt under navnet De Eneste To. Musikalsk bevægede de to sangskrivere sig et godt stykke væk fra eget udgangspunkt i henholdsvis solokarrieren og Nephew, og i duoen fandt de sammen en helt ny lyd og et udtryk, der er helt deres eget.

Albummet blev både en kritikerrost og salgsmæssig succes, og den efterfølgende turné bragte dem forbi NorthSide i 2011, hvor de samlede hele pladsen til fællessang på hits som ”Morten” og ”Jeg har ikke lyst til at dø”.

Efterfølgende vendte de to herrer tilbage til deres respektive karrierer, hvor Nephew-successen fortsatte med ”Hjertestarter”, og Peter Sommer høstede stor ros for det meget personlige album ”Alt forladt”.

Men det skulle vise sig, at De Eneste To ikke var en engangsforeteelse, og sidste år udsendte duoen albummet ”Dobbeltliv”. Albummet er både tungere og mere alvorligt end debutpladen, og inspirationen fra Knut Hamsuns hovedværk ”Sult” kan høres på flere af sangene. Men trods den mørke tone har indpakningen i fængende melodier med omkvæd, der skriger på fællessang gjort albummet til endnu en succes, og ”Sult” og ”Skrig det til træerne” er nu tilføjet til listen af hits.

Live er duoen udvidet med Stefan Kvamm og Árni Bergmann, der tilfører elektronik og fest til koncerterne, hvor den underspillede Sommer og den inciterende Kvamm viser, hvorfor de både hver for sig og sammen er blandt landets bedste frontmænd.

Første smagsprøve på det nye album blev leveret til en hemmelig koncert på NorthSide 2014, hvor de fire musikere uannonceret overtog den lille scene i området OutSide og spillede en håndfuld sange fra det dengang kommende album. Nu vender de tilbage, og denne gang er det for at spille en koncert, der kommer til at samle hele NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra De Eneste To

Death Cab for Cutie

Death Cab for Cutie

Date of show: T.B.A.

Ben Gibbard fra amerikanske Death Cab for Cutie er en dybt respekteret sangskriver, der har udsendt soloplader, lavet soundtracks, medvirket på plader med Sun Kil Moon og Foo Fighters og har solgt millioner med sideprojektet med The Postal Service.

Men gennem det hele har Ben Gibbards primære band siden 1997 været Death Cab for Cutie, og successen med pladerne ”We Have the Facts and We’re Voting Yes” og ”The Photo Album” har givet den arbejdsomme sangskriver mulighed for undervejs også at afprøve sit talent i andre sammenhænge.

De mange sideprojekter har uden tvivl undervejs også smittet af Death Cab for Cuties succes, og efter gennembruddet i 2003 med ”Transatlanticism” skiftede bandet pladeselskab for derefter med ”Plans” pludselig at stå med et millionsælgende album på hænderne.

Musikalsk ligger Death Cab for Cutie ikke langt fra Modest Mouse og Built to Spill, og alle er de startet ud med at lave skramlede lo-fi udgivelser – nok mere af nød end af lyst – og over tid er der sket en udvikling mod en mere sofistikeret og fyldig indie-lyd. Fordi produktionerne begyndte at leve op til sangskrivningens kvalitet, oplevede Death Cab for Cutie også stigende interesse fra de amerikanske radiostationer, og opbakning omkring sange som ”Soul Meets Body”, ”I Will Follow You into the Dark” og ”I Will Possess Your Heart” sikrede bandet deres første topplacering på den amerikanske albumhitliste i 2008 med albummet ”Narrow Stairs”.

Seneste album fra bandet er ”Kintsugi” (udsendes 31. marts), der endnu engang med succes blander intense og medrivende sange drevet frem af bassisten Nick Harmer med flotte, dybfølte ballader, hvor Gibbards evne som historiefortæller får masser af plads.

Sidst Death Cab for Cutie gæstede Danmark var i 2006, så det er i den grad på tide, at det amerikanske band igen sætter kursen denne vej, og vi er meget begejstrede over at kunne præsentere dem til NorthSide 2015.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Death Cab for Cutie

FKA Twigs

FKA Twigs

Date of show: T.B.A.

Det Mercury Prize-nominerede debutalbum ”LP1” fra sensationelle FKA Twigs er den foreløbige kulmination på en lynkarriere, der har inkluderet ros fra BBC, Billboard og The Guardian samt sammenligninger med alle fra Billie Holiday til Tricky for FKA Twigs’ kantede bud på moderne R&B.

