Bag om NorthSide – NorthSiders loungen

Tag et slag bordfodbold med dine NorthSider-kolleger, nyd en iskold fadøl til din øko-hotdog eller bekend dine synder i confession-boxen. Mulighederne er mange i NorthSider Lounge. Vi har mødt NorthSiderne på deres helt eget territorium midt på festivalpladsen.

Snakken går og humøret er højt. I NorthSider Loungen hænger festivalens frivillige ud i chill-zonen, stifter nye bekendtskaber i baren, mens andre tager en velfortjent slapper efter deres frivilligtjans.

Anders på 22, der til daglig læser statskundskab ved Aarhus Universitet, nyder en tiltrængt øl i sin pause fra sit frivilligjob som bartender i NorthSider Loungen. Anders har været frivillig de sidste tre år. Når han ikke skænker fadøl til tørstige frivillige på festivalen, nyder han musikken sammen med sine venner.

”Forrige år stod jeg i bar ude på pladsen, sidste år var jeg trashtalker, og i år er jeg bartender her i Northsider Loungen. Alle tre år jeg har arbejdet som frivillig har været fyldt med sjove oplevelser med en masse glade mennesker. Og så gør det jo ikke noget, at man får billetten som belønning for sit arbejde”, siger han.

 

Meget mere end en billet

De frivillige synes dog enige om en ting: at være NorthSider er meget mere end en nem vej til en billet. Det mener også Charlotte, Nikoline og Melisa, der er på NorthSide for første gang.

”Selvfølgelig er det en god måde at spare penge på, men det er ligeså meget det at blive en del af et fællesskab, der tiltrækker mig”, siger Charlotte.

Med en drink i hånden har de slået sig ned i chill-zonen for at evaluere lørdagens musikoplevelser. De er enige om, at højdepunktet var A$AP Rocky.

Pigerne, der til dagligt er multimediedesignstuderende, har hjulpet med at stille hegn op før festivalen.

”En kæmpe fordel ved vores arbejde er jo, at vi kan nyde musikken under festivalen.” siger Nikoline.

Veninderne mener, at loungeområdet er et godt eksempel på, hvordan festivalen sætter pris på deres indsats som frivillige.

”Det er helt vildt fedt at kunne chille her i loungen. Udover, at vi kan være sammen i hyggelige omgivelser, er det også en super fed måde at møde nye mennesker på”, siger Melisa.

Se alle nyheder