Vi skal ikke længere tilbage end december 2012 for at finde den engelske sangerindes debutudgivelse. Her udsendte FKA Twigs ”EP1”, der udkom efter et forløb på seks måneder, hvor hun havde udsendt ep’ens fire sange som videoer på Youtube. Og allerede inden ep’en var udgivet, havde hun allerede været på forsiden af i-D Magazine.

Den visuelt interesserede sangerinde kørte samme forløb i forbindelse med ”EP2”, og i august 2014 landede debutpladen så til flotte anmeldelser. Herhjemme er ”Two Weeks” og ”Video Girl” blevet spillet på både P3 og P6, og da FKA Twigs annoncerede sin første danske koncert blev billetterne lynhurtigt revet væk.

Koncerten i Store Vega fik fem stjerner af GAFFA, og showet blev beskrevet således: ”Røgen fra scenen kan meget vel lige så godt være damp fra en ophedet sal, når numre som “Water Me”, “Papi Pacify” og “How’s That” bliver fremført med dertilhørende sensuelle bevægelser og sengekantsstemning. Meget frækt, meget lækkert, og ret perfekt til en kælen søndag aften”.

FKA Twigs er uden tvivl en af de mest roste og omtalte nye sangerinder, og når hun indtager NorthSide bliver det hendes første danske festivaljob nogensinde.

Anmeldelser

Seneste tweets fra FKA Twigs

George Ezra

George Ezra

Date of show: T.B.A.

George Ezra fik sit store gennembrud med hittet ”Budapest”, hvor den talentfulde sangskriver trækker inspiration fra folk-ikoner som Bob Dylan og Woody Guthrie. Det er store sko at fylde, men det bliver gjort med succes på det fremragende debutalbum ”Wanted on Voyage”, der gik direkte nummer et i hjemlandet England. Successen er blevet fulgt op med singlen ”Blame It On Me”, der har hittet stort på P3 i flere måneder, så sangskriverens karriere må siges at være røget af sted med raketfart.

Den 21-årige sangskriver kommer fra en lille by nord for London, hvor han boede, indtil han som 17-årig flyttede til Bristol for at gå på Bristol Music College. Det var åbenbart en god idé for inden for et år havde han en pladekontrakt og kunne som 19-årig udsende en ep med fire numre inklusive ”Budapest”.

Ezra droppede derfor ud af universitetet for at fokusere på karrieren og turnere med navne som Tom Odell og Lianne La Havas, og nærmest på rekordtid kunne han hente platinplader fra det meste af Europa for ”Budapest” og efterfølgende også for debutpladen hos sit pladeselskab.

Den imponerende debut trækker på klassiske sangskriverdyder, men tilføjelsen af Ezras dybe stemme og flair for melodi gør sangene unikke, og han er uden tvivl et navn, der bliver særledes spændende at følge i fremtiden.

Anmeldelser

Seneste tweets fra George Ezra

Incubus

Incubus

Date of show: T.B.A.

Med tyve år og syv album på bagen er amerikanske Incubus indbegrebet af et hårdtarbejdende rockband, der evner både at skrive de store melodiske hits og de energiske og funky rocksange, der kan få publikum til at svede.

Stærkt inspireret af bands som Red Hot Chili Peppers og Primus debuterede Incubus i 1995 med albummet ”Fungus Amongus”, der blandede funk, metal og rap på en stribe sange, hvor humoren var i højsædet. Stilen fortsatte to år senere på albummet ”S.C.I.E.N.C.E.”, men det var det efterfølgende stilskifte, der gjorde dem til stjerner.

Inden udgivelsen af ”Make Yourself” i 1999 havde frontmand Brandon Boyd lagt rappen på hylden, og det var slut med slap-bas . Resultatet blev 13 sange, der nærmede sig Alternative Rock, og humoren var blevet udskiftet med vellykket sangskrivning. Dette er tydeligst på singlerne ”Stellar” og ”Pardon Me”, der alle var store hits på rockhitlisterne i hjemlandet, og så ”Drive”, der var et crossover-hit som gik top ti på Billboards singlehitliste.

Både ”Morning View” og ”A Crow Left of the Murder” solgte millioner af eksemplarer på verdensplan, og singler som ”Wish You Were Here”, ”Warning”, ”Megalomanic”, ”Anna-Molly” og ”Adolescents” har fastholdt deres status som særdeles populært rocknavn.

Seneste album er fra 2011, men Incubus arbejder lige nu på nyt materiale, så det forventes, at der vil dukke en ep op med nye sange til foråret.

I Europa har Incubus gennem de sidste femten år spillet på de allerstørste festivaler, og de har jævnligt turneret verden rundt. Men da deres seneste danske koncert var i KB Hallen helt tilbage i 2004, så det er i den grad på tide, at Incubus nu vender tilbage til Danmark for at give et brag af en koncert.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Incubus

Interpol

Interpol

Date of show: T.B.A.

Interpol har siden udgivelsen af debutpladen i 2002 haft et trofast publikum i Danmark, hvilket blandt andet var tydeligt, da bandet gæstede NorthSide i 2011, hvor frontmand Paul Banks førte publikum gennem fællessang på hits som ”Slow Hands” og ”Evil”.

New York-gruppen har siden begyndelsen udstrålet uanede mængder af coolness, og kombinationen af deres mørke indierock og storbyattitude har nogle gange gjort, at den underspillede humør i deres musik er blevet overset.

Men som blandt andet hittet ”The Heinrich Maneuver” viser (et ordspil på førstehjælpsteknikken Heimlich Maneuver), så er bandet ikke bange for at lege med sproget, og til koncerterne er det tydeligt, at Interpol ikke er et selvhøjtideligt band.
Siden koncerten på NorthSide er kommet albummet ”El Pintor”, hvor bandet med stor succes er gået tilbage til de takter, der gav dem deres gennembrud, og et nummer som ”All the Rage Back Home” viser, at Interpol stadig er et band i topform.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Interpol

Jack Garratt

Jack Garratt

Date of show: T.B.A.

Jack Garratt blander en utrolig vokal med elektroniske beats og guitarekvilibrisme med så stort talent, at han allerede har spillet på flere store engelske festivaler, selvom han kun har udgivet et par singler.

Han har fået massiv opbakning af BBC og har blandt andet spillet på den store engelske festival Reading, så han er uden tvivl et navn, der er værd at holde øje med.

Seneste tweets fra Jack Garratt

John Grant

John Grant

Date of show: T.B.A.

John Grant stod i ti år i forgrunden for det alternative rockband The Czars, men det var med soloalbummet ”Queen of Denmark”, at den tårnhøje sanger for alvor slog sit navn fast. Albummet blev kaldt en Instant Classic af Mojo Magazine, og roserne fortsatte, da Grant sidste år gik i en mere elektronisk retning på albummet ”Pale Green Ghosts”.

Albummet er indspillet sammen med Biggi Veira fra Gus Gus og blev indspillet på Island, hvor Grant nu bor. Her har han også samarbejdet med Ásgeir Trausti og skrevet sangen ”No Prejudice”, der var det islandske bidrag, da Eurovision Song Contest blev afholdt i København.
Den alsidige musiker har desuden samarbejdet med Hercules & Love Affair og har senest udsendt duet-ep’en ”John Grant Gets Schooled”, hvor han blandt andet optræder sammen med Sinead O’Connor og Beth Orton.

Den unikke sangskriver er en intens størrelse og viser altid enorm indlevelse på de mange smukke og hudløst ærligt sange, han har udgivet gennem sin fem år lange solokarriere. John Grant er uden tvivl en ener, som vi stolte af at kunne præsentere på NorthSide til sommer.

Anmeldelser

Seneste tweets fra John Grant

José González

José González

Date of show: T.B.A.

Den svenske sangskriver José Gónzalez fik sit store gennembrud i 2006, da han indspillede en magisk version af ”Heartbeats” skrevet af landsmændene i The Knife. Stemningen og niveauet blev holdt på debutpladen ”Veneer” og derefter ”In Our Nature” som indeholder en vanvittig flot version af Massive Attack-hittet ”Teardrop”. Gónzalez har desuden indspillet versioner af ”Smalltown Boy” (Bronski Beat) og ”Love Will Tear Us Apart” (Joy Division) og krydrer ofte sine koncerter med andre coverversioner, der altid tilføjer en smuk melankoli til sangene.

Men i senere år har solokarrieren været i baggrunden til fordel for kollaborationer, soundtracks og albums udgivet med bandet Junip. Men sidste år kom der gang i solokarrieren igen, da González blev bedt om at skrive tre nye sange til soundtracket til filmen ”The Secret Life of Walter Mitty”, og 17. februar er José González endelig klar med sit tredje soloalbum, ”Vestiges & Claws”, der kommer efter syv års udgivelsespause. Det er også som solist José González i 2015 besøger NorthSide for første gang, hvilket vi ser rigtig meget frem til.

Anmeldelser

Seneste tweets fra José González

Little Dragon

Little Dragon

Date of show: T.B.A.

Yukimi Nagano og resten af Little Dragon red sidste år videre på successen med albummet ”Nabuma Rubberband”, så når de til sommer vender tilbage til Ådalen er der både spritnye hits samt gamle klassikere på sætlisten.

Den svenske kvartet har siden 2007 stået for opfindsom og fængende elektronisk popmusik, men deres karriere kan faktisk spores helt tilbage til 1996, hvor Yukimi Nagano begyndte at spille musik med Fredrik Wallin og Erik Bodin, da de gik i gymnasiet.

Det store gennembrud kom i 2011, hvor bandet hittede med både ”Little Man” og titelnummeret fra albummet ”Ritual Union”. Men inden da havde gruppen allerede samarbejdet med Damon Albarn på to sange, der endte på Gorillaz-albummet ”Plastic Beach”, og efterfølgende har Little Dragon også medvirket på tracks med Big Boi, DJ Shadow og SBTRKT.

Senest har Little Dragon som nævnt udsendt albummet ”Nabuma Rubberband”, hvorfra singlerne ”Klapp Klapp” og ”Paris” viser, at deres unikke blanding af electro og soul stadig er cool, fængende og ikke mindst en opfordring til dans.

Little Dragon gæstede NorthSide i 2012, hvor de gav en medrivende koncert, og vi ser i den grad frem til endnu engang at få besøg af de fire svenskere.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Little Dragon

Matthew E. White

Matthew E. White

Date of show: T.B.A.

Den amerikanske sangskriver Matthew E. White har siden 2007 udgivet plader med The Great White Jenkins og Fight the Big Bull, men det er som solist, han for alvor er slået igennem. Det skete med albummet ”Big Inner” fra 2012, der fik flotte anmeldelser af GAFFA, Soundvenue, Pitchfork Uncut og masser af andre magasiner, hvor en stor del af dem også havde Matthew E. White på listen over det års bedste udgivelser.

På albummet trækker den talentfulde sangskriver særligt på 70’ernes forfinede poplyd på en række langsomme og vanvittigt flot arrangerede sange, der berører både Gud, Djævlen og Texas i en stil som kan minde om eksempelvis Lambchop eller Father John Misty.

I Politiken blev ”Big Inner” anmeldt til seks stjerner under overskriften ”En ny tids soulkonge begår mesterværk i første forsøg”, og hos Ekstra Bladet var “Big Inner” årets album i 2013. Så forventningerne helt naturligt særdeles høje til Whites andet album, der har fået titlen ”Fresh Blood” og udsendes 15. marts 2015. Endnu engang vil de guitardrevne sange blive bakket op af Spacebomb House Band, der undervejs tilføjer både lidt soul- og gospel-feel til sange, hvor der også er plads til blæsere og strygere. Så det lover godt for både det kommende album og den kommende koncert på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Matthew E. White

MØ

Date of show: T.B.A.

MØ er dansk musiks største succeshistorie i mange år, og da hun gæstede NorthSide 2014, leverede hun en koncert, der ikke vil blive glemt foreløbig. Kombinationen af høj sol, imponerende energi og materialet fra et usædvanlig stærkt debutalbum gav en uforglemmelig og medrivende koncertoplevelse.

Siden da har hun vundet en European Border Breaker-pris, og i oktober sikrede sangerinden sig intet mindre end syv nomineringer til Danish Music Awards for albummet ”No Mythologies to Follow”.

Albummet er også blevet rost af internationale medier som The Guardian, Pitchfork og ikke mindst BBC, der har været særdeles glade for singlen ”Don’t Wanna Dance”, og sommeren og efteråret har budt på et væld af internationale koncertdatoer for Karen Marie Ørsted.
Successen fortsætter med andre ord ufortrødent, og derfor lægger vi naturligvis gerne den røde løber ud og byder MØ velkommen til endnu en eksplosion af en koncert på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra MØ

Placebo

Placebo

Date of show: T.B.A.

Den androgyne frontmand i Placebo, Brian Molko, gik til angreb på den engelske musikscene midt i 90’erne iført kulsort hår og knaldrød læbestift bevæbnet med sangene ”Teenage Angst” og ”Nancy Boy” og guitarriffs, der skar gennem radiobølgerne, som blev de leveret af en motorsav.

Sangene er fra bandets fantastiske debutalbum, ”Placebo”, der viste en meget hårdere, sexet og artrock-inspireret side af den engelske musikscene, der på det tidspunkt var domineret af Britpoppen. Stilen blev kørt videre med endnu større succes på ”Without You I’m Nothing”, hvorfra ”Pure Morning” og ”Every You Every Me” står som de største hits, og blandt andet konverterede David Bowie til så stor fan, at han medvirkede på en genindspilning af albummets titelnummer, der senere blev udsendt som single.

Successen fortsatte ufortrødent henover det millionsælgende album ”Black Market Music” og de efterfølgende fire udgivelser, der fortsat er båret af Molkos penchant for det teatralske og angstfyldte pakket ind i skarpe melodier og endnu skarpere guitartemaer.

Placebo har altid haft godt fat i det danske publikum, og det bliver uden tvivl en fornøjelse at se dem foran NorthSide-publikummet, når de kommer til landet for at give deres første koncert nogensinde i Aarhus.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Placebo

Sam Smith

Sam Smith

Date of show: T.B.A.

Siden Sam Smith i 2012 dukkede op på Disclosure-tracket ”Latch”, har den engelske sanger haft en kometagtig karriere, der inkluderer Brit Awards, tre topplaceringer på den engelske singlehitliste, platinplader i hele Europa samt et debutalbum, der gik direkte nummer et på den engelske albumhitliste.

Den stilfulde sanger var et fuldstændig ubeskrevet blad, da han blev plukket af Disclosure til at synge på singlen ”Latch”, der hurtigt blev et hit. Han fulgte den op med sin egen single, ”Lay Me Down”, men det var et andet samarbejde, der skulle give ham hans første engelske nummer et-single.

Smith er nemlig også frontmand på ”La La La” med Naughty Boy, der hentet platinplader i hele Europa, og siden er er hitmaskinen ikke stoppet. Singlerne ”Money on My Mind”, ”Stay With Me” og ”I’m Not the Only One” har været hits på verdensplan inklusive USA, og Sam Smith er nu en af de hotteste mandlige vokalister i lang tid.

Til trods for massiv succes herhjemme har Sam Smith aldrig spillet i Danmark, men det bliver der heldigvis snart lavet om på, når den millionsælgende sanger giver sin første danske koncert til NorthSide 2015.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Sam Smith

Seasick Steve

Seasick Steve

Date of show: T.B.A.

Den amerikanske bluesmusiker er et godt stykke inde i 70’erne, men det har på ingen måde sat ham ned i tempo. Hans koncerter er fortsat en hæsblæsende omgang autentisk, humoristisk og dybfølt blues, og der kan ikke være tvivl om, at hans kommende koncert på NorthSide vil blive en af årets højdepunkter.

Seasick Steve blev født Steven Gene Wold i 1941, og fra han begyndte at spille musik som otteårig, til han fik sit gennembrud i 2007 som 66-årig, har han haft den måske mest forunderlige rejse mod succes, man kan forestille sig.

Den amerikanske bluesmusiker har været vagabond og gademusiker, han har spillet med Janis Joplin og Joni Mitchell, og han har ejet et studie uden for Seattle, hvor en tidlig version af Nirvana indspillede demoer. Samme sted arbejdede han som tekniker og producer på en lang række udgivelser blandt andet på albummet ”This Is a Long Drive for Someone with Nothing to Think About” med Modest Mouse.

Han har desuden boet i både Frankrig og Norge, og det var på en sejltur til Danmark, at han fik tilnavnet Seasick Steve. Det navn valgte han at bruge som kunstnernavn, da han som 63-årig udsendte sit debutalbum ”Cheap” sammen med bandet The Level Devils, der bestod af en norsk trommeslager og en svensk bassist.

To år senere udsendte han ”Dog House Music”, hvor han spiller stort set det hele selv, og han var også alene på scenen, da han nytårsaften optrådte til et show på BBC, hvor Jools Holland var vært. Showet blev en gigantisk succes, og med et var Seasick Steve en kæmpestjerne i England, hvilket betød, at han i 2007 vandt både en MOJO Award for Best Breakthrough Act og endte med at være den kunstner, der spillede på flest engelske festivaler det år.

Året efter udkom ”I Started Out with Nothin and I Still Got Most of It Left”, hvor både Grinderman og KT Tunstall medvirker, og siden da har listen over bedrifter inkluderet koncerter i Royal Albert Hall og koncerter, hvor han har spillet sammen med både Dave Grohl og John Paul Jones. Der var været musikpriser, besøg hos David Letterman og Top Gear, og på hans seneste album, ”Hubcap Music”, dukker Jack White op på et nummer.

Al successen kan dog spores tilbage til Seasick Steves evne som performer, hvor hans rå tilgang til bluesmusik spillet på hjemmebyggede instrumenter er både unik og medrivende. Den 74-årige musiker gæstede sidst Danmark i 2013, hvor GAFFA kvitterede med en seksstjernet anmeldelse for en ”forrygende optræden”, og den bedrift glæder vi os til at se gentaget til NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Seasick Steve

Spids Nøgenhat

Spids Nøgenhat

Date of show: T.B.A.

Historien om Spids Nøgenhat går tilbage til slutningen af 90’erne, hvor tre venner mødtes for at spille coverversioner af gamle Røde Mor og Skousen & Ingemann-sange. Bandet blev dog sat lidt på pause efter udgivelsen af albummet “En mærkelig kop te” i 2001, der ikke ligefrem blev revet af hylderne.

I de følgende år fokuserede frontmand Uffe ‘Guf’ Lorentzen (aka Lorenzo Woodrose) i stedet på bandet Baby Woodrose, og det var først i 2008, at der igen kom gang i Spids Nøgenhat.

Her blev trioen udvidet til en sekstet, og i den konstellation spillede de to koncerter i 2008, en enkelt koncert i 2010 og hele fire koncerter i 2011. Da bandets koncerter er få og indhyller alle vægge samt loftet i lys, billeder og animationer skabes der en helhedsoplevelse, der gør dem til et eftertragtet livenavn.

Interessen blev bestemt ikke mindre, da de i 2013 udsendte ”Kommer med fred”, der indeholder singlen ”Lolland Falster”. Albummet blev belønnet med en Danish Music Award for Årets Danske Rockudgivelse, og derudover fik de også prisen som Årets Danske Live Navn.

Spids Nøgenhat spiller successen til trods fortsat kun ganske få koncerter om året, så det bliver en sjælden fornøjelse at opleve dem på NorthSide 2015.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Spids Nøgenhat

St. Paul & the Broken Bones

St. Paul & the Broken Bones

Date of show: T.B.A.

Det syv mand store soul band, St. Paul & the Broken Bones, kommer fra Birmingham, Alabama, så da de skulle indspille deres debutplade var det helt naturligt at tage turen op til det sagnomspundne i Fame Studios i Muscle Shoals.

Her har navne som Aretha Franklin, Otis Redding og Wilson Pickett nemlig indspillet nogle af deres klassiske plader, og ånden fra dengang er tydelig på materialet på ”Half the City” fra februar 2014. Den klassiske soul-lyd er dog blevet opdateret noget i samarbejde med producer Ben Tanner, der til daglig spiller med bandet Alabama Shakes.

Der kom yderligere opmærksomhed omkring St. Paul & the Broken Bones, da de i marts 2014 spillede på SXSW i Texas, hvor Rolling Stone Magazine fremhævede deres koncert som en af festivalens højdepunkter. Bandets energi og navnlig frontmand Paul Janeways evne til at kanalisere James Brown og Otis Redding blev rost, så er man til old school soul med et moderne tvist, så er St. Paul & the Broken Bones et band, man skal opleve.

Seneste tweets fra St. Paul & the Broken Bones

The Black Keys

The Black Keys

Date of show: T.B.A.

The Black Keys blev dannet i 2001 og udsendte fire album i relativ anonymitet, indtil de i 2008 hyrede Danger Mouse til at producere ”Attack & Release”. Indtil da havde duoen primært indspillet musikken i trommeslager Patrick Carneys kælder, og før ”Magic Potion” fra 2006 havde deres udgivelser også indeholdt en del covernumre.

Men med ”Attack & Release” var første skridt i en ny retning taget, og det har siden har konverteret duoen til et af verdens største rockbands med kassevis af Grammy-priser og Platin-plader.

”Brothers” fra 2010 fik en platinplade i USA ikke mindst på grund af singlen ”Tighten Up”, der gik nummer et på både Billboards Rock og Alternative lister. Successen er fortsat med ”El Camino” og senest ”Turn Blue”, der er fjerde album med Danger Mouse bag knapperne. Albummet blev af anmeldere rost for at vise en udvikling, hvor duoen ikke har været bange for at tilføje elementer af både sjæl og soul til musikken.

Der har længe været en ambition om at få The Black Keys til Ådalen og er samtidig det mest ønskede navn hos gæsterne til NorthSide 2015. Så det er med stor stolthed, at vi nu kan annoncere, at bandets første danske festivalkoncert vil blive spillet til sommer på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra The Black Keys

The Jesus and Mary Chain

The Jesus and Mary Chain

Date of show: T.B.A.

Til november er det 30 år siden skotske The Jesus and Mary Chain udsendte mesterværket ”Psychocandy”, og det fejres med en turné, hvor bandet spiller klassikeren i sin helhed.

Det var frontmand i Primal Scream, Bobby Gillespie, der i 1984 opdagede The Jesus and Mary Chain og gav deres demo videre til Alan McGee fra Creation Records. McGee udsendte bandets første single og er stadig manager for bandet, men det blev selskabet Blanco Y Negro, der sikrede sig retten til at udgive bandets debutplade.

På dette tidspunkt havde brødrene Jim og William Reid (guitar/vokal) samt bassisten Douglas Hart overtalt Gillespie til at blive trommeslager i bandet, og på kun seks uger havde de indspillet 14 sange, der sammenlagt nu står som en af de bedste debutplader nogensinde.

Bandets evne til at drukne smukke popsange i en væg af støj var banebrydende i 1985 og havde fundamental betydning for den efterfølgende shoegazer-scene og bands som My Bloody Valentine, Ride, Slowdive og senere bands som Black Rebel Motorcycle Club og The Raveonettes.

Bandet udsendte yderligere fem plader inden opløsningen i 1999, men da det er svært at holde gode mænd nede, fandt Reid-brødrene sammen igen i 2007 sammen med nogle nye musikere. Siden da har de turneret med jævne mellemrum, og når de denne sommer vender tilbage til Danmark for at give koncert, er det første gang siden 1998.

Selvom ”Psychocandy” har haft klassikerstatus nærmest siden udgivelsesdatoen, så ramte den i 2003 alligevel pludselig en helt ny generation gennem filmen ”Lost in Translation”, der afsluttes til tonerne af albummets åbningsnummer, ”Just Like Honey”.

Siden da har interessen for bandet og særligt deres debutalbum været større end nogensinde, og det er derfor helt fantastisk at kunne præsentere The Jesus and Mary Chain og deres hovedværk på NorthSide.

Anmeldelser

Seneste tweets fra The Jesus and Mary Chain

The Parov Stelar Band

The Parov Stelar Band

Date of show: T.B.A.

Den østrigske producer og musiker Parov Stelar har i mere end ti år været blandt de førende navne på electroswing-scenen, og navnlig på Youtube er sange som ”Catgroove” og ”All Night” blevet sensationer.

Den energiske og opdaterede elektroniske version af den klassiske swing-musik er nemlig den helt perfekte dansemusik, så da en canadier der kalder sig TakeSomeCrime lagde en video online, hvor han dansede i sin kælder til ”Catgroove” iført bowlerhat, blev den hurtigt et fænomen, der til dato er set mere end 20 millioner gange.

Samme reaktion ser man til koncerterne med The Parov Stelar Band, hvor produceren har allieret sig med et fuldt band med blæsere, der har konverteret græsmarker til dansegulve over hele Europa inklusive festivaler som Glastonbury, Exit og Pukkelpop.

Parov Stelar har desuden remixet tracks for Lady Gaga og Lana Del Ray, og på hans seneste album, ”The Art of Sampling”, er der både samplet Marvin Gaye, og så dukker Lukas Graham såmænd også op sangen ”She Ain’t Got No Money”.

Vi forventer, at The Parov Stelar Band kommer til at levere en fest, og vi glæder os til at se NorthSide-gæsterne springe i danseskoene og være med.

Seneste tweets fra The Parov Stelar Band

Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan

Date of show: T.B.A.

De er blevet kaldt den vigtigste hiphop-gruppe nogensinde, og få grupper består af så mange medlemmer med succesfulde solokarrierer som Wu-Tang Clan fra Staten Island, New York. The W har inspireret alle fra Barack Obama og Jon Stewart til Kanye West og Eminem, og det er intet mindre end fantastisk at kunne placere dem blandt hovednavnene til NorthSide 2015.

Wu-Tang Clan udspringer af gruppen All in Together Now, der bestod af RZA, GZA og nu afdøde Ol’ Dirty Bastard. De tilføjede yderligere seks medlemmer til gruppen i begyndelsen af 90’erne, og inspireret af filmen ”Shaolin and Wu Tang” skiftede de navn og debuterede i 1993 med singlen ”Protect Ya Neck”.

Singlen dukkede også op på debutpladen ”Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, der ikke bare betragtes som et hiphop-mesterværk, men også som albummet der bragte fokus tilbage på East Coast-hiphop efter nogle år domineret af NWA og Ice-T og de efterfølgende plader fra Dr. Dre, Ice Cube og Snoop Dogg.

De ni medlemmer begyndte hurtigt at kaste sig over sideprojekter, og Method Man dukkede første gang op på ”The What” fra Notorious B.I.G.’s debutalbum, måneden inden han hittede med sin egen debutsingle ”Bring the Pain”.

GZA var eneste medlem, der allerede havde et album ude, inden han kom med i Wu-Tang Clan, men successen blev ikke overraskende markant større, da han udsendte ”Liquid Swords” og ”Beneath the Surface” produceret af RZA og med masser af Clan-medlemmer som gæstestjerner.

Også Ol’ Dirty Bastard (aka O.D.B. aka Big Baby Jesus plus en del andre fantastiske navne) var hurtigt ude med en soloplade, og den kontroversielle rapper gæstede i de følgende år på et hav af tracks inklusive en version af ”Fantasy” med Mariah Carey ind imellem arrestationer og indlæggelser på afvænningsklinikker, inden han døde af en overdosis i 2004.

Rapperens dødsfald betød, at gruppen røg lidt i baggrunden, men i 2007 vendte alle de originale medlemmer tilbage sammen med Cappadonna, der blev officielt medlem i 2000. Resultatet var ”8 Diagrams”, og samme hold udsendte 1. december 2014 albummet ”A Better Tomorrow”, der viser RZA, Raekwon, Method Man, GZA, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Cappadonna og Ghostface Killah i absolut topform. Albummet indskriver sig uden problemer i rækken af klassikere sammen med ”Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, ”Wu-Tang Forever” og ”The W”, og der er nu endnu mere ammunition i kammeret hos verdens vildeste hiphop-gruppe.

Anmeldelser

Seneste tweets fra Wu-Tang Clan

Years & Years

Years & Years

Date of show: T.B.A.

Den engelske trio udsendte sin første single i 2012, men det var først to år senere med singlen ”Desire” folk for alvor fik øjnene op for Olly Alexander, Mikey Goldsworthy og Emre Turkmen, der sammen udgør Years & Years.

Frontmand Olly Alexander var ikke ligefrem ukendt med succes, da trioen fik sit gennembrud. Han havde nemlig inden da allerede medvirket i film som ”Enter the Void” og den Oscar-nominerede ”Bright Star”. Han kører fortsat skuespillerkarrieren ved siden af musikken, og senest har man kunnet se ham i serien ”Skins” samt filmen ”God Help the Girl”, der er skrevet og instrueret af Stuart Murdoch fra Belle & Sebastian.

Successen med singlen ”Desire” sikrede Years & Years en nominering i BBC’s årlige Sound of… konkurrence, hvor de var en del af et felt sammen med blandt andre Wolf Alice, James Bay og Kwabs. Men i sidste ende blev Years & Years vinder af Sound of 2015, og forventningerne er nu om muligt endnu højere til bandet.

Også herhjemme har bandet oplevet succes siden GAFFA satte dem på deres årlige ”De bliver store” liste, og P3 efterfølgende gjorde ”Desire” til deres uundgåelige track i november 2014.

Trioen spiller i år på NorthSide deres første danske festivalkoncert, og deres medrivende blanding af elektronisk pop og 90er r&b bliver garanteret en fest på sommerens festival.

Seneste tweets fra Years & Years